• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ASV prezidentu 2006. gada 28.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2006., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri 2006.gada 29.novembrī

Vēl šajā numurā

30.11.2006., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ASV prezidentu 2006. gada 28.novembrī

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 28.novembrī, Rīgas pilī tikās ar ASV prezidentu Džordžu Bušu. Sarunā prezidente uzsvēra ASV un tās prezidenta nozīmi transatlantisko attiecību veidošanā, kā arī augstu novērtēja ASV lomu, neatzīstot Latvijas inkorporāciju PSRS, pēc neatkarības atgūšanas sniedzot lielu atbalstu valsts demokratizācijas un reformu gaitā, kā arī šobrīd – esot uzticamam partnerim NATO alianses ietvaros. Dž.Bušs sveica Latviju ar NATO galotņu sanāksmes sarīkošanu, uzsverot tā vēsturisko nozīmi NATO transformācijā un attīstībā.

Sarunā apspriests plašs jautājumu loks, kas saistīti ar NATO dienaskārtību, tajā skaitā alianses aktualitātes – miera nodrošināšanas misijas Afganistānā nākotne, alianses paplašināšanās perspektīva, enerģijas drošība.

Pārrunājot divpusējās attiecības, prezidente izteica gandarījumu, ka pēc iepriekšējās Dž.Buša vizītes Rīgā 2005.gada maijā par 30 procentiem palielinājies tirdzniecības apjoms starp Latviju un ASV. ASV prezidents apstiprināja, ka izprot Latvijas prezidentes nostāju jautājumā par vīzu režīma atvieglošanu ar Latviju un gatavojas iesniegt Kongresā likumprojektu, kas pārskatītu esošos kritērijus vīzu atvieglojumiem starp ASV un Latviju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!