• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Džordža V.Buša paziņojumi preses pārstāvjiem, pēc tikšanās 2006.gada 28.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2006., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pateicoties NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizētājiem

Vēl šajā numurā

30.11.2006., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Džordža V.Buša paziņojumi preses pārstāvjiem, pēc tikšanās 2006.gada 28.novembrī:

 

Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga:

 

Dāmas un kungi!

Mēs esam ļoti pagodināti, ka šeit, Rīgā, jau otro reizi nepilnu divu gadu laikā ir ieradies Amerikas Savienoto Valstu prezidents. Un es paudu mūsu patieso prieku uzņemt šeit Amerikas Savienoto Valstu prezidentu un viņa delegāciju, lai piedalītos Rīgas 2006.gada samitā.

Amerikas Savienotās Valstis ir sniegušas mums stingru atbalstu visus tos gadus, kamēr Latvija nebija brīva, tās ir mūs atbalstījušas laikā pēc neatkarības atgūšanas, un es izsaku vislielāko pateicību Amerikas Savienotajām Valstīm par sapratni un atbalstu, kuru mēs saņēmām mūsu ceļā uz NATO. Tagad, kad esam pilntiesīga dalībvalsts, Latvijas iedzīvotāji var naktīs mierīgi gulēt, zinot, ka tos aizsargā alianse, kas nepieļaus tādu notikumu atkārtošanos, kādi piedzīvoti agrākajos gados.

Bet jo sevišķi es priecājos sveikt Amerikas Savienoto Valstu prezidentu kā tādas valsts pārstāvi, kas vēl aizvien ir spilgts brīvās pasaules paraugs, tādas veiksmes paraugs, kādu cilvēks var sasniegt valstī, kas ir attīstījusi savu demokrātiju ilgstošā laika posmā un kas to turpina pilnveidot. Es ceru, ka Latvijai ir tādas pašas iespējas – tādas, ka mēs varam doties uz priekšu, izdarīt savu izvēli, pieļaut savas kļūdas, un to visu darīt, saņemot draudzīgu valstu, kam ir tādas pašas vērtības kā mums, palīdzību, izpratni un atbalstu.

 

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džordžs V.Bušs:

 

Prezidentes kundze!

Paldies, ka uzaicinājāt mani atkal ierasties Rīgā. Mūsu pirmā viesošanās bija tik veiksmīga, ka mēs ar nepacietību gaidījām iespēju atkal būt šeit. Es vēlos jūs apsveikt ar šī ļoti nozīmīgā NATO samita sarīkošanu. Jūs un jūsu valdība esat paveikuši izcilu darbu, un es vēlos pateikties Rīgas iedzīvotājiem par visu to pasaules līderu uzņemšanu, kas ir ieradušies uz šo svarīgo sanāksmi.

Es ļoti augstu vērtēju jūsu stingro ticību, ka brīvībai piemīt spēja padarīt pasauli labāku. Es pateicos jums un Latvijas tautai par atbalstu, kas tiek sniegts jaunajām demokrātijām Afganistānā un Irākā.

Mēs veltījām laiku sarunām par mūsu divpusējām attiecībām. Tirdzniecība starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Latviju norit labi, un tā ir ļoti pozitīva tendence. Prezidente runāja par bezvīzu programmu. Viņa ir ļoti norūpējusies, ka Latvijas iedzīvotājiem nav iespēju ceļot uz Amerikas Savienotajām Valstīm tik brīvi, kā viņa to vēlētos. Un es pilnībā izprotu jūsu rūpes, prezidentes kundze. Un šajā sakarā es iesniegšu Kongresā jaunu priekšlikumu, kas atvieglotu nosacījumus, ar kādiem Latvijas pilsoņi var ierasties Amerikas Savienotajās Valstīs, vienlaikus dodot mums iespēju dalīties ar informāciju, kas nepieciešama, lai mēs varētu novērst jebkāda veida teroristu darbības mūsu valstī. Un es esmu pārliecināts, ka mēs to varam īstenot.

Un es vēlos jums pateikties par jūsu lielo ieguldījumu šī jautājuma risināšanā. Katru reizi, kad esmu ar jums ticies, jūs runājāt par šo jautājumu, jo jums patiesi rūp savas valsts iedzīvotāji. Es vēlos jūs apveikt par jūsu izcilo vadību un vēlreiz vēlos izteikt pateicību par jūsu ļoti silto viesmīlību.

 

Teksts: “LV” (Ivonna Štrauhmane) neoficiālā tulkojumā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!