• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Lielbritānijas premjerministru 2006.gada 29.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2006., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru 2006.gada 27.novembrī

Vēl šajā numurā

30.11.2006., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Lielbritānijas premjerministru 2006.gada 29.novembrī

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 29.novembra NATO galotņu sanāksmes ietvaros, tikās ar Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru. Šī saruna vērtējama kā ļoti nozīmīga un vēsturiska. Tās laikā līderi apmainījās ar viedokļiem par būtiskākajiem NATO un Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumiem. Tika apspriesta NATO galotņu sanāksmes dienaskārtība – NATO miera misijas pasaulē, tajā skaitā Afganistānā un Irākā. Pārrunājot ar Eiropas Savienību saistītus jautājumus, abi līderi uzsvēra nepieciešamību turpināt apvienot pūliņus kopējās Eiropas Savienības ārpolitikas un drošības politikas, kā arī enerģētikas politikas jautājumos.

Sarunā tika minēta arī nesenā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vizīte Rīgā. Tonijs Blērs apliecināja, ka Lielbritānijas karalienei ir ļoti labi iespaidi par Latvijas apmeklējumu, savukārt Latvijas prezidente uzsvēra, ka karalienes vizīte vēl ilgi paliks Latvijas tautas atmiņā. Lielbritānijas premjerministrs atzinīgi novērtēja Rīgas NATO galotņu sanāksmes nozīmi NATO pārveides jautājumos, kā arī atzīmēja, ka Rīga ir ļoti skaista Eiropas valsts galvaspilsēta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!