• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2006., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

01.12.2006., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

 

Valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” Kravu pārvadājumu tarifu politika 2007. gadam

Valsts a/s “Latvijas dzelzceļš” (LDZ) valde 2006. gada 19. oktobrī (Lēmums Nr. 25/249 )
apstiprināja valsts a/s “Latvijas dzelzceļš” tarifu politiku 2007. gadam.

 

I. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1.1. Valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” (turpmāk - LDZ) Tarifu politika 2007. gadam izstrādāta pamatojoties uz Latvijas Republikas likumdošanu, Starptautisko Tranzīta tarifu (STT) un ņemot vērā aktuālās iekšējā un ārējā transporta pakalpojumu tirgus tendences. Tās mērķis ir efektīvu un kvalitatīvu transporta pakalpojumu sniegšana un peļņas gūšana no sniegtajiem pakalpojumiem, lai sekmētu LDZ tālāku attīstību, palielinātu konkurētspēju un īstenotu stratēģiskas prioritātes.

II TERMINI

2. Šīs Tarifu politikas izpratnē:

2.1. “Tarifu politikas likmes” ir likmes, kas izveidotas uz Starptautiskā tranzīta tarifa (STT) bāzes.

2.2. “Eksporta pārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti no LDZ stacijām uz ārzemju dzelzceļu stacijām un noformēti ar starptautiskajiem pārvadājuma dokumentiem (nosūtīšana ārpus Latvijas robežām).

2.3. “Iekšzemes pārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti starp LDZ stacijām (pārvadājumi tikai Latvijas Republikas teritorijā).

2.4. “Importa pārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti no ārzemju dzelzceļu stacijām uz LDZ stacijām un noformēti ar starptautiskajiem pārvadājuma dokumentiem (ievešana Latvijā).

2.5. “Kravu tranzītpārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti pamatojoties uz starptautiskajiem pārvadājuma dokumentiem (noformēti ar vienu pavadzīmi) un ir iedalāmi šādi:

– caur sauszemes robežpārejām - ja kravas tiek virzītas caur Latvijas Republikas teritoriju no vienas robežpārejas uz otru robežpāreju un LDZ stacijās ar vagoniem netiek veiktas kravas operācijas;

– caur jūras ostām - ja kravas tiek virzītas caur Latvijas Republikas teritoriju no robežpārejām uz pieostas stacijām (tālākai izvešanai ar ūdens transportu) vai no pieostas stacijām uz robežpārejām (kravas ievestas ar ūdenstransportu).

2.6. “Bāzes likmes” ir Tarifu politikas likmes, kam piemēroti 3.2. punktā norādītie koeficienti.

2.7. “Līgumlikmes” ir likmes, kas noteiktas līgumā. To pamatā ir Tarifu politikas likmes.

2.8. “LDZ stacijas” ir kravas operācijām atklātās Latvijas dzelzceļu stacijas, kas iekļautas Dzelzceļa kravu pārvadājumu tarifā 03-LDZ.

2.9. “Pārvadātāja vagoni (konteineri)” ir LDZ pārvadātājam vai ārzemju dzelzceļu pārvadātājiem piederošie vagoni (konteineri).

2.10. “Nomātie vagoni (konteineri)” ir no LDZ pārvadātāja vai no ārzemju dzelzceļu pārvadātājiem nomātie vagoni (konteineri).

2.11. “Privātie vagoni (konteineri)” ir visi tie vagoni (konteineri), kas nav attiecināmi kategorijām “pārvadātāja vagoni (konteineri)” un “nomātie vagoni (konteineri)”.

III KRAVU TRANZĪTPĀRVADĀJUMI

3.1. Vispārīgie noteikumi.

3.1.1. Kravu tranzītpārvadājumu maksu nosaka līgumos.

Līgumi tiek slēgti:

- par kravu tranzītpārvadājumu maksu Latvijas Republikas teritorijā caur jūras ostām;

- par kravu tranzītpārvadājumu maksu Latvijas Republikas teritorijā caur sauszemes robežpārejām.

3.1.2. Ja līgumā nav atrunāti tarifu noteikumi, likme vai pārvadājuma virziens konkrētās kravas pārvadāšanai tiek piemēroti Tarifu politikas noteikumi un Tarifu politikas likmes.

3.1.3. Ja nav noslēgts līgums par maksu par kravu tranzītpārvadājumiem Latvijas Republikas teritorijā caur jūras ostām, tiek piemēroti Starptautiskā tranzīta tarifa (STT) noteikumi un likmes:

- automobiļu pārvadājumiem – STT likmes pilnā apmērā, rēķinot pēc svara kategorijas 10 t, bet ne mazāk par 10 tonnām;

- ātrbojīgo kravu pārvadājumiem refrižeratorvagonos - STT likmes pilnā apmērā, rēķinot pēc svara kategorijas 25 t, bet ne mazāk par 25 tonnām;

- pārējo kravu pārvadājumiem vagonos – STT likmes ar koeficientu 0.5, rēķinot pēc svara kategorijas 25 t, bet ne mazāk par 25 tonnām;

- kravu tranzītpārvadājumiem lieltonnāžas universālos un specializētos konteineros un vidējās tonnāžas konteineros, kā arī par tukšu privāto un nomāto konteineru atgriešanu neatkarīgi no konteineru pieraksta dzelzceļa - atbilstošās STT likmes ar koeficientu 0.5.

STT piemērošanas gadījumā netiek aprēķināts šajā Tarifu politikā paredzētais inflācijas koriģējošais koeficients, vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficients, infrastruktūras maksas izmaiņu koeficients, pārvadāšanas maksas mainīgā daļa, akcīzes nodokļa izmaiņu maksa un pārvadāšanas maksas papilddaļa.

3.1.4. Ja nav noslēgts līgums par maksu par kravu tranzītpārvadājumiem Latvijas Republikas teritorijā caur sauszemes robežpārejām, pārvadājumi netiek veikti.

3.1.5. Tarifu politikas likmes noteiktas katram pārvadājumu virzienam atkarībā no pārvadājamās kravas veida, tā vērtības, bīstamības pakāpes, sūtījuma veida, izmantojamā ritošā sastāva veida, pārvadāšanas attāluma, un šīs likmes izklāstītas šīs Tarifu politikas 3.2. punktā un 1.– 4. pielikumā.

3.1.6. Atkarībā no tirgus konjunktūras var noteikt no Tarifu politikas likmēm atšķirīgas līgumlikmes.

3.1.7. LDZ Valdei ir tiesības Tarifu politikas darbības laikā STT ietvaros ne vairāk, kā divas reizes gadā pazemināt vai paaugstināt Tarifu politikas likmju līmeni un 3.2. punktā norādītus koeficientus atsevišķiem pārvadājumu virzieniem un kravu veidiem, ņemot vērā ekonomiskās intereses.

3.1.8. Līgumlikmes tiek noteiktas eiro (EUR), turklāt klienti, kuri ir Latvijas Republikas rezidenti, veic maksājumus latos (LVL), bet klienti, kuri nav Latvijas Republikas rezidenti, veic maksājumus eiro (EUR) vai ASV dolāros (USD).

3.1.9. Maksa par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem, kā arī līgumsodi, tiek noteikta latos (LVL) saskaņā ar Dzelzceļa kravu pārvadājumu Tarifu 03-LDZ (tālāk tekstā - Tarifs 03-LDZ).

Maksa par papildoperācijām, kas aprēķināta saskaņā ar Tarifu 03-LDZ, tiek veikta latos (LVL), bet klienti - nerezidenti veic maksājumus eiro (EUR) vai ASV dolāros (USD).

3.1.10. LDZ ieņēmumu un izdevumu līdzsvarošanai nosaka:

- pārvadāšanas maksas mainīgo daļu;

- akcīzes nodokļa izmaiņu maksu;

- pārvadāšanas maksas papilddaļu;

- inflācijas koriģējošo koeficientu;

- vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficientu;

- infrastruktūras maksas izmaiņu koeficientu.

3.1.10.1. Pārvadāšanas maksas mainīgās daļas apmēru, izteiktu EUR, nosaka divas reizes gadā periodam no 2007. gada 1. janvāra līdz 30. jūnijam (par periodu no 2006. gada 1. jūnija līdz 2006. gada 30. novembrim) un periodam no 2007. gada 1. jūlija līdz 31. decembrim (par periodu no 2006. gada 1. decembra līdz 2007. gada 31. maijam), atkarībā no dīzeļdegvielas, ko atļauts realizēt Latvijā saskaņā ar Eiropas standartu EN 590, vidējās aritmētiskās Platt’s cenas dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm” saskaņā ar 5. pielikumā norādīto tabulu.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu nosaka pēc Latvijas Bankas vidējās EUR un USD kursu attiecības atbilstošā periodā, par kuru tiks aprēķināta vidējā aritmētiskā Platt’s cena dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm”.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu piemēro katrai pārvadātās kravas tonnai vagonā vai konteinerā, kontreilerā (konteinera, noņemamās automobiļa virsbūves vai puspiekabes pārvadājumu bruto masa) un ritošā sastāva vienības, kā kravas uz savām asīm, bruto masas katrai tonnai.

3.1.10.2. Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par akcīzes nodokli” 14.panta 1.punkta 4.apakšpunktu, lai segtu akcīzes nodokļa pieaugumu vilcei izmantojamai dīzeļdegvielai (no Ls 100 par 1000 litriem līdz Ls 164), LDZ nosaka akcīzes nodokļa izmaiņu maksu 0,274 EUR un piemēro katrai pārvadātās kravas tonnai vagonā vai konteinerā, kontreilerā (konteinera, noņemamās automobiļa virsbūves vai puspiekabes pārvadājumu bruto masa) un ritošā sastāva vienības, kā kravas uz savām asīm, bruto masas katrai tonnai.

Akcīzes nodoklim palielinoties virs Ls 164 par 1000 litriem, par katriem nākamajiem akcīzes nodokļa Ls 10 maksa tiek palielināta par 0,024 EUR.

Mainoties akcīzes nodokļa atgriešanas principiem un apmēriem, maksa tiks koriģēta.

3.1.10.3. Personāla atalgojuma konkurētspējas nodrošināšanai darba tirgū LDZ nosaka pārvadāšanas maksas papilddaļu 0.346 EUR un piemēro katrai pārvadātās kravas tonnai vagonā vai konteinerā, kontreilerā (konteinera, noņemamās automobiļa virsbūves vai puspiekabes pārvadājumu bruto masa) un ritošā sastāva vienības, kā kravas uz savām asīm, bruto masas katrai tonnai.

3.1.10.4. Inflācijas koriģējošais koeficients aprēķināts, ņemot par pamatu:

- valsts Centrālās statistikas pārvaldes sniegto vidējo gada inflācijas indeksu, aprēķināto par 24 mēnešiem (no 2004. gada 1. septembra līdz 2006. gada 1. septembrim), kas tiek attiecināts uz LDZ kopējo personāla izmaksu (algas + sociālās apdrošināšanas izmaksas) īpatsvaru LDZ pārdotās produkcijas ražošanas un administrācijas izmaksās (izņemot pasažieru pakalpojumu sfēru);

- iepriekšējā gadā piemēroto inflācijas koriģējošo koeficientu.

Inflācijas koriģējošo koeficientu piemēro:

- bāzes likmēm;

- līgumlikmēm, kurām piemēroti punktā 3.2. norādītie koeficienti;

- maksai par papildoperācijām (izņemot maksu par vagonu dīkstāvi, konteineru dīkstāvi uz koplietošanas ceļiem un uz pievedceļiem un par konteineru laukumu izmantošanu, konteineriem atrodoties laukumā) un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem;

- līgumsodiem.

(2007. gadam noteikts inflācijas koriģējošais koeficients 1.102).

3.1.10.5. Saskaņā ar Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta padomes 43. sēdē (Tallina, 2006. gada 11.-13. aprīlis) pieņemto lēmumu par vagonu lietošanas maksas paaugstināšanu norēķinos ar ārzemju dzelzceļiem, LDZ nosaka vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficientu 1,032 ko piemēro bāzes likmēm un līgumlikmēm, kurām piemēroti punktā 3.2. norādītie koeficienti.

Minēto koeficientu nepiemēro likmēm, kas noteiktas kravu pārvadājumiem refrižeratorvagonos, kravu un konteineru pārvadājumiem privātajos vagonos, kā arī ritošajam sastāvam, ko pārvadā kā kravu uz savām asīm.

3.1.10.6. Saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2006. gada 12. aprīļa pieņemto lēmumu Nr.96 par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksas palielināšanu LDZ nosaka infrastruktūras maksas izmaiņu koeficientu 1,06 ko piemēro bāzes likmēm un līgumlikmēm, kurām piemēroti punktā 3.2. norādītie koeficienti.

3.1.10.7. Pārvadāšanas maksas mainīgajai daļai, akcīzes nodokļa izmaiņu maksai un pārvadāšanas maksas papilddaļai netiek piemēroti šajā Tarifu politikā paredzētie koeficienti un atlaide par pārvadāto kravas apjomu.

3.1.10.8. Pārvadāšanas maksas daļai, kas iegūta inflācijas koriģējošā koeficienta, vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficienta un infrastruktūras maksas izmaiņu koeficienta piemērošanas rezultātā netiek piemēroti šajā Tarifu politikā paredzētie koeficienti un atlaide par pārvadāto kravas apjomu.

3.1.10.9. Gadījumos, ja mainās akcīzes nodokļa izmaiņu maksa, vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficients vai infrastruktūras maksas izmaiņu koeficients, LDZ to koriģē un publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” ne vēlāk, kā 15 dienas pirms grozījumu ieviešanas.

Inflācijas koriģējošā koeficienta lielumu LDZ publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” līdz 15. decembrim

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, izteiktu EUR, LDZ publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” līdz 5. decembrim un 5. jūnijam.

3.1.10.10. Pēc klienta lūguma aprēķinu vienkāršošanai punktā 3.1.10.1., 3.1.10.2., 3.1.10.3. norādītās pārvadāšanas maksas daļas līgumā var apvienot vienotā pārvadāšanas maksas daļā un punktā 3.1.10.4., 3.1.10.5., 3.1.10.6. norādītos koeficientus līgumā var apvienot vienotā koeficientā.

Gadījumos, ja mainās viena no vienotās pārvadāšanas maksas daļas sastāvdaļām, vai viena no vienotā koeficienta sastāvdaļām, LDZ koriģē vienoto pārvadāšanas maksas daļu vai/un vienoto koeficientu un informē klientu ne vēlāk, kā 15 dienas pirms grozījumu ieviešanas.

3.1.11. LDZ paredz iespēju slēgt daudzpusējus līgumus (LDZ, termināls, klients), ja tas nodrošinās jaunu, līdz šim vēl nepārvadātu kravu plūsmu piesaisti un konkurētspējas saglabāšanu salīdzinājumā ar alternatīviem maršrutiem.

3.1.12. Pārvadāšanas maksa tiek aprēķināta saskaņā ar šīs Tarifu politikas 2. un 4. pielikumā spēkā esošajām likmēm (maksām) vagonu nodošanas dienā uz ārzemju dzelzceļu, veicot tranzītpārvadājumus Latvijas Republikas teritorijā caur sauszemes robežpārejām, un saskaņā ar šīs Tarifu politikas 1. un 3. pielikumā spēkā esošajām likmēm (maksām) dienā kad krava ir pieņemta nosūtīšanai LDZ stacijā vai ir pienākusi LDZ gala stacijā, veicot tranzītpārvadājumus Latvijas Republikas teritorijā caur jūras ostām.

3.2. Pārvadāšanas maksas aprēķina kārtība tranzītkravu pārvadājumiem.

3.2.1. Vagonsūtījumi

3.2.1.1. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem vagonsūtījumos jāaprēķina par sūtījuma aprēķinmasu, bet ne mazāk kā par svara aprēķinnormu - 25 t.

Sūtījuma masa ietver:

- kravas masu, ieskaitot kravas taru (bruto), kā arī kravai piederošā pārvadājuma aprīkojuma un aizsarglīdzekļu masu;

- noņemamā pārvadājuma aprīkojuma masu, kā arī nenoņemamās pārvadāšanas ierīces, kuru masa nav iekļauta vagona taras masā.

3.2.1.2. Aprēķinot pārvadāšanas maksu, vagonsūtījumu masa jānoapaļo līdz pilnai tonnai (aprēķinmasa), pie tam 500 kg un vairāk jānoapaļo līdz pilnai tonnai, bet mazāk par 500 kg jāatmet.

3.2.1.3. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem pārvadātāja vagonos jāaprēķina pēc 1.-2. pielikumā norādītajām Tarifu politikas likmēm, atkarībā no pārvadājumu maršruta, ritošā sastāva un kravas veida.

3.2.1.4. Pārvadājot kravas privātos vagonos un nomātos vagonos, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1.-2. pielikumā, atkarībā no pārvadājumu maršruta, ritošā sastāva un kravas veida, jāpiemēro koeficients 0.85.

3.2.1.5. Pārvadāšanas maksa par tukšu privāto vagonu pārvadājumiem, neatkarīgi no vagonu pieraksta dzelzceļa, kā arī par tukšu nomāto vagonu pārvadājumiem jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmes 0.024 EUR par 1 ass-km.

3.2.1.6. Pārvadāšanas maksa par tukšo privāto un nomāto vagonu pārvadājumiem, kas aprīkoti ar nenoņemamām pārvadāšanas ierīcēm, kuru masa nav iekļauta vagonu taras masā, jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmes 0.028 EUR par 1 ass-km.

3.2.1.7. Pārvadāšanas maksa par viena sūtījuma kravas pārvadājumu, kas pārkraušanas stacijā no viena sliežu platuma viena vagona tika pārkrauta cita sliežu platuma divos vai vairākos vagonos, jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1.-2. pielikumā, par sākotnējā pavadzīmē norādīto sūtījuma kopējo masu.

3.2.1.8. Pārvadāšanas maksa par kravas pārvadājumu vagonu sūtījumos, kas adresēti vienam saņēmējam vienā saņemšanas stacijā, un pārkraušanas stacijā tika pārkrauti no viena sliežu platuma diviem vai vairāk vagoniem uz cita sliežu platuma vienā vagonā, jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1.-2. pielikumā, par katru pavadzīmi atsevišķi, bet ne mazāk kā par vagonā iekrautās kravas summāro masu 25 t.

3.2.1.9. Pārvadāšanas maksa par pārvadātājam nepiederošā noņemamā pārvadājuma aprīkojuma pārvadāšanu bez kravas jāaprēķina par to faktisko masu pēc kravu pārvadājumu vispārīgiem noteikumiem, bet ne mazāk kā par 10 tonnām.

3.2.1.10. LDZ un klientam vienojoties, kravu pārvadāšanas maksu var noteikt neatkarīgi no vagonu piederības, neaprēķinot šajos gadījumos maksu par tukšu privāto un nomāto vagonu pārvadājumiem.

3.2.2. Konteineri

3.2.2.1. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem pārvadātāja universālajos konteineros jāaprēķina par katru konteineru pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 3.-4. pielikumā, atkarībā no pārvadājumu maršruta un konteinera kategorijas:

- pārvadātājā vagonā - piemērojot koeficientu 1.0;

- privātajā vai nomātajā vagonā - piemērojot koeficientu 0.85.

3.2.2.2. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem specializētajos pārvadātāja konteineros jāaprēķina, piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam 20 pēdu, 30 pēdu un 40 pēdu universālajam konteineram, attiecīgi p. 3.2.2.1. šādus koeficientus:

- konteineriem-cisternām - 1.4;

- izotermiskajiem konteineriem - 1.3.

3.2.2.3. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem universālajos un specializētajos konteineros, kuru garums pārsniedz 40 angļu pēdas (ar trafareta masu 30 un vairāk tonnas), jāaprēķina, piemērojot koeficientu 1.45 pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam 40 pēdu konteineram - attiecīgi p.3.2.2.1. un p.3.2.2.2.

3.2.2.4. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem privātos universālajos un specializētajos konteineros (t.sk. konteineros-cisternās un izotermiskajos konteineros) jāaprēķina, piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam konteineram, attiecīgi p. 3.2.2.1., p.3.2.2.2. un p.3.2.2.3., koeficientu 0.85.

3.2.2.5. Pārvadāšanas maksa par tukšu privāto universālo un specializēto konteineru (t.sk. konteineri-cisternas un izotermiskie konteineri) pārvadājumu jāaprēķina, piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam krautam konteineram, attiecīgi p.3.2.2.1., p.3.2.2.2. un p.3.2.2.3., koeficientu 0.5.

3.2.2.6. Pārvadāšanas maksa par privātā un nomātā dīzeļelektrostacijas vagona ar apkalpojošo personālu pārvadājumu sakabē ar vagoniem izotermisko konteineru pārvadāšanai krautā vai tukšā reisā jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmes 0.062 EUR par 1 ass-km.

3.2.3. Negabarīta kravas

3.2.3.1. Pārvadājot uz platformām un pusvagonos kravas, kas pārsniedz iekraušanas gabarītu, pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikuma 4. ailē, atbilstoši negabarīta pakāpēm jāpiemēro šādi koeficienti:

- 1-3 apakšas, sānu, augšas - 1.5;

- 4-5 apakšas, sānu - 2;

- 6 apakšas, sānu, kā arī virsnegabarīta kravām - 3.

3.2.3.2. Pārvadājot kravas četrasu, sešasu un astoņasu (tai skaitā savienotā un sakabes tipa) transportieros, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai par sūtījuma aprēķinmasu, bet ne mazāk par 6.25 t svara uz 1 asi, pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikuma 4. ailē, atbilstoši negabarīta pakāpēm jāpiemēro šādi koeficienti:

- gabarīta kravām - 2;

- 1-3 apakšas, sānu, augšas - 2;

- 4-5 apakšas, sānu - 3;

- 6 apakšas, sānu, virsnegabarīta kravām - 4;

- kravām transportieros, ko pārvadā ar atsevišķu lokomotīvi (maksu par lokomotīves nobraukumu nosaka uz līguma pamata) - 4.

Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem 12 un vairāk asu transportieros, kā arī transportieros apkalpes brigādes pavadībā, jāaprēķina pēc līgumlikmēm, ko nosaka līgumos.

3.2.3.3. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem, kam ir dažāda veida un pakāpes negabarīts, jāaprēķina par lielākās pakāpes negabarītu.

3.2.3.4. Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru pārvadājumu kravas vilcienā, noformētu ar SMGS dzelzceļa pavadzīmi, neatkarīgi no transportiera piederības, jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmēm:

- četrasu transportieru - 0,028 EUR par 1 ass-km;

- sešasu un astoņasu transportieru - 0,056 EUR par 1 ass-km;

- 12, 16 un 20 asu transportieru - 0,084 EUR par 1 ass-km;

- vairāk kā 20 asu transportieru - 0,096 EUR par 1 ass-km.

Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru pārvadājumu ar atsevišķu lokomotīvi jāaprēķina pēc līgumlikmēm, ko nosaka līgumos.

3.2.4. Refrižeratorvagoni

3.2.4.1. Pārvadāšanas maksu par ātrbojīgo kravu pārvadājumiem refrižeratorsekcijās jāaprēķina par katra kravas vagona aprēķinmasu (bet ne mazāk par svara aprēķinnormu - 25 t) pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikumā.

3.2.4.2. Gadījumos, ja refrižeratorsekcija tiek iekrauta daļēji, pārvadāšanas maksa jāaprēķina par katru krauto vagonu, piemērojot koeficientus:

- ja iekrauti 3 vagoni - 1.1;

- ja iekrauti 2 vagoni - 1.3;

- ja iekrauts 1 vagons - 1.5.

Pārvadāšanas maksa par katra tukšā vagona pārvadājumu krautas refrižeratorsekcijas sastāvā jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmes 0.024 EUR par 1 ass-km.

3.2.4.3. Pārvadājot kravas Latvijas dzelzceļam piederošā pilnīgi iekrautā refrižeratorsekcijā, kas sastāv no 5 un vairāk kravas vagoniem un dīzeļelektrostacijas vagona, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikumā, jāpiemēro koeficients 0.85.

3.2.4.4. Pārvadāšanas maksa par dīzeļelektrostacijas vagona ar apkalpojošo personālu pārvadājumu refrižeratorsekcijas sastāvā krautajā reisā netiek aprēķināta.

3.2.4.5. Pārvadāšanas maksu par tukšu nomāto un privāto refrižeratorsekciju pārvadājumu aprēķina par katru kravas vagonu un par dīzeļelektrostacijas vagonu ar apkalpojošo personālu pēc likmes 0.059 EUR par 1 ass-km.

3.2.5. Termosvagoni

3.2.5.1. Pārvadājot kravas termosvagonos, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikuma 4. ailē, jāpiemēro koeficients 1.5.

3.2.6. Piesegšanas vagoni

3.2.6.1. Pārvadāšanas maksa par tukšā vagona pārvadājumu, izmantojot to kā piesegšanas vagonu vai vagonu ar kontrolrāmi, jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmes 0.059 EUR par 1 ass-km.

Ja krauto vagonu izmanto kā piesegšanas vagonu vai kā vagonu ar kontrolrāmi, iepriekšminētā pārvadāšanas maksa netiek aprēķināta.

3.2.7. Pavadoņu brauciens

3.2.7.1. Par pavadoņu braucienu vienā vagonā ar pārvadājamo kravu vai transporta līdzeklī, kas tiek pārvadāts kā krava uz savām asīm, neatkarīgi no to piederības, papildus kravas pārvadāšanas maksai jāaprēķina maksa par katra pavadoņa braucienu pēc Tarifu politikas likmes 3.74 EUR par katriem pārvadāšanas attāluma iesāktajiem 100 km.

3.2.7.2. Ja pavadoņiem iedalīts atsevišķs vagons, jāaprēķina maksa par katra pavadoņa braucienu pēc Tarifu politikas likmes 3.74 EUR par katriem pārvadāšanas attāluma iesāktajiem 100 km, un papildus pavadoņu braukšanas maksai jāaprēķina maksa par vagona nobraukumu neatkarīgi no vagona piederības pēc Tarifu politikas likmes 0.024 EUR par 1 ass-km.

3.2.8. Automobiļi

3.2.8.1. Pārvadāšanas maksa par automobiļu pārvadājumiem specializētajos vagonos jāaprēķina par sūtījuma aprēķinmasu pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikumā, bet ne mazāk par svara aprēķinnormu - 10 t.

3.2.9. Kontreileri

3.2.9.1. Pārvadāšanas maksa kontreilersūtījumu pārvadājumiem (krauts autovilciens, noņemamā automobiļa virsbūve vai puspiekabe) uz specializētajām platformām, neatkarīgi no negabarīta pakāpes jāaprēķina:

- krautam autovilcienam, noņemamai automobiļa virsbūvei vai puspiekabei pēc Tarifu politikas likmes, kas norādītas 1. un 2. pielikumā automobiļiem specializētajos vagonos, par sūtījuma svara aprēķinnormu -10 t;

- tukšam autovilcienam, noņemamai automobiļa virsbūvei vai puspiekabei pēc Tarifu politikas likmes, kas norādītas 1. un 2. pielikumā automobiļiem specializētajos vagonos, par sūtījuma svara aprēķinnormu - 7 t.

3.2.10. Ritošais sastāvs kā krava uz savām asīm

3.2.10.1. Pārvadājot ritošo sastāvu kā kravu uz savām asīm, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc Tarifu politikas likmes 0.059 EUR par 1 ass-km.

3.2.11. Pārvadājumi ar atsevišķu lokomotīvi

3.2.11.1. Pārvadāšanas maksa par pārvadājumiem ar atsevišķu lokomotīvi tiek noteikta katram konkrētam gadījumam, noslēdzot atsevišķu līgumu.

3.2.12. Bīstamās kravas

3.2.12.1. Pārvadājot bīstamās kravas, kas attiecināmas 1., 6.2. un 7. klasei, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc Tarifu politikas likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikuma 4. ailē, jāpiemēro koeficients 2.0.

IV IMPORTA, EKSPORTA PĀRVADĀJUMI UN IEKŠZEMES PĀRVADĀJUMI

4.1. Maksa par pārvadājumiem par kravu iekšzemes, eksporta un importa pārvadājumiem tiek aprēķināta saskaņā ar Tarifu 03-LDZ vai uz noslēgto līgumu pamata.

Līgumus slēdz šādos gadījumos:

- ja tiek piešķirtas atlaides un atvieglojumi, ko paredz Tarifu politika;

- ja nosaka speciālu caurbraukšanas likmi;

- gadījumos, kas paredzēti Tarifā 03-LDZ.

V ATLAIDES, CAURBRAUKŠANAS LIKMES UN ATVIEGLOJUMI

5.1. Atvieglojumu un atlaižu piemērošana.

5.1.1. Lai saglabātu pakalpojumu pārdošanas konkurētspēju un piesaistītu kravas pārvadāšanai ar dzelzceļa transportu, LDZ piemēro atlaides un atvieglojumus atkarībā no konkrētiem apstākļiem transporta tirgū.

5.1.2. Atlaižu un atvieglojumu piemērošanas kārtība tiek atrunāta līgumos starp LDZ un klientu, nosakot termiņus, darbības noteikumus un savstarpējo atbildību.

5.1.3. Pēc klienta lūguma LDZ var iekļaut maksu par atsevišķām papildoperācijām (daļēji vai pilnā apmērā) līgumlikmē.

5.2. Atlaide par pārvadāto kravas apjomu.

5.2.1. Slēdzot līgumus ar klientiem uz 2007. gadu, LDZ var piešķirt atlaidi pārvadāšanas maksai par pārvadāto kravu apjomu atkarībā no pārvadātās kravas apjoma, kravas veida un pārvadāšanas virziena.

Minimālais apjoms atlaides piemērošanai par pārvadāto kravu apjomu:

- 200 tūkst. t;

- 10 tūkst. t ātrbojīgo kravu pārvadājumiem refrižeratorvagonos;

- 500 gab. 20-pēdu konteineru (viens 30-pēdu, 40-pēdu vai virs 40-pēdu konteiners tiek rēķināts kā divi 20-pēdu konteineri, divi 10-pēdu konteineri tiek rēķināti kā viens 20-pēdu konteiners).

5.2.2. Atlaides aprēķinam pārvadātās kravas apjoms tiek rēķināts pēc vagona aprēķinsvara vai konteinera bruto aprēķinsvara (t.i. noapaļots līdz pilnai tonnai, pie tam 500 kg un vairāk jānoapaļo līdz pilnai tonnai, bet mazāk par 500 kg jāatmet).

5.2.3. Gadījumā, ja klients laikā nesamaksā par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem un līgumsodu, LDZ neaprēķina atlaidi par pārvadātās kravas apjomu līdz parāda dzēšanas brīdim, izņemot maksājumus, par kuriem radušās domstarpības.

5.3. Maršruta atlaide.

Maršruta atlaide ir noteikta 5% apmērā no pārvadāšanas maksas, kas aprēķināta pēc bāzes likmēm par katru vagonu, un tiek piešķirta, nosūtot kravas maršrutos, ko formē uz pievedceļiem, vai kravām, kas pienāk maršrutos LDZ ieejas robežstacijā un ir adresētas vienam kravas saņēmējam uz vienu LDZ staciju, kā arī, pārvadājot kravas maršrutos tranzītā caur LDZ sauszemes robežpārejām.

Vagonu skaitu maršrutā nosaka LDZ Valde, ņemot vērā vilcienu svara normas un konkrēto dzelzceļa iecirkņu tehniskās iespējas.

5.4. Speciālas caurbraukšanas likmes.

Jaunu pārvadāšanas maršrutu un konkurētspējīgu kravu plūsmu veidošanas nolūkā tiek piemērotas speciālas caurbraukšanas likmes – pārvadāšanas maksas likmes, ko nosaka uz līguma pamata starp LDZ un citu valstu pārvadātājiem, kas piedalās pārvadājuma procesā.

VI LĪGUMA “PAR MAKSU PAR KRAVU PĀRVADĀJUMUMIEM” NOSLĒGŠANAS KĀRTĪBA

Lai noslēgtu līgumu par maksu par kravu pārvadājumiem:

1. Klientam ir jābūt:

- reģistrācijas kodam LDZ klientu reģistrā;

- līgumam par vagonu padošanu - novākšanu uz/no privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru, ja kravas nosūtīšana - saņemšana tiek plānota uz pievedceļiem.

2. Klientam ir jāiesniedz:

- pieteikums līguma slēgšanai, norādot paredzamo pārvadājumu maršrutus;

- LDZ robežstacijas, nosūtīšanas un saņemšanas stacijas, kravu nosaukumus ar HKN kodiem, paredzamo kravu pārvadājumu apjomus, izmantojamā vagonu / konteineru parka piederību;

- uzņēmuma un bankas rekvizīti;

- paraksta tiesības apliecinošā dokumenta oriģināls vai notāra apstiprināta kopija, kurā norādīts amatpersonas ar līgumu paraksta tiesībām vārds, uzvārds un personas kods.

3. Par līguma noformēšanu un līguma izpildes organizēšanu jāpārskaita LDZ 300 EUR. Minētā summa tiek ieskaitīta Klienta personiskajā kontā maksājumiem par turpmākajiem pārvadājumiem. Beidzoties līguma termiņam, vai līguma pirmstermiņa pārtraukšanas gadījumā, neizmantotā līguma noformēšanas un līguma izpildes organizēšanas maksas summa (vai tās daļa) netiek atmaksāta Klientam un tiek ieskaitīta LDZ ienākumos.

Pēc apstiprinājuma saņemšanas par minētās summas pārskaitījumu LDZ izstrādā līguma projektu, pamatojoties uz pieteikumu, un nodod to klientam izskatīšanai un parakstīšanai.

Klients paraksta līguma projekta divus eksemplārus un iesniedz to LDZ apstiprināšanai Valdes sēdē.

Pēc līguma projekta apstiprināšanas LDZ Valdē, to paraksta Valdes priekšsēdētājs un līguma viens eksemplārs tiek nodots klientam.

VII TARIFU POLITIKAS LIKMJU IZMAIŅU PRIEKŠNOSACĪJUMI

7.1. LDZ var grozīt Tarifu politikas likmes gadījumos, ja notiek:

7.1.1. grozījumi nodokļu politikā un citos Latvijas Republikas likumdošanas aktos, kas tieši ietekmē dzelzceļa pārvadājumu pakalpojumu cenas;

7.1.2. stājas spēkā Starptautiskā tranzīta tarifa grozījumi;

7.1.3. ar Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta Padomes lēmumu mainās vagonu lietošanas maksas likmes norēķinos starp dzelzceļiem;

7.1.4. mainās maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) lēmumu.


1. pielikums

Dzelzceļa tranzītpārvadājumu Tarifu politikas likmes kravu pārvadājumiem caur jūras ostām 2007. gadā (EUR/1t)

Pārvadājuma maršruts

Automobiļi specializētajos vagonos

Ātrbojīgās kravas refrižerator-vagonos

Sašķīdinātās, saspiestās un zem spiediena izšķaidītās gāzes cisternās

(HKN: 2705,2711, 2801, 2804, 2811,

2814, 2901, 2902, 2903)

Kravas universālajos un specializētajos vagonos.

Minerālā degviela, nafta un tās pārtveicēšanas produkti; bitumenminerālās vielas; minerālie sveķi cisternās

(HKN: 2706-2709, 2713 - 2715, 2721-2749, 290243, 3911)

Pārējās lejamkravas cisternās

1

2

3

4

5

Meitene

Rīga-Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

8.90

4.90

3.50

2.00

2.70

Reņģe

Rīga-Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

-

-

4.40

2.55

3.50

Lugaži

Rīga-Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

12.90

8.05

5.05

2.95

4.00

Kārsava

Zilupe

Indra

Rīga-Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

19.35

12.10

8.05

4.00

5.65

Meitene

Ventspils

Liepāja

15.35

9.05

6.70

3.35

4.40

Reņģe

Ventspils

Liepāja

-

-

7.35

3.85

5.30

Lugaži

Ventspils

Liepāja

22.80

14.60

9.60

4.80

6.70

Kārsava

Zilupe

Indra

Ventspils

Liepāja

27.80

18.15

11.65

5.80

8.05

2. pielikums

Dzelzceļa tranzītpārvadājumu Tarifu politikas likmes kravu pārvadājumiem caur sauszemes robežpārejām 2007. gadā (EUR/1t)

Pārvadājuma maršruts

Automobiļi specializē-tajos vagonos

Ātrbojīgās kravas refrižeratorvagonos

Sašķīdinātās, saspiestās un zem spiediena izšķaidītās gāzes cisternās

(HKN: 2705,

2711, 2801, 2804, 2811, 2814, 2901,

2902, 2903)

Kravas universālajos un specializētajos vagonos.

Minerālā degviela, nafta un tās pārtveicēšanas produkti; bitumenminerālās vielas; minerālie sveķi cisternās (HKN: 2706-2709, 2713 - 2715, 2721 - 2749, 290243, 3911)

Pārējās lejamkravas cisternās

1

2

3

4

5

I. Virzienā Krievija - Lietuva un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) -

Eglaine (Obaļaja)

10.55

6.95

5.05

2.50

2.95

2. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) -

Meitene (Jonišķi)

18.10

12.20

7.80

3.90

5.20

3. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) -

Reņģe (Mažeiķi)

-

-

8.10

4.15

5.95

II. Virzienā Krievija - Igaunija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) -

Lugaži (Valga)

24.55

16.70

10.75

5.40

7.05

III. Virzienā Baltkrievija - Lietuva un atpakaļ

1.Indra (Bigosova) - Eglaine (Obaļaja)

7.05

4.50

2.90

1.45

1.95

2. Indra (Bigosova) - Meitene (Jonišķi)

18.90

12.90

7.80

3.95

5.40

3. Indra (Bigosova) - Reņģe (Mažeiķi)

-

-

8.80

4.65

6.35

IV. Virzienā Baltkrievija - Igaunija un atpakaļ

1. Indra (Bigosova) - Lugaži (Valga)

25.30

17.30

11.90

5.65

7.25

V. Virzienā Igaunija - Lietuva un atpakaļ

1. Lugaži (Valga) - Meitene (Jonišķi)

14.05

9.40

6.15

3.10

4.00

2. Lugaži (Valga) - Reņģe (Mažeiķi)

-

-

7.05

3.55

4.75

3. Lugaži (Valga) - Eglaine (Obaļaja)

23.20

15.75

10.40

5.15

6.65

VI. Virzienā Krievija - Baltkrievija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) -

Indra (Bigosova)

12.70

8.40

5.40

2.75

3.60

3. pielikums

Konteineru tranzītpārvadājumu Tarifu politikas likmes pārvadājumiem caur jūras ostām 2007. gadā (EUR/1kont.)

Pārvadājuma maršruts

Konteineru kategorija

10 pēdu

20 pēdu

30, 40 pēdu

Meitene

Rīga-Krasta

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

35.00

50.00

100.00

Lugaži

Rīga-Krasta

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

51.00

73.00

146.00

Kārsava

Zilupe

Indra

Rīga-Krasta

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

67.00

96.00

192.00

Meitene

Ventspils

Liepāja

55.00

78.00

156.00

Lugaži

Ventspils

Liepāja

77.00

110.00

220.00

Kārsava

Zilupe

Indra

Ventspils

Liepāja

94.00

134.00

268.00

4. pielikums

Konteineru tranzītpārvadājumu Tarifu politikas likmes pārvadājumiem caur sauszemes robežpārejām 2007. gadā (EUR/1kont.)

Pārvadājuma maršruts

Konteineru kategorija

3 t

5 t

10 pēdu

20 pēdu

30, 40 pēdu

I. Virzienā Krievija - Lietuva un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) - Eglaine (Obaļaja)

17.00

27.00

48.00

69.00

138.00

2. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) - Meitene (Jonišķi)

31.00

51.00

88.00

125.00

250.00

II. Virzienā Krievija - Igaunija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) - Lugaži (Valga)

43.00

65.00

114.00

163.00

326.00

III. Virzienā Baltkrievija - Lietuva un atpakaļ

1.Indra (Bigosova) - Eglaine (Obaļaja)

12.00

17.00

30.00

43.00

86.00

2. Indra (Bigosova) - Meitene (Jonišķi)

31.00

51.00

88.00

125.00

250.00

IV. Virzienā Baltkrievija - Igaunija un atpakaļ

1. Indra (Bigosova) - Lugaži (Valga)

43.00

65.00

114.00

163.00

326.00

V. Virzienā Igaunija - Lietuva un atpakaļ

1. Lugaži (Valga) - Meitene (Jonišķi)

21.00

38.00

63.00

90.00

180.00

2. Lugaži (Valga) - Eglaine (Obaļaja)

38.00

60.00

103.00

147.00

294.00

VI. Virzienā Krievija - Baltkrievija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Indra (Bigosova)

20.00

34.00

57.00

82.00

164.00

5. pielikums

Pārvadāšanas maksas mainīgās daļas noteikšanas tabula

Dīzeļdegvielas Platt’s pusgada vidējā cena (USD/1t)

Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa (USD/1t)

Mazāk nekā 100

-0,165

101 – 120

-0,132

121 – 140

-0,099

141 – 160

-0,066

161 – 180

-0,033

181 – 200

0

201 – 220

0,033

221 – 240

0,066

241 – 260

0,099

261 – 280

0,132

281 – 300

0,165

301 – 320

0,198

321 – 340

0,231

341 – 360

0,264

361 – 380

0,297

381 – 400

0,330

401 – 420

0,363

421 – 440

0,396

441 – 460

0,429

461 – 480

0,462

481 – 500

0,495

501 – 520

0,528

521 – 540

0,561

541 – 560

0,594

561 – 580

0,627

581 – 600

0,660

601 – 620

0,693

621 – 640

0,726

641 – 660

0,759

661 – 680

0,792

681 – 700

0,825

701 – 720

0,858

721 – 740

0,891

741 – 760

0,924

761 – 780

0,957

781 – 800

0,990

801 – 820

1,023

821 – 840

1,056

841 – 860

1,089

861 – 880

1,122

881 – 900

1,155

901 – 920

1,188

921 – 940

1,221

941 – 960

1,254

961 – 980

1,287

981 – 1000

1,320

Virs 1000

0.033 USD /1t par katriem Platt’s cenas pieauguma 20 USD

2. Grozījumi un papildinājumi Tarifā 03-LDZ

Sadaļa

Jaunā redakcija

1.sadaļa

2.§

5.punkts

2.§ Tarifa piemērošana

5. Dzelzceļa izdevumu un ieņēmumu līdzsvarošanas nolūkā tiek piemērots inflācijas koriģējošais koeficients:

- pārvadāšanas maksai (izņemot pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, akcīzes nodokļa izmaiņu maksu un pārvadāšanas maksas daļu, kas iegūta vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficienta un infrastruktūras maksas izmaiņu koeficienta piemērošanas rezultātā);

- maksai par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem (izņemot maksu par vagonu dīkstāvi, konteineru dīkstāvi uz koplietošanas ceļiem un uz pievedceļiem un konteineru laukumu izmantošanu, konteineriem atrodoties laukumā);

- līgumsodiem.

Inflācijas koriģējošā koeficienta lielumu valsts akciju sabiedrība “Latvijas dzelzceļš” publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” līdz 15. decembrim.

1.sadaļa

2.§

6.punkts

2.§ Tarifa piemērošana

6. Pārvadāšanas maksai (izņemot pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, akcīzes nodokļa izmaiņu maksu un pārvadāšanas maksas daļu, kas iegūta inflācijas koriģējošā koeficienta un infrastruktūras maksas izmaiņu koeficienta piemērošanas rezultātā) tiek piemērots vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficients.

Minēto koeficientu nepiemēro pārvadāšanas maksas aprēķiniem kravu pārvadājumiem refrižeratorvagonos, kravu un konteineru pārvadājumiem privātajos vagonos, kā arī ritošajam sastāvam, ko pārvadā kā kravu uz savām asīm.

Gadījumā, ja ar Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta Padomes lēmumu mainās vagonu lietošanas maksas likmes norēķinos starp dzelzceļiem, vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficients tiek koriģēts.

Vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficienta lielumu, valsts akciju sabiedrība “Latvijas dzelzceļš” publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” ne vēlāk, kā 15 dienas pirms tās ieviešanas.

1.sadaļa

2.§

7.punkts

2.§ Tarifa piemērošana

7. Pārvadāšanas maksai (izņemot pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, akcīzes nodokļa izmaiņu maksu un pārvadāšanas maksas daļu, kas iegūta inflācijas koriģējošā koeficienta un vagonu lietošanas maksas izmaiņu koeficienta piemērošanas rezultātā) tiek piemērots infrastruktūras maksas izmaiņu koeficients.

Gadījumā, ja ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu mainās maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu, infrastruktūras maksas izmaiņu koeficients tiek koriģēts.

Infrastruktūras maksas izmaiņu koeficienta lielumu valsts akciju sabiedrība “Latvijas dzelzceļš” publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” ne vēlāk, kā 15 dienas pirms tās ieviešanas.

1.sadaļa

2.§

2.§ Tarifa piemērošana

Mainīt numerāciju 1. sadaļas §2. esošajiem punktiem 6., 7., 8. un 9. attiecīgi uz 8., 9., 10. un 11.

3.sadaļa

15.§

1.punkts

15.§ Konteineri

1. Pārvadāšanas maksu par kravas pārvadājumu universālajos pārvadātāja konteineros, neatkarīgi no sūtījuma veida, aprēķina par katru konteineru atkarībā no konteinera kategorijas:

- pēc tarifu shēmām Nr. 7. – 11., lietojot koeficientu 1,0 pārvadājumam pārvadātāja vagonā;

- pēc tarifu shēmām Nr. 7. – 11., lietojot koeficientu 0,8 pārvadājumam privātajā vai nomātajā vagonā.

4.sadaļa

18.§

4.punkts

18.§ Negabarīta kravas un kravas transportieros

4. Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru pārvadājumu kravas vilcienā, noformētu ar SMGS dzelzceļa pavadzīmi, neatkarīgi no transportiera piederības, aprēķina pēc likmēm:

- četrasu transportieru - 0,025 Ls par 1 ass-km;

- sešasu un astoņasu transportieru - 0,050 Ls par 1 ass-km;

- 12, 16 un 20 asu transportieru - 0,075 Ls par 1 ass-km;

- vairāk kā 20 asu transportieru - 0,086 Ls par 1 ass-km.

Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru pārvadājumu ar atsevišķu lokomotīvi aprēķina pēc likmēm, ko nosaka līgumos.

4.sadaļa

23.§

23.§ Nomātie un privātie refrižeratorvagoni

1. Pārvadāšanas maksu par ātrbojīgās kravas pārvadājumu nomātajās un privātajās refrižeratorsekcijās aprēķina katram kravas vagonam pēc tarifu shēmas Nr.6, lietojot koeficientu 0,8.

2. Pārvadāšanas maksu par tukšu nomāto un privāto refrižeratorsekciju pārvadājumu aprēķina par katru kravas vagonu un par dīzeļelektrostacijas vagonu ar apkalpojošo personālu pēc likmes 0,043 Ls par 1 ass-km.

3. Maksa par dīzeļelektrostacijas vagona pārvadāšanu refrižeratorsekcijā (krautajā reisā) un apkalpojošā personāla braucienu netiek aprēķināta.

4.sadaļa

30.§

1.punkts

30.§ Pārvadājums stacijas robežās

1. Pārvadāšanas maksu pārvadājumam stacijas robežās aprēķina saskaņā ar šā tarifa vispārīgiem noteikumiem pēc likmes atbilstoši tarifa attāluma joslai no 0 līdz 10 km, lietojot koeficientu 0,5, neatkarīgi no faktiskā pārvadājuma attāluma.

Pārvadāšanas maksu par ritošā sastāva pārvadājumu, kam likmes ir noteiktas par 1 ass-km, aprēķina pēc atbilstošām likmēm par attālumu 10 km, lietojot koeficientu 0,5.

Koeficientu 0,5 piemēro visām pārvadāšanas maksas sastāvdaļām.

4.sadaļa

34.§

1.punkts

34.§ Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

1. Sakarā ar ievērojamām dīzeļdegvielas cenu svārstībām piemēro pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, ko attiecina katrai pārvadātās kravas tonnai.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, izteiktu latos, nosaka divas reizes gadā - periodam no 1.janvāra līdz 30.jūnijam (par iepriekšējo periodu no 1.jūnija līdz 30.novembrim) un periodam no 1.jūlija līdz 31.decembrim (par iepriekšējo periodu no 1.decembra līdz 31.maijam), atkarībā no dīzeļdegvielas, ko atļauts realizēt Latvijā saskaņā ar Eiropas standartu EN 590, vidējās aritmētiskās Platt’s cenas dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm”.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu nosaka pēc Latvijas Bankas vidējās Ls un USD kursu attiecības atbilstošā periodā, par kuru tiks aprēķināta vidējā aritmētiskā Platt’s cena dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm”.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, izteiktu latos, nosaka saskaņā ar tabulu un publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” atbilstoši līdz 5.decembrim un līdz 5.jūnijam.

4.sadaļa

34.§

2.punkts

34.§ Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

2. Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu aprēķina par katru vagonā vai konteinerā, kontreilerā (konteinera, noņemamās automobiļa virsbūves, piekabes vai puspiekabes pārvadājumu bruto masa) vai sīksūtījumā pārvadāto kravas tonnu un ritošā sastāva vienības, kā kravas uz savām asīm, bruto masas katru tonnu, pie tam sūtījuma svaru noapaļo:

- 500 un vairāk kg - līdz pilnai tonnai;

- mazāk par 500 kg - atmet.

4.sadaļa

34.§

4.punkts

34.§ Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

4. Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu neaprēķina, aprēķinot pārvadāšanas maksu atbilstoši 20., 21., 26.§

4.sadaļa

35.§

1.punkts

1.teikums

§35. Akcīzes nodokļa izmaiņu maksa

1. Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par akcīzes nodokli” 14.panta 1.punkta 4.apakšpunktu, lai kompensētu akcīzes nodokļa pieaugumu vilcei izmantojamai dīzeļdegvielai (no Ls 100 par 1000 litriem līdz Ls 164), valsts akciju sabiedrība “Latvijas dzelzceļš” nosaka maksu Ls 0,193 par katru pārvadātās kravas tonnu (izņemot 20., 21., 26.§).

4.sadaļa

35.§

2.punkts

35.§ Akcīzes nodokļa izmaiņu maksa

2. Akcīzes nodokļa izmaiņu maksu aprēķina par katru vagonā vai konteinerā, kontreilerā (konteinera, noņemamās automo-biļa virsbūves, piekabes vai puspiekabes pārvadājumu bruto masa) vai sīksūtījumā pārvadāto kravas tonnu un ritošā sastāva vienības, kā kravas uz savām asīm, bruto masas katru tonnu, pie tam sūtījuma svaru noapaļo:

- 500 un vairāk kg - līdz pilnai tonnai;

- mazāk par 500 kg - atmet.

5.sadaļa

1.punkts

1. Maksa par pārvadātāja vagonu un no ārzemju dzelzceļiem nomāto vagonu dīkstāvi (t.sk. vagoni ar konteineriem):

1.1. uz pievedceļiem no kravas nosūtītāja vai kravas saņēmēja atkarīgu iemeslu dēļ:

- universālie vagoni - 0.40 Ls/1st

- specializētie un speciālie vagoni - 0.66 Ls/1st

- refrižeratorvagoni un transportieri - 0.72 Ls/1st

1.2. uz koplietošanas ceļiem iekraušanas, izkraušanas laikā, kā arī no kravas nosūtītāja vai kravas saņēmēja atkarīgu iemeslu dēļ:

- universālie vagoni - 0.75 Ls/1st

- specializētie un speciālie vagoni - 1.01 Ls/1st

- refrižeratorvagoni un transportieri - 1.07 Ls/1st

5.sadaļa

7.punkts

7. Maksa par pakalpojumiem, kas saistīti ar muitas kravu noformēšanu.

5.sadaļa

11.punkts

11. Maksa par nodošanas stacijās veiktajām operācijām, kas saistītas ar Valsts robežas šķērsošanu.

8.sadaļa

Izmaiņas kravas pārvadājumu tarifa shēmās (skat. zemāk)

Kravas pārvadājumu tarifa shēmas 4 asu vagoniem (pārvadātāja un nomātajos vagonos), Ls

Attālums, km

Shēmas numurs

no - līdz

1

2

3

4

5

6

“1 - 10

49,00

49,00

58,00

185,00

86,00

362,00

11 - 20

51,00

52,00

62,00

189,00

89,00

368,00

21 - 30

54,00

55,00

65,00

192,00

93,00

373,00

31 - 40

57,00

58,00

68,00

196,00

96,00

379,00

41 - 50

59,00

61,00

71,00

199,00

100,00

385,00

51 - 60

62,00

64,00

74,00

203,00

104,00

390,00

61 - 70

65,00

68,00

77,00

207,00

107,00

396,00

71 - 80

67,00

71,00

80,00

210,00

111,00

401,00

81 - 90

70,00

74,00

84,00

214,00

114,00

407,00

91 - 100

73,00

77,00

87,00

217,00

118,00

413,00

101 - 110

75,00

80,00

90,00

221,00

122,00

418,00

111 - 120

78,00

83,00

93,00

225,00

125,00

424,00

121 - 130

81,00

86,00

96,00

228,00

129,00

429,00

131 - 140

84,00

89,00

99,00

232,00

132,00

435,00

141 - 150

86,00

92,00

102,00

235,00

136,00

441,00

151 - 160

89,00

96,00

106,00

239,00

140,00

446,00

161 - 170

92,00

99,00

109,00

242,00

143,00

452,00

171 - 180

94,00

102,00

112,00

246,00

147,00

458,00

181 - 190

97,00

105,00

115,00

250,00

150,00

463,00

191 - 200

100,00

108,00

118,00

253,00

154,00

469,00

201 - 210

102,00

111,00

121,00

257,00

158,00

474,00

211 - 220

105,00

114,00

125,00

260,00

161,00

480,00

221 - 230

108,00

117,00

128,00

264,00

165,00

486,00

231 - 240

110,00

120,00

131,00

268,00

168,00

491,00

241 - 250

113,00

124,00

134,00

271,00

172,00

497,00

251 - 260

116,00

127,00

137,00

275,00

175,00

502,00

261 - 270

118,00

130,00

140,00

278,00

179,00

508,00

271 - 280

121,00

133,00

143,00

282,00

183,00

514,00

281 - 290

124,00

136,00

147,00

286,00

186,00

519,00

291 - 300

126,00

139,00

150,00

289,00

190,00

525,00

301 - 310

129,00

142,00

153,00

293,00

193,00

531,00

311 - 320

132,00

145,00

156,00

296,00

197,00

536,00

321 - 330

135,00

148,00

159,00

300,00

201,00

542,00

331 - 340

137,00

152,00

162,00

304,00

204,00

547,00

341 - 350

140,00

155,00

165,00

307,00

208,00

553,00

351 - 360

143,00

158,00

169,00

311,00

211,00

559,00

361 - 370

145,00

161,00

172,00

314,00

215,00

564,00

371 - 380

148,00

164,00

175,00

318,00

219,00

570,00

381 - 390

151,00

167,00

178,00

321,00

222,00

576,00

391 - 400

153,00

170,00

181,00

325,00

226,00

581,00

401 - 410

156,00

173,00

184,00

329,00

229,00

587,00

411 - 420

159,00

176,00

188,00

332,00

233,00

592,00

421 - 430

161,00

180,00

191,00

336,00

236,00

598,00

431 - 440

164,00

183,00

194,00

339,00

240,00

604,00

441 - 450

167,00

186,00

197,00

343,00

244,00

609,00

451 - 460

169,00

189,00

200,00

347,00

247,00

615,00

461 - 470

172,00

192,00

203,00

350,00

251,00

620,00

471 - 480

175,00

195,00

206,00

354,00

254,00

626,00

481 - 490

177,00

198,00

210,00

357,00

258,00

632,00

491 - 500

180,00

201,00

213,00

361,00

262,00

637,00

501 - 510

183,00

204,00

216,00

365,00

265,00

643,00

511 - 520

186,00

208,00

219,00

368,00

269,00

649,00

521 - 530

188,00

211,00

222,00

372,00

272,00

654,00

531 - 540

191,00

214,00

225,00

375,00

276,00

660,00

541 - 550

194,00

217,00

228,00

379,00

280,00

665,00

551 - 560

196,00

220,00

232,00

382,00

283,00

671,00

561 - 570

199,00

223,00

235,00

386,00

287,00

677,00

571 - 580

202,00

226,00

238,00

390,00

290,00

682,00

581 - 590

204,00

229,00

241,00

393,00

294,00

688,00

591 - 600

207,00

232,00

244,00

397,00

298,00

694,00

601 - 610

210,00

236,00

247,00

400,00

301,00

699,00

611 - 620

212,00

239,00

251,00

404,00

305,00

705,00

621 - 630

215,00

242,00

254,00

408,00

308,00

710,00

631 - 640

218,00

245,00

257,00

411,00

312,00

716,00

641 - 650

220,00

248,00

260,00

415,00

315,00

722,00

651 - 660

223,00

251,00

263,00

418,00

319,00

727,00

661 - 670

226,00

254,00

266,00

422,00

323,00

733,00

671 - 680

229,00

257,00

269,00

426,00

326,00

738,00

681 - 690

231,00

261,00

273,00

429,00

330,00

744,00

691 - 700

234,00

264,00

276,00

433,00

333,00

750,00

Kravas pārvadājumu tarifa shēmas 4 asu vagoniem (privātajos vagonos), Ls

Attālums, km

Shēmas numurs

no - līdz

1A

2A

3A

4A

5A

1 - 10

38,00

38,00

46,00

145,00

67,00

11 - 20

40,00

41,00

48,00

148,00

70,00

21 - 30

42,00

43,00

51,00

151,00

73,00

31 - 40

44,00

46,00

53,00

154,00

76,00

41 - 50

47,00

48,00

56,00

156,00

78,00

51 - 60

49,00

51,00

58,00

159,00

81,00

61 - 70

51,00

53,00

61,00

162,00

84,00

71 - 80

53,00

55,00

63,00

165,00

87,00

81 - 90

55,00

58,00

66,00

168,00

90,00

91 - 100

57,00

60,00

68,00

170,00

93,00

101 - 110

59,00

63,00

70,00

173,00

95,00

111 - 120

61,00

65,00

73,00

176,00

98,00

121 - 130

63,00

68,00

75,00

179,00

101,00

131 - 140

66,00

70,00

78,00

182,00

104,00

141 - 150

68,00

73,00

80,00

185,00

107,00

151 - 160

70,00

75,00

83,00

187,00

109,00

161 - 170

72,00

77,00

85,00

190,00

112,00

171 - 180

74,00

80,00

88,00

193,00

115,00

181 - 190

76,00

82,00

90,00

196,00

118,00

191 - 200

78,00

85,00

93,00

199,00

121,00

201 - 210

80,00

87,00

95,00

201,00

124,00

211 - 220

82,00

90,00

98,00

204,00

126,00

221 - 230

84,00

92,00

100,00

207,00

129,00

231 - 240

87,00

94,00

103,00

210,00

132,00

241 - 250

89,00

97,00

105,00

213,00

135,00

251 - 260

91,00

99,00

108,00

216,00

138,00

261 - 270

93,00

102,00

110,00

218,00

140,00

271 - 280

95,00

104,00

112,00

221,00

143,00

281 - 290

97,00

107,00

115,00

224,00

146,00

291 - 300

99,00

109,00

117,00

227,00

149,00

301 - 310

101,00

112,00

120,00

230,00

152,00

311 - 320

103,00

114,00

122,00

232,00

154,00

321 - 330

106,00

116,00

125,00

235,00

157,00

331 - 340

108,00

119,00

127,00

238,00

160,00

341 - 350

110,00

121,00

130,00

241,00

163,00

351 - 360

112,00

124,00

132,00

244,00

166,00

361 - 370

114,00

126,00

135,00

246,00

169,00

371 - 380

116,00

129,00

137,00

249,00

171,00

381 - 390

118,00

131,00

140,00

252,00

174,00

391 - 400

120,00

134,00

142,00

255,00

177,00

401 - 410

122,00

136,00

145,00

258,00

180,00

411 - 420

125,00

138,00

147,00

261,00

183,00

421 - 430

127,00

141,00

150,00

263,00

185,00

431 - 440

129,00

143,00

152,00

266,00

188,00

441 - 450

131,00

146,00

154,00

269,00

191,00

451 - 460

133,00

148,00

157,00

272,00

194,00

461 - 470

135,00

151,00

159,00

275,00

197,00

471 - 480

137,00

153,00

162,00

277,00

200,00

481 - 490

139,00

155,00

164,00

280,00

202,00

491 - 500

141,00

158,00

167,00

283,00

205,00

501 - 510

143,00

160,00

169,00

286,00

208,00

511 - 520

146,00

163,00

172,00

289,00

211,00

521 - 530

148,00

165,00

174,00

292,00

214,00

531 - 540

150,00

168,00

177,00

294,00

216,00

541 - 550

152,00

170,00

179,00

297,00

219,00

551 - 560

154,00

173,00

182,00

300,00

222,00

561 - 570

156,00

175,00

184,00

303,00

225,00

571 - 580

158,00

177,00

187,00

306,00

228,00

581 - 590

160,00

180,00

189,00

308,00

230,00

591 - 600

162,00

182,00

191,00

311,00

233,00

601 - 610

165,00

185,00

194,00

314,00

236,00

611 - 620

167,00

187,00

196,00

317,00

239,00

621 - 630

169,00

190,00

199,00

320,00

242,00

631 - 640

171,00

192,00

201,00

322,00

245,00

641 - 650

173,00

195,00

204,00

325,00

247,00

651 - 660

175,00

197,00

206,00

328,00

250,00

661 - 670

177,00

199,00

209,00

331,00

253,00

671 - 680

179,00

202,00

211,00

334,00

256,00

681 - 690

181,00

204,00

214,00

337,00

259,00

691 - 700

184,00

207,00

216,00

339,00

261,00

Konteineru pārvadājumu tarifa shēmas, Ls

Attālums, km

Shēmas numurs

7

8

9

10

11

no - līdz

3 tn

5 tn

20 pēd

30, 40 pēd

10 pēd

“1 - 10

11,00

19,00

35,00

69,00

24,00

11 - 20

11,00

20,00

36,00

72,00

25,00

21 - 30

12,00

21,00

37,00

74,00

26,00

31 - 40

12,00

21,00

38,00

77,00

27,00

41 - 50

13,00

22,00

40,00

79,00

28,00

51 - 60

13,00

23,00

41,00

82,00

29,00

61 - 70

13,00

23,00

42,00

84,00

29,00

71 - 80

14,00

24,00

43,00

87,00

30,00

81 - 90

14,00

25,00

45,00

89,00

31,00

91 - 100

14,00

25,00

46,00

92,00

32,00

101 - 110

15,00

26,00

47,00

94,00

33,00

111 - 120

15,00

27,00

48,00

97,00

34,00

121 - 130

16,00

27,00

49,00

99,00

35,00

131 - 140

16,00

28,00

51,00

101,00

36,00

141 - 150

16,00

28,00

52,00

104,00

36,00

151 - 160

17,00

29,00

53,00

106,00

37,00

161 - 170

17,00

30,00

54,00

109,00

38,00

171 - 180

18,00

30,00

56,00

111,00

39,00

181 - 190

18,00

31,00

57,00

114,00

40,00

191 - 200

18,00

32,00

58,00

116,00

41,00

201 - 210

19,00

32,00

59,00

119,00

42,00

211 - 220

19,00

33,00

61,00

121,00

42,00

221 - 230

20,00

34,00

62,00

124,00

43,00

231 - 240

20,00

34,00

63,00

126,00

44,00

241 - 250

20,00

35,00

64,00

129,00

45,00

251 - 260

21,00

36,00

66,00

131,00

46,00

261 - 270

21,00

36,00

67,00

134,00

47,00

271 - 280

21,00

37,00

68,00

136,00

48,00

281 - 290

22,00

38,00

69,00

139,00

49,00

291 - 300

22,00

38,00

71,00

141,00

49,00

301 - 310

23,00

39,00

72,00

144,00

50,00

311 - 320

23,00

40,00

73,00

146,00

51,00

321 - 330

23,00

40,00

74,00

149,00

52,00

331 - 340

24,00

41,00

76,00

151,00

53,00

341 - 350

24,00

42,00

77,00

154,00

54,00

351 - 360

25,00

42,00

78,00

156,00

55,00

361 - 370

25,00

43,00

79,00

159,00

56,00

371 - 380

25,00

44,00

81,00

161,00

56,00

381 - 390

26,00

44,00

82,00

164,00

57,00

391 - 400

26,00

45,00

83,00

166,00

58,00

401 - 410

27,00

46,00

84,00

169,00

59,00

411 - 420

27,00

46,00

86,00

171,00

60,00

421 - 430

27,00

47,00

87,00

174,00

61,00

431 - 440

28,00

48,00

88,00

176,00

62,00

441 - 450

28,00

48,00

89,00

178,00

62,00

451 - 460

28,00

49,00

90,00

181,00

63,00

461 - 470

29,00

50,00

92,00

183,00

64,00

471 - 480

29,00

50,00

93,00

186,00

65,00

481 - 490

30,00

51,00

94,00

188,00

66,00

491 - 500

30,00

52,00

95,00

191,00

67,00

501 - 510

30,00

52,00

97,00

193,00

68,00

511 - 520

31,00

53,00

98,00

196,00

69,00

521 - 530

31,00

54,00

99,00

198,00

69,00

531 - 540

32,00

54,00

100,00

201,00

70,00

541 - 550

32,00

55,00

102,00

203,00

71,00

551 - 560

32,00

56,00

103,00

206,00

72,00

561 - 570

33,00

56,00

104,00

208,00

73,00

571 - 580

33,00

57,00

105,00

211,00

74,00

581 - 590

34,00

58,00

107,00

213,00

75,00

591 - 600

34,00

58,00

108,00

216,00

75,00

601 - 610

34,00

59,00

109,00

218,00

76,00

611 - 620

35,00

60,00

110,00

221,00

77,00

621 - 630

35,00

60,00

112,00

223,00

78,00

631 - 640

36,00

61,00

113,00

226,00

79,00

641 - 650

36,00

61,00

114,00

228,00

80,00

651 - 660

36,00

62,00

115,00

231,00

81,00

661 - 670

37,00

63,00

117,00

233,00

82,00

671 - 680

37,00

63,00

118,00

236,00

82,00

681 - 690

37,00

64,00

119,00

238,00

83,00

691 - 700

38,00

65,00

120,00

241,00

84,00

Sadaļa

Jaunā redakcija

1.pielikums

Kravas operācijām atklāto Latvijas dzelzceļu staciju alfabētiskais saraksts un tarifa attālumi

Tarifa attālumu tabulā mainīt attālumus Daudzevas, Iecavas un Vecumnieku stacijām (skat. zemāk Tarifa attālumu tabula Nr.1).

Tarifa attālumu tabula Nr.1

Stacijas nosaukums

Daudzeva

Iecava

Vecumnieki

km

km

km

Aglona

396

331

351

Aizkraukle

222

157

177

Burzava

372

307

327

Cesvaine

311

246

266

Daugavpils

361

296

316

Daugavpils-Šķ.

358

293

313

Eglaine

392

327

347

Eglaine (eksp.)

397

332

352

Grīva

368

303

323

Gulbene

350

285

305

Ilūkste

385

320

340

Indra (eksp.)

437

372

392

Izvalda

390

325

345

Jaunkalsnava

271

206

226

Kārsava

406

341

361

Kārsava (eksp.)

411

346

366

Koknese

234

169

189

Krauja

370

305

325

Krāslava

403

338

358

Krustpils

269

204

224

Kurcums (eksp.)

386

321

341

Lielvārde

191

126

146

Līvāni

298

233

253

Ludza

388

323

343

Madona

297

232

252

Malta

386

321

341

Ogre

174

109

129

Pļaviņas

252

187

207

Rēzekne-II

364

299

319

Salaspils

158

93

113

Veseta

285

220

240

Zaļumi

370

305

325

Zilupe

419

354

374

Zilupe (eksp.)

423

358

378

3. Valsts a/s “Latvijas dzelzceļš” informē:

- saskaņā ar Tarifa 03-LDZ 2. paragrāfa 5. punktu un noslēgtajiem līgumiem par kravu tranzītpārvadājumu maksu Latvijas Republikas teritorijā periodam no 2007.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim noteikts inflācijas koriģējošais koeficients – 1,102.

- saskaņā ar Tarifa 03-LDZ 34. paragrāfu un noslēgtajiem līgumiem par kravu tranzītpārvadājumu maksu Latvijas Republikas teritorijā periodam no 2007.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 30.jūnijam noteikta tarifa mainīgā daļa Ls 0,383 par tonnu vai 0,545 EUR par tonnu.

- saskaņā ar Tarifa 03-LDZ 2. paragrāfa 7. punktu un noslēgtajiem līgumiem par kravu tranzītpārvadājumu maksu Latvijas Republikas teritorijā no 2007.gada 1.janvāra noteikts infrastruktūras maksas izmaiņu koeficients – 1,06.

 

Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas propāna gāze” paziņojums

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas propāna gāze” paziņo, ka no 2007.gada 1.janvāra sašķidrinātās gāzes realizācijas tarifs gāzei no pazemes un virszemes grupu iekārtām ir 1265,55 Ls/t. Tarifs norādīts summā ar pievienotās vērtības nodokli.

SIA “Latvijas propāna gāze” valde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!