• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Norvēģijas aizsardzības ministri 29.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2006., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Polijas aizsardzības ministru 29.novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2006., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Norvēģijas aizsardzības ministri 29.novembrī

 

98.JPG (12943 bytes)
Aizsardzības ministrs Atis Slakteris un Norvēģijas aizsardzības ministre Anne Grēte Strema-Ēriksena tikšanās reizē
Foto: Aivars Liepiņš, A.F.I./pool/

Trešdien, 29.novembrī, NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes ietvaros notika aizsardzības ministra Ata Slaktera tikšanās ar Norvēģijas aizsardzības ministri Anni Grēti Stremu-Ēriksenu (Anne-Grete Strøm-Erichsen).

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības un abu valstu bruņoto spēku sadarbība. Aizsardzības ministrs Atis Slakteris norādīja, ka Latvijai un Norvēģijai ir tradicionāli izveidojušās labas attiecības, kas piešķir īpašu svarīgumu sadarbībai aizsardzības jomā. “Ar norvēģu kolēģu palīdzību mēs esam uzcēluši vienu no modernākajiem mācību centriem Baltijas jūras reģionā – Baltijas valstu ūdenslīdēju mācību centru, kas ir kļuvis par vietu, kur mācās un strādā visaugstākās klases speciālisti,” norādīja ministrs.

Norvēģijas aizsardzības ministre A.G.Strema-Ēriksena pateicās Latvijai par tās karavīru sadarbību ar Norvēģijas kontingentu Afganistānā, īpaši atzīmējot Latvijas karavīru augsto profesionalitāti: “Jūsu karavīri ir lieliski sagatavoti un ir uzticami sabiedrotie.”

Sarunas noslēgumā A.Slakteris uzaicināja savu Norvēģijas kolēģi apmeklēt Latviju divpusējas vizītes ietvaros, lai sīkāk pārrunātu abu valstu aizsardzības resoru sadarbības iespējas.

Norvēģija gan divpusējo, gan daudzpusējo sadarbības projektu ietvaros ir viena no nozīmīgākajām Latvijas sadarbības partnerēm aizsardzības jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!