• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri 27.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2006., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Lielbritānijas aizsardzības ministru 29.novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2006., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri 27.novembrī

 

99.JPG (19409 bytes)
Aizsardzības ministrs Atis Slakteris (centrā) tikšanās laikā ar Gruzijas parlamenta spīkeri Nino Burdžanadzi un ASV Senāta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju senatoru Ričardu Lugaru 27.novembrī
Foto: Uldis Davidovs, AM

Pirmdien, 27.novembrī, Rīgā, Mazajā ģildē, notika Gruzijas īstenotās aizsardzības politikas atbalstam veltīta apaļā galda diskusija, kurā aizsardzības ministrs Atis Slakteris un ASV Senāta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ričards Lugars tikās ar Gruzijas parlamenta spīkeri Nino Burdžanadzi un pārrunāja Gruzijas sasniegumus aizsardzības jomā, kā arī pauda atbalstu tās turpmākajiem centieniem ceļā uz NATO.

Diskusijas laikā amatpersonas kopīgi ar Latvijas parlamenta deputātiem un ASV starptautiskās drošības politikas ekspertiem apsprieda Gruzijas līdzšinējos sasniegumus aizsardzības reformu un integrācijas jomā, kā arī jautājumus par nepieciešamo starptautiskās sabiedrības atbalstu.

“Nesen NATO uzsāka intensificēto dialogu ar Gruziju. Tagad sabiedrotajiem ir jāsniedz gan praktiska palīdzība, gan arī politisks atbalsts tās nākamajam mērķim – rīcības plāna dalībai NATO saņemšanai,” diskusijas noslēgumā uzsvēra aizsardzības ministrs Atis Slakteris. “Gruzija jau tagad ir nozīmīga starptautiskā miera un drošības nodrošinātāja, piedaloties starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās ar vairāk nekā 1000 karavīriem Kosovā un Irākā. Kā Latvijas aizsardzības ministrs varu apliecināt, ka esam gatavi turpināt jau tradicionāli labo un ļoti intensīvo sadarbību ar Gruzijas kolēģiem!”

Latvijas un Gruzijas līgums par sadarbību aizsardzības jomā tika parakstīts 2002.gadā. Ir izstrādāts divpusējās sadarbības plāns.

Gruzijas atbalstam veltīto pasākumu ietvaros, godinot Latvijas neatkarību un tautas vēsturi, Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja, ASV senators un Latvijas aizsardzības ministrs nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!