• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ASV Senāta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju 27.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2006., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Lielbritānijas premjerministru un apmeklējot britu karakuģi 29.novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2006., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ASV Senāta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju 27.novembrī

 

Pirmdien, 27.novembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ASV senatoru Ričardu Lugaru (Richard Lugar).

ASV senators Ričards Lugars pauda prieku par iespēju apmeklēt Latviju un tikties ar valdības vadītāju. Senators augstu novērtēja Latvijas sasniegumus pēdējo 15 gadu laikā demokrātijas izveidē, ekonomikas izaugsmē, bezdarba samazināšanā, Eiropas Savienības valstu un ASV investīciju piesaistē un stabilas daudzu partiju valdības izveidē pēc nesenajām vēlēšanām Latvijā.

Ričards Lugars apliecināja ciešo Latvijas un ASV draudzību un izteica vēlmi to tālāk attīstīt un stiprināt.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis informēja senatoru par Latvijas ekonomikas veiksmīgo attīstību – tai ir visstraujākais pieaugums ES, un šogad plānots iekšzemes kopprodukta pieaugums par 11%.

Valdības vadītājs pateicās par ASV atbalstu Latvijai. Līdzās sasniegtajiem stratēģiskajiem mērķiem – dalībai ES un NATO – Ministru prezidents atzīmēja daudzos darbus, kas ir jāveic valdībai, lai celtu iedzīvotāju dzīves līmeni, uzlabotu transporta infrastruktūru, stiprinātu drošību un veidotu jaunus energoapgādes tīklus.

Aigars Kalvītis ļoti atzinīgi novērtēja ciešo sadarbību ar ASV, kas pēdējos gados īpaši aktivizējusies ar ASV vēstnieces Latvijā Ketrīnas Todas Beilijas atbalstu. Ir notikuši semināri par investīcijas iespējām Latvijā, piedaloties ASV uzņēmējiem, Latvijas banku sektorā ienākuši ASV investori, notiek veiksmīga sadarbība ostu drošības uzlabošanā un daudzās citās jomās.

Ministru prezidents izteica cerību, ka ASV tuvāko gadu laikā atcels vīzu režīmu Latvijas pilsoņu ieceļošanai ASV, kas sekmētu ciešāku un plašāku attiecību izveidi starp abu valstu iedzīvotājiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!