• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iebildumiem pret Eiropas Komisijas prasību būtiski samazināt ogļskābās gāzes emisiju kvotas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2006., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

05.12.2006., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iebildumiem pret Eiropas Komisijas prasību būtiski samazināt ogļskābās gāzes emisiju kvotas

 

Latvija ir iepazinusies ar Eiropas Komisijas prasību būtiski samazināt ogļskābās gāzes emisiju kvotu daudzumu, ko plānots piešķirt rūpniecības un enerģētikas uzņēmumiem laikā no 2008. līdz 2012. gadam. Latvija uzskata šādu samazinājumu par nepieņemamu un pauž neizpratni par šādu lēmuma pamatotību, kas nozīmē 57% samazinājumu no plānotājām 7,7miljonu tonnu CO2 emisiju kvotām gadā. Tas būtiski apdraud enerģētikas un būvniecības nozaru attīstību Latvijā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Latvija ir sagatavojusi Emisijas kvotu sadales plānu 2008.–2012.gadam un augusta sākumā nosūtījusi to Eiropas Komisijai.

Septembrī tika saņemta Eiropas Komisijas vēstule ar precizējošiem jautājumiem Latvijas plāna izvērtēšanai. Lai sagatavotu atbildes, tika izveidota darba grupa, kurā piedalījās Ekonomikas ministrija, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Siltumuzņēmumu asociācija un VAS “Latvenergo”.

Sagatavotais plāns noteica siltumnīcefekta gāzu emisijas kvotu sadales principus un emisijas kvotu tirdzniecības sistēmas dalībniekus Latvijā, kā arī emisijas kvotu sadali starp iekārtām un siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas potenciālu Latvijā.

Kopējais plānotais Latvijas operatoriem piešķiramais emisijas kvotu daudzums laikā no 2008.līdz 2012.gadam, ieskaitot emisijas kvotu rezervi jaunajām iekārtām, bija 38475038 emisijas kvotas.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!