• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 27. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.1999., Nr. 443 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar savu mērkoku pie Eiropas vārtiem

Vēl šajā numurā

28.12.1999., Nr. 443

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 27. decembra sēdē

Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā akceptējami tiesību aktu projekti

Ministru kabineta Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā".

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi likumā "Par prakses ārstiem"". Grozījumi likumā nepieciešami, lai novērstu tā pretrunas ar citiem spēkā esošiem tiesību aktiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Ministru kabineta noteikumi "Grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā"". Grozījumi precizēs jautājumus saistībā ar vakcināciju un higiēnas prasībām.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Izglītības likumā". Grozījumi novērsīs tehnoloģiskas neprecizitātes un pretrunas starp atsevišķiem likuma pantiem.

Akceptēts noteikumu projekts grozījums likumā "Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm". Tiesību akta projekts tiks izskatīts šodienas valdības sēdē.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījums Militārpersonu izdienas pensiju likumā". Tas tiks izskatīts valdības 28.decembra sēdē.

Parastā kārtībā akceptējami tiesību aktu projekti

Akceptēts noteikumu projekts "Latvijas Nacionālās operas nolikums". Latvijas Nacionālā opera ir Kultūras ministrijas pārziņā esoša valsts budžeta iestāde, kuru finansē no valsts budžeta līdzekļiem un kuras galvenais uzdevums ir attīstīt, izkopt un popularizēt nacionālās, klasiskās un mūsdienu operas, operetes un baleta mākslas žanrus.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra noteikumos Nr.392 "Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas nolikums". Grozījumi paredz, ka no 2000.gada 1.janvāra Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija tiks finansēta, saņemot dotāciju no vispārējiem valsts budžeta ieņēmumiem. Grozījumu projektu šodien, 28.decembrī, izskatīs Ministru kabineta sēdē.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1998.gada 26. maija noteikumos Nr.200 "Valsts atbalsta uzraudzības komisijas nolikums". Tiesību akta projekts tiks izskatīts šodienas valdības sēdē.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 17.februāra noteikumos Nr.54 "Ārvalstnieku un bezvalstnieku nodarbināšanas kārtība Latvijas Republikā". Grozījumi vienkāršos darba atļauju saņemšanas kārtību ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kas vēlas tikt nodarbināti Latvijā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par valsts nodevu par vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem". Tiesību akta projekts tiks izskatīts šodienas valdības sēdē.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par valsts nodevu par visu veidu šaujamieroču un speciālo līdzekļu atļauju izsniegšanu un termiņa pagarināšanu un iekšējā drošības dienesta reģistrāciju, ko veic Valsts policijas iestādes", grozījumu projektu Latvijas Republikas Ministru kabineta 1995.gada 26.septembra noteikumos Nr.287 "Noteikumi par medību šaujamieročiem", Ministru kabineta 1999.gada 9. marta noteikumos Nr.104 "Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība" un Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.103 "Apsardzes darbībā izmantojamo dienesta šaujamieroču iegādāšanās, glabāšanas un izsniegšanas kārtība". Tiesību aktu projekti sagatavoti atbilstoši likumā "Par nodokļiem un nodevām izdarītajiem grozījumiem" un tiks izskatīti šodien, 28.decembrī, Ministru kabineta sēdē.

Akceptēts noteikumu projekts "Nelegālā apritē esošo narkotisko un psihotropo vielu iedalījums pēc to apmēriem". Noteikumu projektu paredzēts izskatīt valdības 28.decembra sēdē.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts uzņēmumu bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu". Tas paredz piešķirt maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma "Maltas sakaru līdzekļu rūpnīca" bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanai 4328,76 latus un maksātnespējīgās likvidējamās akciju sabiedrības "Ausma" bijušā darbinieka Fjodora Saksa prasījuma apmierināšanai par kaitējuma atlīdzību piešķirt 5900,02 latus.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par maksātnespējīgās likvidējamās akciju sabiedrības "Rīgas vagonu rūpnīca" bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu". Tas paredz piešķirt līdzekļus maksātnespējīgās likvidējamās akciju sabiedrības "Rīgas vagonu rūpnīca" bijušo darbinieku, ar kuriem darba attiecības izbeigtas pirms maksātnespējas un kuriem 1999.gadā iestājas pensijas vecums, bet pensija nav piešķirta un maksātnespējīgajā akciju sabiedrībā uzkrāts apdrošināšanas stāžs obligāto iemaksu parādu dēļ, prasījumiem par obligātajām iemaksām 20 787,95 latu apmērā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus Ministru kabineta 1997.gada 29. jūlija noteikumos Nr.265 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju privatizētajiem pašvaldību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)", Ministru kabineta 1999.gada 11.maija noteikumos Nr.177 "Noteikumi par īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādu kapitalizāciju" un Ministru kabineta 1997.gada 3.jūnija noteikumos Nr.200 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju". Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu likuma "Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli" pārejas noteikumu izpildi attiecībā uz nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju, ko veic Privatizācijas aģentūra. Uzskaitītos normatīvo aktu projektus izskatīs valdības 28.decembra sēdē.

Akceptēts noteikumu projekts "Zemkopības ministrijas nolikums".

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā". Grozījumi precizēs noteikumos lietoto terminoloģiju. Projektu izskatīs valdības 28.decembra sēdē.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par valsts nodevu par Latvijas Republikas pasu un citu personu apliecinošu un tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu". Tiesību akta projekts tiks izskatīts valdības šodienas sēdē.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par valsts nodevu par dokumentu īstuma apliecināšanu". Tiesību akta projekts tiks izskatīts valdības šodienas sēdē.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi, ko veic konsulārās amatpersonas ārvalstīs". Tiesību akta projekts tiks izskatīts valdības šodienas sēdē.

Akceptēts grozījumu projekts "Noteikumos par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi un īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā". Tiesību akta projekts tiks izskatīts valdības šodienas sēdē.

Akceptēts grozījumu projekts "Noteikumos par zemes nodokļa maksājuma pamatparāda kapitalizāciju un dzēšanu". Tas noteiks kapitalizējamā zemes nodokļa maksājuma pamatparāda slieksni, kuru pārsniedzot ir nepieciešams pozitīvs Valsts atbalsta uzraudzības komisijas atzinums. Tiesību akta projekts tiks izskatīts valdības šodienas sēdē.

Akceptēts grozījumu projekts "Noteikumos par Latvijas nepilsoņu pasēm". Grozījumu projekts paredz noteikumu 56.pantā vārdus "2000.gada 1.janvāri" aizstāt ar vārdiem "2000.gada 31.marts". Tiesību akta projekts tiks izskatīts valdības šodienas sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!