• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maķedonijas ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2006., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parlamentu sadarbības grupām

Vēl šajā numurā

12.12.2006., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Maķedonijas ārlietu ministra vizīti Latvijā

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 8.decembrī Rīgas pilī tikās ar Maķedonijas ārlietu ministru Antonio Milošoski, sarunā apspriesta abu valstu sadarbība ES un transatlantiskās integrācijas kontekstā.

A.Milošoskis izteica gandarījumu par Rīgas NATO galotņu sanāksmes laikā saņemto pozitīvo signālu Maķedonijai, kas dod iespējas turpināt integrācijas centienus dalībai NATO. Pēc ārlietu ministra sacītā, Maķedonijas iedzīvotāju atbalsts valsts iestājai ES un NATO ir ļoti augsts un tas palīdz veikt nepieciešamās demokratizācijas, tieslietu un drošības reformas. V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka dialogs ar sabiedrību par reformām ir ļoti būtisks valsts virzībā uz stratēģisko mērķu sasniegšanu, un apliecināja, ka Latvija ir gatava turpināt eirointegrācijas pieredzes nodošanu Maķedonijai.

Valsts prezidenta preses dienests

MAKEDONIJA.JPG (15439 bytes)
Piektdien, 8.decembrī, savas vizītes laikā Latvijā bij. Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārlietu ministrs Antonio Milošoskis un Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks parakstīja pirmo divpusējo līgumu starp abām valstīm – Līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem – un rīkoja kopīgu preses konferenci
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Pie ārlietu ministra

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks un bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārlietu ministrs Antonio Milošoskis (Антонио Милошоски) 8.decembrī parakstīja Līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem parakstīšanu. Tas ir pirmais divpusējais līgums starp Latviju un Maķedoniju.

Artis Pabriks apsveica kolēģi ar Maķedonijas pievienošanos programmai “Partnerattiecības mieram”. Šādu lēmumu pieņēma NATO valstu vadītāji samitā Rīgā. A.Milošoskis izteica Maķedonijas apņēmību kļūt par NATO dalībvalsti jau 2008.gadā.

Maķedonijas ārlietu ministrs pauda vēlmi stiprināt sadarbību ar mūsu valsti. “Šeit, Latvijā, sastopam draugus un atbalstītājus, no kuriem vēlamies pārņemt pieredzi attiecībā uz valsts reformēšanu un integrāciju ES un NATO,” sarunā ar Latvijas ārlietu ministru izteicās A.Milošoskis. Puses bija vienisprātis, ka jāturpina paplašināt attiecību līgumtiesiskā bāze, noslēdzot jaunus līgumus starp Latviju un Maķedoniju. Ārlietu ministri atbalstīja nepieciešamību rīkot politiskās konsultācijas starp abu valstu ārlietu ministrijām.

Artis Pabriks informēja viesi par plāniem atcelt maksu par vīzām Maķedonijas pilsoņiem, kā arī ieviest abpusēju bezvīzu režīmu diplomātisko pasu turētājiem.

Ministri vienojās turpināt savstarpēju atbalstu starptautiskajās organizācijās. Sarunā tika apspriesta situācija Kosovā un Balkānu reģionā kopumā. 

Noslēgtais līgums veicinās Latvijas un Maķedonijas ekonomisko sadarbību, kā arī sekmēs sadarbību starp abu valstu nodokļu administrācijām cīņā ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Maķedonija savu suverenitāti deklarēja 1991.gada 25.janvārī. Latvija Maķedonijas valstisko neatkarību atzina 1993.gada 23.martā. Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Maķedoniju tika  nodibinātas 1996.gada 14.martā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!