• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2006., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149598

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts atbalsta piešķiršanu lauksaimniecības nozarē

Vēl šajā numurā

12.12.2006., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar vēstniekiem

 

Brazīlijas vēstnieku

Trešdien, 6.decembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antonio Menu Gonsalvesu (Antonio Mena Goncalves), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Brazīlijas divpusējo attiecību paplašināšanas iespējas gan parlamentārajā līmenī, gan ekonomiskajā jomā.

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone sveica Brazīlijas vēstnieku ar stāšanos jaunajā amatā un atzīmēja, ka šogad aprit 85.gadadiena, kopš Brazīlija atzina Latvijas valsts neatkarību.

Brazīlijas vēstnieks A.M.Gonsalvess uzsvēra labās Latvijas un Brazīlijas attiecības, kā arī norādīja uz plašajām sadarbības iespējām. Viņš informēja par aktuālo politisko situāciju savā valstī pēc nesenajām prezidenta vēlēšanām.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību uzsākt starpparlamentāro sadarbību starp Latvijas un Brazīlijas parlamentāriešiem. Tika pārrunāta arī iespējamā Latvijas Valsts prezidentes vizīte Brazīlijā, lai atzīmētu latviešu kopienas 100 gadu jubileju šajā valstī.

Amatpersonas sprieda par kontaktu aktivizēšanu ekonomiskajā jomā un pauda kopīgu viedokli par nepieciešamību palielināt tirdzniecības apgrozījuma apjomu starp abām valstīm. Aktivizējama arī sadarbība izglītības un kultūras jomā.

 

Serbijas vēstnieku

Trešdien, 6.decembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Serbijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ninoslavu Stojadinoviču (Ninoslav Stojadinovic), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone sveica vēstnieku Saeimā un novēlēja veiksmi jaunajā amatā. Viņa apsveica Serbiju ar uzaicinājumu pievienoties NATO programmai “Partnerattiecības mieram”, kas veicinās stabilitāti Rietumbalkānu reģionā.

Serbijas vēstnieks N.Stojadinovičs informēja par iekšpolitisko situāciju valstī pirms gaidāmajām ārkārtas vēlēšanām 2007.gada janvārī, norādot, ka vēlēšanu rezultātus pagaidām ir grūti prognozēt, jo partiju reitingi nepārtraukti mainās. Viņš arī akcentēja, ka visi politiskie spēki atbalsta reformu turpināšanu.

Pārrunājot Serbijas vēstniecības atvēršanu Baltijas valstīs, kas veicinātu sadarbības paplašināšanos, vēstnieks atzina, ka pēc Melnkalnes kā neatkarīgas valsts izveidošanās “nepieciešams atjaunot vēstniecību tīklu”.

Sarunas noslēgumā puses bija vienisprātis, ka veiksmīgas un abpusēji izdevīgas sadarbības turpināšanai, kā arī divpusējās līgumu bāzes pilnveidošanai nepieciešama ciešāku kontaktu aktivizēšana. Vēstnieks N.Stojadinovičs atzīmēja, ka sadarbības grupas ar Baltijas valstīm izveidošana varētu padziļināt abu valstu parlamentāriešu kontaktus. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone informēja, ka Saeimā jau ir nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Serbijas parlamentu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!