• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reformām, izvērtējumiem un aktualitātēm valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2006., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 7.decembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

12.12.2006., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reformām, izvērtējumiem un aktualitātēm valsts pārvaldē

 

8.decembrī notika 4.ikgadējā konference “Valsts pārvaldes aktuālie jautājumi”. Konferenci atklāja Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Konferencē tika prezentēts pētījums par valsts pārvaldē veiktajām reformām laikā no 2001. līdz 2006.gadā, kā arī diskutēts par valsts pārvaldes turpmāko attīstību.

Konferences pirmajā daļā tika prezentēts pētījums “Valsts pārvaldes reformu stratēģijas 2001.–2006.gadam ieviešanas izvērtējums”, kā arī notika paneļdiskusija par valsts pārvaldes reformām un attīstību.

Konferences otrajā daļā notika diskusijas darba grupās par valsts pārvaldes kvalitātes vadību un uz rezultātu vērstu valsts pārvaldes sistēmu, kā arī paneļdiskusija par cilvēkresursu attīstību valsts pārvaldē.

Konference iezīmēja būtisku pagriezienu valsts pārvaldē – runātāji atzīmēja, ka valsts pārvaldes reformas ir beigušās un var sākt runāt par valsts pārvaldes mērķtiecīgu un plānotu attīstību. Pašlaik valsts pārvaldē noslēguma stadijā ir institūciju darbības stratēģiju izstrāde, sekmīgi tiek īstenota valsts programma pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai, kā arī stiprināta politikas ietekmes izvērtēšanas sistēma. Attīstība tādās jomās kā e-pārvalde, kvalitātes vadība un cilvēkresursu vadība ir tikai sākuma posmā, un to īstenošana paredzēta tuvākajā laikā.

Konferencē runātāji bija vienisprātis, ka līdz 2006.gadam ir paveikts nozīmīgs darbs Latvijas valsts pārvaldes attīstībai – ir izdevies veiksmīgi ieviest jaunas sistēmas valsts pārvaldē, tai skaitā politikas plānošanas sistēmu, administratīvo procesu, iekšējā audita sistēmu. Runātāji uzsvēra, ka atklātības veicināšanai un efektīvākai politikas plānošanai centrālajā līmenī kopš 2001.gada sekmīgi darbojas valdības informācijas portāls www.mk.gov.lv, kurā iekļautas arī vairākas datu bāzes, bet administratīvās korupcijas samazināšanai 2002.gadā pieņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likums.

Diskusijas izvērsās par iespējamo centrālās valsts pārvaldes un pašvaldību tuvināšanos, kā arī par ierēdniecības ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienības iestādēm un struktūrām.

Konferencē un diskusijās piedalījās gan valsts pārvaldes darbinieki, gan privātā sektora un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī augstskolu pārstāvji.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!