• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kārtība, kādā iepērkams un piegādājams elektroenerģijas pārpalikums no ekspluatāciju uzsākošām koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu vairāk par četriem megavatiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.1999., Nr. 444/445 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tautas vitalitāte izsaka daudz. Varbūt arī visu

Vēl šajā numurā

29.12.1999., Nr. 444/445

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Energoapgādes regulēšanas padome

Apstiprināts

Energoapgādes regulēšanas padomes

1999.gada 23.novembra sēdē, protokols Nr.9

Kārtība, kādā iepērkams un piegādājams elektroenerģijas pārpalikums no ekspluatāciju uzsākošām koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu vairāk par četriem megavatiem

Pamatojoties uz MK 31.10.1998. noteikumu Nr. 425 5. punktu

Pamatnoteikumi

1. Pārvades vai sadales sistēmas operators iepērk elektroenerģijas pārpalikumu saskaņā ar Enerģētikas likuma 33. pantu un šo kārtību par tarifu, kas noteikts ar normatīviem aktiem vai apstiprināts ar Energoapgādes regulēšanas padomes lēmumu.

2. Pārvades vai sadales sistēmas operators izsniedz atļauju pieslēgt koģenerācijas staciju pārvades vai sadales sistēmai pēc līguma noslēgšanas, kurā noteikti koģenerācijas stacijas darba režīmi, operatīvās attiecības un elektrotīklā nododamās elektroenerģijas samaksas kārtība, kā arī koģenerācijas un kondensācijas ciklā saražotās un tīklā nodotās elektroenerģijas uzskaites nosacījumi.

3. Koģenerācijas stacijās, kurās elektroenerģiju var ražot arī kondensācijas režīmā, elektroenerģijas ražotājiem jāierīko tādas signalizācijas, mērīšanas, uzskaites, ja nepieciešams — arī telesignalizācijas un telemērīšanas pārraides iekārtas, kas atļautu pārvades vai sadales sistēmas operatoram jebkurā brīdī reālajā laikā pārliecināties, cik elektroenerģijas ir saražots koģenerācijas režīmā un cik kondensācijas režīmā. Koģenerācijas un kondensācijas režīms nošķirams, ievērojot Energoapgādes regulēšanas padomes 1999. gada 8. septembrī apstiprināto Tarifu aprēķinu metodiku elektroenerģijas iepirkšanai no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu virs četriem megavatiem.

Pārejas noteikumi

4. Pārvades un sadales tīklu operators trīs mēnešu laikā pēc šīs kārtības stāšanās spēkā izstrādā un publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" ar Energoapgādes regulēšanas padomes lēmumu saskaņotu koģenerācijas stacijā uzstādāmās kontroles aparatūras un datu uzkrāšanas un pārraides iekārtu minimālo tehnisko prasību aprakstu un elektroenerģijas pārpalikuma iepirkuma līgumos iekļaujamo prasību aprakstu, t.sk. attiecībā uz koģenerācijas un kondensācijas režīmā izstrādātās enerģijas daudzuma noteikšanu.

5. Koģenerācijas stacijas pieslēgšana pārvades vai sadales sistēmai, darbība, kā arī attiecības ar atbilstošo sistēmas operatoru tiek veiktas atbilstoši elektroenerģijas apgādes sistēmas saskaņotas darbības reglamentējošās vadības kārtības (tīkla kodeksa) prasībām.

 

Saskaņots

Izpilddirektors v-ks (PSO) A.Cakuls

15.12.1999.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!