• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2006., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunievēlētiem Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļiem

Vēl šajā numurā

12.12.2006., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi Briselē

 

Otrdien, 5.decembrī, Briselē noslēdzās Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēde, kurā Latviju pārstāvēja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Padome apstiprināja Hāgas programmas pārskata secinājumus, uzsverot nozīmīgo progresu, kas panākts šīs programmas īstenošanā, un norādot, ka līdz šim veiktie pasākumi būtiski stiprinājuši brīvību, drošību un tiesiskumu Eiropas Savienībā. Atsevišķās nozarēs, piemēram, tiesiskās sadarbības krimināllietās un policijas sadarbības jomās, nav panākts pietiekams progress, tādējādi šajās sfērās jāuzlabo sadarbība.

Padome arī vienojās par ES Pamattiesību aģentūras izveidi. Plānots, ka tā varētu sākt darboties 2007.gada sākumā. Šīs aģentūras uzdevums būs sniegt palīdzību ES un dalībvalstu institūcijām Kopienas tiesību aktu ieviešanas procesā pamattiesību jomā.

Panākta arī vienošanās par ietvarlēmumu par savstarpējas atzīšanas principa piemērošanu spriedumiem krimināllietās, ar kuriem piespriesti brīvības atņemšanas sodi vai ar brīvības atņemšanu saistīti pasākumi, lai tos izpildītu ES teritorijā.

Tieslietu ministrs atbalstīja Lielbritānijas kolēģu izteikto priekšlikumu turpmāk aktīvāk risināt problēmas, kas saistītas ar vardarbību videospēlēs un datorspēlēs un to negatīvo ietekmi uz nepilngadīgajiem.

G.Bērziņš neformālās tikšanās laikā ar Vācijas federālo tieslietu ministri Brigiti Ciprīsu pārrunāja Vācijas plānotās aktivitātes tieslietu jomā laikā, kad Vācija būs ES prezidējošā valsts. B.Ciprīsa uzsvēra, ka Vācijas prioritātes tās prezidentūras laikā būs intelektuālā īpašuma tiesību jautājumi un procesuālās garantijas krimināltiesībās. G.Bērziņš informēja Vācijas kolēģi par Latvijas mērķiem un prioritātēm tieslietu jomā.

Hāgas programma ir tieslietu un iekšlietu politikas plānošanas dokuments, kurā izvirzīti tieslietu un iekšlietu jomas attīstības mērķi Eiropas Savienībā

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!