• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas un Rumānijas uzņemšanu Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2006., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi Briselē

Vēl šajā numurā

12.12.2006., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas un Rumānijas uzņemšanu Eiropas Savienībā

 

Eiropas Parlaments (EP) 30.novembrī pieņēma divus ziņojumus par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos, apstiprinot vēlmi redzēt abas kandidātvalstis Eiropas Savienībā 2007.gada 1.janvārī, bet uzsverot reformas, kuras ir prioritāras no EP viedokļa un kuru veikšanai deputāti prasa veltīt papildu pūles.

Deputāti apstiprina, ka “Eiropas Parlaments vēlas redzēt Rumāniju un Bulgāriju pievienojamies Eiropas Savienībai 2007.gada 1.janvārī”, un atgādina par Eiropas Parlamentaun Komisijas priekšsēdētāju savstarpējo apmaiņu arvēstulēm par Parlamenta pilnīgu iesaisti, pieņemotturpmākus lēmumus par drošības klauzulu piemērošanu. Ja Bulgārijai un Rumānijai neizdotos laikus novērst trūkumus, Komisija var iedarbināt tā dēvētās drošībasklauzulas, kas liegtu baudīt ES dalības dotāsiespējas, piemēram, saistībā ar struktūrfondu saņemšanu,preču eksportu, darbaspēka pārvietošanos.

Bulgārija

Deputāti aicina stiprināt Bulgārijas ombudalomu un prasa paplašināt īpašo uzdevumu policijasvienības, kuras iesaistītas cīņā pret organizētonoziedzību, korupciju (īpaši uz robežas), narkotikuun cilvēku tirdzniecību. Ziņojumā izteiktas bažaspar sanitārajiem apstākļiem bērnunamos un iestādēscilvēkiem ar garīgās un fiziskās attīstībastraucējumiem. Deputāti aicina noteikt visstingrākos pasākumusveterinārijas un pārtikas drošuma jomā un uzstājuz augstākiem standartiem lidojumu drošībā. Parlamentsarī izsaka bažas par slēptajām barjerām ārvalstuinvestoriem.

Kozlodu AES jautājumā deputāti aicinaPadomi un Komisiju nodrošināt, lai Bulgārija pildītusavas saistības attiecībā uz Kozlodu spēkstacijas3. un 4.bloka slēgšanu. Šajā nolūkā ESjātur solījumi attiecībā uz 210 miljonu eirofinansējumu Bulgārijai laikposmā no 2007. līdz2008.gadam.

Rumānija

Parlaments uzsver vajadzību aktīvāk veiktreformas bērnu tiesību aizsardzībā, garīgās veselībasslimnieku aprūpē un vides aizsardzībā. Deputātiatzinīgi vērtē panākumus mazākumtautību integrācijā,vienlaikus uzsverot, ka joprojām šajā jomā jāpieliekpapildu pūles, jo īpaši attiecībā uz romuun ungāru minoritātēm. No jomām, kurās papildurīcību prasīja Eiropas Komisija, deputāti īpašiuzsver trīs: tiesu sistēmas reforma un cīņapret korupciju; Kopienas prasības pārtikas drošībasjomā un spēja absorbēt lauksaimniecības atbalstuun struktūrfondu līdzekļus. Parlaments pauž bažaspar joprojām pastāvošo problēmu, ko izraisa vardarbībapret sievietēm.

Deputāti rosina “dalībvalstis no 2007.gada 1.janvāra atvērt darba tirgus rumāņu darba ņēmējiem, pilnībā ievērojot Kopienas tiesību aktos garantētās darba ņēmēju tiesības uz brīvu pārvietošanos”.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!