• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumiem pret Franciju, Poliju, Slovākiju un Latviju, lai īstenotu ES telekomunikāciju noteikumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2006., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības 2007.gada budžetu

Vēl šajā numurā

15.12.2006., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumiem pret Franciju, Poliju, Slovākiju un Latviju, lai īstenotu ES telekomunikāciju noteikumus

 

Jaunā tiesvedības kārtā par iespējamiem ES noteikumu pārkāpumiem telekomunikāciju jomā Eiropas Komisija ir sākusi vēl divas pārkāpumu izmeklēšanas lietas pret Poliju. Komisija arī nosūta Slovākijai un Latvijai argumentētu atzinumu, ar kuru tā iesāk pārkāpumu tiesvedības otro posmu. Komisija iesniedz prasību Eiropas Kopienu Tiesā pret divām dalībvalstīm (Franciju un Poliju) un slēdz vienu lietu pret Latviju. 

“Atbilstība ES tiesību aktiem ir īpaši svarīga telekomunikāciju nozarē, kurā vērojama pieaugoša pārrobežu konkurence. Tāpēc Komisija nepieciešamības gadījumā uzsāks pārkāpumu tiesvedību un nekautrēsies iesniegt Eiropas Kopienu Tiesā prasību pret dalībvalstīm, kas nepilda šo tiesību aktu noteikumus”, sacīja informācijas sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu komisāreViviana Redinga.Tam, ka valsts regulatoriem jābūt neatkarīgiem, ir izšķiroša nozīme, nodrošinot ES elektroniskās komunikācijas reglamentējošo noteikumu pareizu un efektīvu piemērošanu atsevišķās dalībvalstīs. Mēs turpinām pārraudzīt arī situāciju saistībā ar zvanītāja atrašanās vietas informācijas pieejamību vienotā Eiropas neatliekamās palīdzības dienesta numura “112” izmantošanas vajadzībām, jo dalībvalstu bezdarbībai šajā jautājumā var būt smagas sekas, ko izjutīs ES iedzīvotāji.”

Komisija nosūta Polijai divas oficiālā paziņojuma vēstules – vienu saistībā ar bažām par to, vai pēc jauno tiesību aktu pieņemšanas augustā valsts regulators ir neatkarīga iestāde, un otru saistībā ar to, ka, izsaucot numuru “112” no mobilā tālruņa, nav pieejama informācija par zvanītāja atrašanās vietu.

Komisija ir arī nolēmusi šajā tiesvedības kārtā nosūtīt divus argumentētus atzinumus. Tie attiecas uz Latviju, kur, izmantojot numuru “112”, nav pieejama informācija par zvanītāja atrašanās vietu, un Slovākiju, kuras valsts regulators nav pietiekami neatkarīga iestāde. Tā ir pēdējā neatrisinātā problēma, jo pārējās pēc jauno tiesību aktu ieviešanas ir novērstas. Tomēr pēc nesen saņemtā apstiprinājuma par to, ka tagad Latvijā ir pieejams visaptverošs informācijas dienests, attiecīgo lietu var izbeigt.

Komisija arī iesniedz prasību Eiropas Kopienu Tiesā pret divām dalībvalstīm – pret Franciju saistībā ar universālā pakalpojuma operatora izraudzīšanas mehānismu un pret Polijusaistībā ar Piekļuves direktīvas nepareizu transponēšanu.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!