• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 14.decembrī, Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests ar svinīgo sanāksmi Rīgas Biržas ēkā atzīmēja 16.gadskārtu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2006., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas un Itālijas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

15.12.2006., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 14.decembrī, Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests ar svinīgo sanāksmi Rīgas Biržas ēkā atzīmēja 16.gadskārtu.

DROSIBA1.JPG (13688 bytes)
Vakar, 14.decembrī, Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests ar svinīgo sanāksmi Rīgas Biržas ēkā atzīmēja 16.gadskārtu. Godinot savu valsti, dziedot tās himnu (attēlā no kreisās): Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta komandieris majors Imants Kasparāns, Nacionālo Bruņoto spēku komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs, aizsardzības ministrs Atis Slakteris un Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga
Foto: Juris Krūmiņš

Ceturtdien, 14.decembrī, Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests (SVPDD) atzīmēja izveidošanas 16.gadadienu.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aizsardzības ministrs Atis Slakteris, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs, spēku veidu un pavēlniecību komandieri, kā arī SVPDD personālsastāvs.

Aizsardzības ministrs A.Slakteris savā uzrunā apsveica SVPDD jubilejā un uzteica tā labo darbu ne vien nesen notikušajā NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes laikā, bet arī ikdienā, veicot dienesta pienākumus.

Svinīgā pasākuma turpinājumā aizsardzības ministrs un NBS komandieris pasniedza apbalvojumus SVPDD personālsastāvam.

1990.gada 26.novembrī, lai aizsargātu atjaunotās Latvijas Republikas augstākās institūcijas, tika dibināts 1.policijas bataljons. Vēlāk uz 1.policijas bataljona bāzes tika izveidots pašreizējais Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests. Drošības dienesta galvenie uzdevumi ir nodrošināt Valsts prezidenta, viņa ģimenes locekļu, Valsts prezidenta kancelejas un rezidences aizsardzību (apsardzi); Saeimas deputātu un Saeimas Prezidija, kā arī Saeimas institūciju (objektu) aizsardzību (apsardzi); Saeimas un Valsts prezidenta uzaicināto ārvalstu un starptautisko organizāciju pārstāvju aizsardzību (apsardzi).

NBS Preses un informācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!