• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2006.gada 18.decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2006., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EK atbalstu Latvijas robežšķērsošanā

Vēl šajā numurā

19.12.2006., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2006.gada 18.decembra sēdē

 

EM: Par Ēku energoefektivitātes likumprojektu

Ministru kabineta (MK) komitejas 18.decembra sēdē akceptēts Ekonomikas ministrijas izstrādātais Ēku energoefektivitātes likumprojekts.

Likumprojekts paredz veicināt taupīgu enerģijas lietošanu ēkās, samazināt oglekļa dioksīda emisiju, kā arī nodrošināt iedzīvotājus ar informāciju par ēku energoefektivitāti.

Likumprojekts paredz noteikt ēku energoefektivitāti, kuru aprēķina, ņemot vērā ēkas norobežojošo konstrukciju siltumvadītspēju, apkures sistēmu, karstā ūdens apgādi, gaisa kondicionēšanas sistēmas, ventilāciju, iebūvētās apgaismes sistēmas, ēkas novietojumu, ārējos klimatiskos apstākļus un iekšējo mikroklimatu.

Veicot ēkas energoefektivitātes novērtējumu, ēkas klasificē kā dažādu tipu vienģimeņu mājas, daudzdzīvokļu ēkas, biroju ēkas, skolas, bērnudārzus, veselības aprūpes ēkas, viesnīcas, sabiedriskās ēdināšanas ēkas, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības pakalpojumu ēkas.

Esošajām ēkām energosertifikātu izsniedz energoauditors, bet jaunbūvēm un rekonstruējamām ēkām – projektētājs. Ēkas energosertifikāts nepieciešams, nododot ēku ekspluatācijā, kā arī energosertifikācija ir veicama esošām dzīvojamajām mājām, ja tiek pretendēts uz valsts atbalsta programmu izmantošanu. Ēkas energosertifikāta derīguma termiņš ir 10 gadi kopš tā izsniegšanas dienas. Likumprojektā paredzētā energosertifikācija jāievieš līdz 2009.gadam.

Likumprojektā pārņemtas attiecīgās ES Direktīvas (2002/91/EC) prasības, kuras pielāgotas Latvijas normatīvajiem aktiem un papildinātas ar nacionālo regulējumu.

Latvija jau ir saņēmusi Eiropas Komisijas 2006.gada 12.oktobra formālo paziņojumu par pārkāpumu lietā, kurā norādīts, ka Latvija nav izpildījusi savas saistības atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada 16.decembra Direktīvai 2002/91/EK par ēku energoefektivitāti.

Latvijas Republikas Nostājas projekts par Eiropas Komisijas formālo paziņojumu apstiprināts Ministru kabineta 2006.gada 12.decembra sēdē, saskaņā ar to Latvija apņemas izpildīt Eiropas Padomes un Parlamenta direktīvu 2007.gadā un nekavējoties par to informēt Eiropas Komisiju.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!