• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Finanšu regulā, kas piemērojama Eiropas Kopienu vispārējam budžetam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2006., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta piedalīšanos Eiropadomes sanāksmē Briselē

Vēl šajā numurā

19.12.2006., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Finanšu regulā, kas piemērojama Eiropas Kopienu vispārējam budžetam

 

ES Ministru padome 14.decembrī apstiprinājusi grozījumus Finanšu regulā, ko piemēro Eiropas Kopienu vispārējam budžetam. Viens no būtiskākajiem jauninājumiem ir efektīvas un iedarbīgas iekšējās kontroles principu nostiprināšana Finanšu regulā visiem ES budžeta pārvaldības veidiem, t.sk. dalītajai pārvaldībai, saskaņā ar kuru dalībvalstis ievieš gandrīz 80% no ES budžeta izdevumiem, konkrēti lauksaimniecības un kohēzijas politiku jomā.

Apstiprinātie grozījumi Finanšu regulā paredz arī obligātu ES finansējuma saņēmēju sarakstu publicēšanu, kas Latvijai nav jaunums, jo Latvija jau tagad atbilstoši nacionālajiem tiesību aktiem publisko gan ES struktūrfondu, gan arī lauksaimniecības finansējuma saņēmējus. Tas ir jaunums daļai veco ES dalībvalstu, īpaši attiecībā uz kopējās lauksaimniecības politikas izdevumiem. Tā kā pēdējais jautājums bija īpaši jūtīgs Francijai, finansējuma saņēmēju sarakstu publicēšanas uzsākšanai šajā sektorā ir paredzēts pārējas periods līdz 2009.gadam.

Grozījumi Finanšu regulā arī paredz, ka dalībvalstīm būs jāsniedz informācija Eiropas Komisijai par no līdzdalības iepirkuma piešķiršanas procedūrā izslēgtajiem pretendentiem, ja attiecībā uz tiem pieņemts spēkā stājies tiesas spriedums par krāpšanu, korupciju, līdzdalību noziedzīgā grupējumā vai citādu nelikumīgu darbību.

Grozījumi Finanšu regulā stāsies spēkā ar 2007.gada 1.maiju un būs tieši piemērojami visās ES dalībvalstīs.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!