• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas sadarbību aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2006., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Finanšu regulā, kas piemērojama Eiropas Kopienu vispārējam budžetam

Vēl šajā numurā

19.12.2006., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas sadarbību aizsardzībā

 

Pirmdien, 18.decembrī, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vinku (Antanas Vinkus).

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Lietuvas sadarbības paplašināšanos aizsardzības un drošības jomā.

Lietuvas vēstnieks A.Vinkus nodeva ielūgumu Aizsardzības iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas delegācijai oficiālā vizītē apmeklēt Lietuvas parlamentu. Vēstnieks atzina, ka sadarbība turpināma, stiprinot politiskos kontaktus un padziļinot divpusējās attiecības. Viņš arī pauda Lietuvas parlamenta radnieciskās komisijas gatavību trīs Baltijas valstu parlamentu aizsardzības komisiju gadskārtējai sanāksmei 2007.gada martā, kas šoreiz notiks Rīgā. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš informēja, ka šī tikšanās plānota 29. un 30.martā.

Runājot par Baltijas valstu gaisa telpas kontroli, puses bija vienisprātis par sadarbību kopīgas materiāltehniskās bāzes veidošanai. Tika spriests arī par situācijas uzlabošanu Latvijas un Lietuvas robežpunktos, lai samazinātu kravas automašīnu rindas. J.Dalbiņš pastāstīja, ka tiek izstrādāts plāns tranzīta plūsmas uzlabošanai.

Sarunas noslēgumā Lietuvas vēstnieks pauda atzinību Latvijai par lieliski organizēto NATO sanāksmi Rīgā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!