• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta piedalīšanos Eiropadomes sanāksmē Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2006., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas 2006.gada 18.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

19.12.2006., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta piedalīšanos Eiropadomes sanāksmē Briselē

 

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 14. un 15.decembrī Briselē piedalījās Eiropadomes sanāksmē, kurā pārrunāta Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās, sarunas ar Turciju, brīvības, drošības un tiesiskuma telpas izveide, migrācija un lēmumu pieņemšanas uzlabošana, ārpolitika, inovācijas, enerģētika un klimata pārmaiņas.

Eiropadome pieņēma lēmumu turpināt iestāšanās sarunu procesu ar Turciju. ES valstu un valdību vadītāji vienojās Turcijai neatvērt astoņas iestāšanās sarunu sadaļas, kas ir saistītas ar Muitas savienību, kamēr Turcija nebūs izpildījusi 2005.gada jūnijā parakstītā ES un Turcijas asociācijas (Ankaras) līguma papildprotokola saistības.

Eiropadomē notika diskusijas par ES turpmāko paplašināšanos. Vadītāji bija vienisprātis, ka, lai turpinātu ES paplašināšanos, ir jāuzlabo ES institūciju darba efektivitāte un finansēšanas sistēma. Eiropadome atbalstīja Eiropas Komisijas izstrādāto paplašināšanās stratēģiju, kas iezīmē nākotnes izredzes tām valstīm, kas vēlas iestāties ES.

Sanāksmē notika domu apmaiņa par iekšlietu un tieslietu jautājumiem. Tika panākta vienošanās par lēmumu pieņemšanas procesa uzlabošanu šajā jomā un nolemts turpināt veidot visaptverošu Eiropas migrācijas politiku, ietverot tajā arī legālo migrāciju. Eiropadomes sanāksmē pieņemtie lēmumi atbilst Latvijas nostājai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!