• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ķimikāliju uzraudzību atbilstoši vides aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2006., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 19.decembra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

20.12.2006., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ķimikāliju uzraudzību atbilstoši vides aizsardzībai

 

18.decembrī Briselē Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Josē Borels un ES prezidējošās valsts Somijas premjerministrs Mati Vanhanens parakstīja REACH – iepriekšējā plenārsesijā pieņemto likumprojektu par ķimikāliju uzraudzību – un lēmumu par Septīto pētniecības un tehnoloģiju attīstības pamatprogrammu. REACH stāsies spēkā 2007.gada 1.jūnijā, un pētniecības programmas līdzekļi būs pieejami no 2007.gada 1.janvāra.

Parlaments iepriekšējā plenārsesijā 13.decembrī ar pārliecinošu balsu vairākumu atbalstīja ar Padomi panākto vienošanos par REACH (ķimikāliju reģistrēšana, vērtēšana, licencēšana un ierobežošana), deputātu vairākumam novērtējot, ka likumprojektā atrasts optimāls līdzsvars starp nozares interesēm un patērētāju un vides aizsardzību.

Septīto pamatprogrammu pētniecības, tehnoloģiju attīstības un demonstrējumu pasākumiem Eiropas Parlaments atbalstīja otrajā lasījumā 30.novembrī. Laikposmā no 2007. līdz 2013.gadam pētniecības projektiem ES paredzēti 54 miljardi eiro. Līdzekļi būs pieejami no 2007.gada 1.janvāra.

Septītā pamatprogramma būs trešais apjomīgākais Kopienas finanšu instruments pēc lauksaimniecības atbalsta un struktūrfondiem. Septītās, tāpat kā sestās, pamatprogrammas līdzekļi domāti projektiem, kuros iesaistītas vairākas dalībvalstis. Tos piešķir kā atbalstu konkrētiem pētniecības pasākumiem, nevis kā subsīdijas organizācijām vai uzņēmumiem. Projektos var piedalīties arī trešās valstis. Galvenais kritērijs atbalsta saņemšanai ir projekta izcilība.

Parlamenta un Padomes priekšsēdētāji parakstīja dokumentus svinīgā ceremonijā Eiropas Parlamenta ārkārtas plenārsesijā, ko Eiropas Parlaments rīkoja, lai izvērtētu 14. un 15.decembrī Briselē notikušās ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes (Eiropadomes) rezultātus.

 

Eiropas Parlamenta preses dienestsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!