• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2006. gada 14. decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2006., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Vēl šajā numurā

21.12.2006., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2006. gada 14. decembrī

 

Stenogramma – pēc Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone.

Sēdes vadītāja.

Labdien! Ir saņemti deputātu jautājumi, un Saeimas Prezidijs ir noteicis, ka šā gada 14.decembrī pulksten 17.00 uz tiem sniedzamas atbildes.

Pirmais ir jautājums, kuru ir iesnieguši deputāti Kalniete, Kariņš, Repše, Šadurskis un Grava. Tas ir jautājums Ministru prezidentam Kalvītim – “Par Latvijas Republikas robežlīgumu ar Krievijas Federāciju”.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Ministru prezidenta Aigara Kalvīša vēstuli, ka viņa uzdevumā šis jautājums ir pārsūtīts ārlietu ministram Pabrikam atbildes sagatavošanai un iesniegšanai Saeimas kārtības rullī noteiktajā kārtībā.

Savukārt Pabrika kungs ir informējis Saeimas Prezidiju par to, ka, tā kā viņš atrodas komandējumā ārpus Latvijas, viņš 14.decembrī uz atbilžu sniegšanu ierasties nevarēs. Rakstiska atbilde uz šo jautājumu nav saņemta. Sakarā ar to pārceļu atbildes sniegšanu – tā tiks sniegta pēc nākamās kārtējās sēdes.

Otrais ir jautājums, kas ir saņemts no deputātiem Golubova, Deņisova, Rubika, Fjodorova un Orlova un ir adresēts satiksmes ministram Aināram Šleseram, – “Par transporta sastrēgumu likvidēšanu uz Latvijas un Lietuvas robežpunktiem”.

Uz šo jautājumu ir saņemta satiksmes ministra rakstiska atbilde. Vai ir kādi iebildumi pret šo rakstisko iebildi? Iebildumu nav. Jautājums ir izskatīts.

Un trešais ir jautājums, ko ir iesnieguši deputāti Golubovs, Deņisovs, Fjodorovs, Orlovs un Rubiks. Tas ir jautājums finanšu ministram Oskaram Spurdziņam un labklājības ministrei Dagnijai Staķei – “Par pensiju izmaksu pensionāriem un invalīdiem aizkavēšanas iemesliem NATO sammita norises dēļ”.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis finanšu ministra Spurdziņa vēstuli, kurā finanšu ministrs informē, ka līdzekļi valsts pensiju izmaksām saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2006.gadam” ir plānoti Valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā un par šo līdzekļu izlietošanu atbilstoši mērķim ir atbildīga Labklājības ministrija. Un, ņemot vērā, ka Labklājības ministrijas padotībā ir Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kuras uzdevums ir piešķirt valsts pensijas un nodrošināt to izmaksas, uzskatāms, ka Labklājības ministrijas kompetencē ir nodrošināt savlaicīgas valsts pensiju izmaksas pensionāriem un invalīdiem.

Vēl ministrs savā vēstulē apstiprina, ka NATO sammita norises laikā Valsts kase visus maksājumus ir izpildījusi atbilstoši iesniegtajam grafikam.

Arī labklājības ministre Staķes kundze ir iesniegusi rakstisku atbildi uz deputātu uzdoto jautājumu.

Tā kā nav iebildumu, ir jāuzskata, ka rakstiskā atbilde ir pieņemta.

Līdz ar to jautājumu un atbilžu sēdi slēdzu.

Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!