• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ķīnas sadarbības līgumu aizsardzības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2006., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas nostāju ogļskābās gāzes emisijas kvotu sadalē

Vēl šajā numurā

21.12.2006., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ķīnas sadarbības līgumu aizsardzības jomā

 

Otrdien, 19.decembrī, Pekinā notika Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) aizsardzības struktūru divpusējās sarunas, kuru noslēgumā tika parakstīts Latvijas un ĶTR divpusējās sadarbības līgums aizsardzības jomā.

Līgumu parakstīja Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs un ĶTR bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieka vietnieks ģenerālis Dzans Tiņšens.

Parakstītais dokuments nosaka Latvijas un ĶTR aizsardzības struktūru sadarbības juridiskos nosacījumus, paredzot konsultācijas par drošības politikas aktuālajiem jautājumiem, sadarbību vides aizsardzības jomā, kā arī sadarbības sākumu starp militārajām izglītības iestādēm, tostarp semināru un konsultāciju rīkošanu par aizsardzības politikas teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem.

Divpusējo sarunu laikā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar abu valstu pieredzi dalībā dažādās starptautiskajās miera nodrošināšanas operācijās, un jautājumi, kas saistīti ar cīņu pret starptautisko terorismu.

Vizītes ietvaros AM valsts sekretārs E. Rinkēvičs tikās arī ar ĶTR aizsardzības ministru Gao Gaņčuaņu, kurš iepazīstināja Latvijas delegāciju ar Ķīnas bruņoto spēku izveidi un attīstību.

Aizsardzības ministrijas
Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!