• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni; - tiekoties "ar talantīgiem un drosmīgiem Latvijas jauniešiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1999., Nr. 446/451 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Austrumeiropa jūtas kā ES kājslauķis"

Vēl šajā numurā

30.12.1999., Nr. 446/451

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni

OLIMPI~1.JPG (36415 BYTES) Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga otrdien, 28.decembrī, apmeklēja Latvijas olimpiešu gada balli.

Valsts prezidente pasniedza Triju Zvaigzņu ordeni olimpiskās medaļas ieguvējam Ivanam Klementjevam (attēlā), atzīmējot, ka Latvija var būt lepna par sportistu. Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš pasniedza V.Vīķei–Freibergai Starptautiskās olimpiskās komitejas balvu.

Pateicoties par apbalvojumu, Valsts prezidente sacīja, ka Latvijas sportisti un olimpieši vienmēr var rēķināties ar savas Valsts prezidentes apbrīnu un atbalstu. Pēc V.Vīķes–Freibergas sacītā, sports ir veids, kā katram indivīdam pierādīt sevi, sasniegt vairāk nekā caurmēra cilvēkam un tas prasa lielu disciplinētību, uzņēmību un vēlmi pilnveidoties. Sporta izcilnieki kalpo par iedvesmas avotu citiem, pierādot, ko cilvēks var sasniegt ar patiesu sirdsdegsmi un apņēmību, sacīja Valsts prezidente, uzverot, ka sportista klātbūtne olimpiskajās spēlēs zem Latvijas karoga pati par sevi ir lepnums valstij un jo īpašs, ja tiek izcīnīta augsta vieta.

V.Vīķe–Freiberga novēlēja sportistiem izturību, gatavojoties nākamā gada vasaras olimpiskajām spēlēm Sidnejā.

Foto: A.F.I.

— tiekoties "ar talantīgiem un drosmīgiem Latvijas jauniešiem"

VV7.JPG (40268 BYTES)

VV2.JPG (21483 BYTES)
Kopā ar Daugavpils Mūzikas koledžas audzēkņiem

VV4.JPG (21690 BYTES)
Mārtiņš Muzikants dāvina savu gleznu

VV6.JPG (36842 BYTES)
Muzicē E.Dārziņa mūzikas skolas audzēkne Tatjana Redko

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 29.decembrī, uzaicināja uz Rīgas pili talantīgus un drosmīgus Latvijas jauniešus. Jauniešiem bija iespēja noklausīties Valsts prezidentes uzrunu, neformāli aprunāties ar viņu, noklausīties savu vienaudžu muzikālos priekšnesumus un apskatīt mākslas darbus, kā arī iepazīties ar Rīgas pili.

Starp uzaicinātajiem viesiem bija dažādu starptautisko olimpiāžu un sacensību, mūzikas un mākslas konkursu uzvarētāji.

Uzrunājot jauniešus, Valsts prezidente novēlēja, lai viņi neapstājas pie jau sasniegtajām uzvarām, bet tiecas arvien uz nākamajām. V.Vīķe–Freiberga pauda gandarījumu, ka Latvijā ir tik daudz talantīgu un gudru bērnu, kas tik agri gūst pasaules atzinību, un pateicās jauniešiem, ka viņi tik spoži nesuši Latvijas vārdu pasaulē.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!