• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bioenerģijas ieguves perspektīvām Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2006., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni prāti Zinātņu akadēmijas korpusā

Vēl šajā numurā

22.12.2006., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bioenerģijas ieguves perspektīvām Baltijā

 

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze trešdien, 20.decembrī, Briselē tikās ar Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisāru Andri Piebalgu, lai pārrunātu aktualitātes bioenerģijas ieguves jomā Latvijā un Baltijas valstīs, tai skaitā gaidāmās starptautiskās konferences “Atjaunojamā enerģija – nākotnes perspektīva Baltijas reģionā” gaitu.

Sarunas gaitā M.Roze un A.Piebalgs bija vienisprātis, ka Latvijai ir liels potenciāls šī alternatīvā enerģijas ieguves veida attīstīšanā, jo valstī šobrīd ir aptuveni viens miljons hektāru brīvu zemju, kur varētu audzēt bioenerģijas kultūras. Kā tika uzsvērts sarunas gaitā, Latvijai un arī pārējām reģiona valstīm jāveltī visi spēki, lai attīstītu alternatīvos enerģijas ieguves veidus ar mērķi maksimāli apgūt un izmantot iekšējos resursus, tādējādi iegūstot iespējami lielāku energonetakarību no enerģijas piegādātājām lielvalstīm.

A.Piebalgs arī pieņēma M.Rozes ielūgumu piedalīties konferencē “Atjaunojamā enerģija – nākotnes perspektīva Baltijas reģionā”, kas notiks Latvijā 2007.gada 11.maijā. Tajā plānota būs pieredzes un viedokļu apmaiņa par atjaunojamo energoresursu lomu un to izmantošanu enerģijas ieguvei. Konference tiek rīkota saskaņā ar Baltijas valstu lauksaimniecības ministru 2006.gada maijā noslēgto sadarbības līgumu atjaunojamo energoresursu jomā.

Konferencē plānojuši piedalīsies arī nozares pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Zviedrijas un Somijas.

 

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!