• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības gadagrāmatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2006., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par trim jaunām oficiālajām valodām ES

Vēl šajā numurā

22.12.2006., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības gadagrāmatu

 

Eiropas Komisija izstrādājusi jaunu multivides produktu – Eiropas Savienības gadagrāmatu, kurā stāstīts par 10 galvenajām šā gada Eiropas Savienības politikas akcijām, un tā ir pieejama 22 valodās. Gadagrāmatas “Eiropa un tu – aktuāla informācija par ES sasniegumiem” mērķis ir palīdzēt pilsoņiem labāk izprast, ko Eiropas Savienība dara un kā tas ietekmē viņu ikdienas dzīvi. 

“Cilvēki var labāk saprast ES pievienoto vērtību, ja redz konkrētus piemērus: lētāku maksu par mobilā telefona pakalpojumiem, tīrāku vidi un pārtikas marķējumus, kas nemaldina,” par ES gadagrāmatu teica Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Vallstrēma, kura ir atbildīga par iestāžu attiecībām un saziņas stratēģiju.

“Eiropa un tu” ir 10 konkrētu piemēru izlase, kas parāda, kā strādā Eiropas Savienība. Tiek aplūkotas dažādas jomas – no jaunajiem tiesību aktiem par ķīmiskajām vielām līdz lētākiem mobilo telefonu viesabonēšanas pakalpojumiem, no jautājuma par nelegālo imigrāciju līdz Galileo projektam.

Ar šo jauno pieeju, kas izstrādāta, pamatojoties uz Balto grāmatu par saziņu (http://ec.europa.eu/communication_white_paper/doc/white_paper_en.pd) paredzēts sasniegt plašāku auditoriju, izmantojot jaunus kanālus, kas ir piemērotāki cilvēku dzīves veidam. Bez tehniskās puses šīs pieejas jaunums ir veids, kā tiek parādīta vienotas Eiropas rīcības efektivitāte konkrētās dzīves jomās.

ES gadagrāmata ir pieejama tīmekļa vietnē: www.ec.europa.eu/snapshot2006, kur katru piemēru paskaidro īss teksts un videoklips. Būs arī plašai sabiedrībai paredzēts drukāts buklets un DVD – plašsaziņas līdzekļu profesionāļiem.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!