• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas karavīru bojāeju Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2006., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apliecinot līdzjūtību ASV prezidentam un tautai sakarā ar bijušā ASV prezidenta Džeralda Forda nāvi

Vēl šajā numurā

28.12.2006., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas karavīru bojāeju Irākā

 

Trešdien, 27.decembrī, pulksten 11.55 pēc Latvijas laika, Latvijas kontingenta karavīriem veicot patrulēšanas uzdevumu, nemiernieku uzstādītās improvizētās spridzināšanas ierīces sprādziena rezultātā cietusi Latvijas kontingenta automašīna “Hummer”, bojā gājuši divi Nacionālo Bruņoto spēku karavīri – 

dižkareivis Gints Bleija un
dižkareivis Vitālijs Vasiļjevs, –

bet ievainojumus guvuši trīs Latvijas kājnieku rotas karavīri.

 

NBS komandiera personīgā štāba Preses un informācijas daļa

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga

 

Valsts prezidente nosūtījusi vēstules ar līdzjūtības apliecinājumiem abu Irākā bojāgājušo Latvijas karavīru ģimenēm.:

 “Dziļajās sērās esmu kopā ar Jums un izsaku savas visdziļākās līdzjūtības apliecinājumus, Jums savus mīļos cilvēkus, savus ģimenes piederīgos tālu no dzimtenes pēkšņi zaudējot.

Kā Valsts prezidente esmu pateicīga abiem kareivjiem par drosmi un stāju, ar kādu viņi pildīja savu Latvijas karavīra misiju. Viņi bija īsti karavīri un, profesionāli veicot dienesta pienākumus, nodrošināja daudzu citu cilvēku drošību. Viņi ir turpinājuši sensenās mūsu zemes karavīru drosmes un varonības tradīcijas un ar to vienmēr paliks ciešā piemiņā.

Gan Jūs, ģimenes, gan Latvijas valsts ar lepnumu vienmēr atcerēsies viņus un viņu karavīra gaitas.”

 

 

 

Ministru prezidents Aigars Kalvītis

 

Ministru prezidents izteicis visdziļāko līdzjūtību Irākā bojāgājušo Latvijas karavīru ģimenēm un tuviniekiem:

 “Latvijas karavīru bojāeja ir traģisks notikums ikvienam no mums. Latvijas bruņoto spēku karavīru līdzdalība dažādās kaujas operācijās Irākā, Afganistānā un Kosovā ir būtisks ieguldījums Latvijas un starptautiskajā drošības stiprināšanā. Dalība šādās operācijās ir saistīta ar lielu risku, kas prasa mūsu karavīru vislielāko pašaizliedzību un drosmi.”

Šajā grūtajā brīdī Ministru prezidents pauž savu cieņas apliecinājumu bojāgājušo karavīru kolēģiem par izrādīto vīrišķību un drosmi, darbojoties bīstamos kaujas uzdevumos Irākā.

 

 

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris

 

Aizsardzības ministrs paudis savu visdziļāko līdzjūtību sakarā ar divu Irākā bojāgājušo Latvijas kontingenta karavīru nāvi, kuri šodien patrulēšanas laikā gāja bojā, uzsprāgstot nemiernieku uzstādītai improvizētai spridzināšanas ierīcei.

Aizsardzības ministrs savā un ministrijas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo karavīru ģimenes locekļiem, tuviniekiem, draugiem, kā arī visam bruņoto spēku personālam.: 

“Ienaids un nežēlīgs fanātisms šodien ir paņēmis divu Latvijas karavīru dzīvības. Diemžēl mums ir jāatzīst šis smagais zaudējums, kuru prāts un sirds atsakās pieņemt”.

Sakarā ar traģisko notikumu aizsardzības ministrs uzdevis no 27. līdz 29.decembrim visiem Nacionālo bruņoto spēku militārajiem formējumiem nolaist Latvijas valsts karogu pusmastā.

 

 

ASV vēstniece Latvijā Ketrina Toda Beilija

 

ASV vēstniece savas valdības vārdā izteikusi dziļāko un patiesāko līdzjūtību to latviešu karavīru ģimenēm, kuri 2006.gada 27.decembrī ziedoja savas dzīvības Irākā. Vēstniece cer, ka ievainotie karavīri drīz pilnībā atveseļosies.

ASV vēstniece cildina Latvijas brīvprātīgo bruņoto spēku, kas turpina teicami pildīt savus pienākumus vairākās daudznacionālās drošības operācijās, uzticību un profesionalitāti: “Es, kā arī Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotāji, augstu vērtēju šos drosmīgos vīrus par lēmumu kalpot savai valstij, ņemot vērā globālo vidi, kurā dzīvojam. Viņi ne vien strādā, lai aizsargātu paši savu valsti, viņi veicina arī mieru pasaulē. Šie kareivji ir nesuši vislielāko iespējamo upuri, un es vēlos, lai viņu tuvinieki zina, ka mūsu domās un lūgšanās esam kopā šajā grūtajā laikā.”

Vēstniece Ketrina Toda Beilija ir personiski arī Latvijas valdībai apliecinājusi, ka ASV valdība apņemas sniegt palīdzību saistībā ar šī traģiskā notikuma sekām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!