• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 19. decembra noteikumi Nr. 1058 "Noteikumi par apsardzes sertifikātu izsniegšanu un valsts nodevas maksāšanas kārtību un apmēru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2006., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1059

Noteikumi par valsts nodevu par personas apliecību un pasu izsniegšanu

Vēl šajā numurā

29.12.2006., Nr. 207

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1058

Pieņemts: 19.12.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1058

Rīgā 2006.gada 19.decembrī (prot. Nr.68 75.§)
Noteikumi par apsardzes sertifikātu izsniegšanu un valsts nodevas maksāšanas kārtību un apmēru
Izdoti saskaņā ar Apsardzes darbības likuma 11.panta pirmo un trešo daļu
1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā fiziskajām personām izsniedzami apsardzes sertifikāti un pagarināms to derīguma termiņš;

1.2. valsts nodevas apmēru par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudī­juma kārtošanu, apsardzes sertifikāta izsniegšanu un par apsardzes sertifikāta izsniegšanu pēc derīguma termiņa pagarināšanas.
2. Apsardzes sertifikātu izsniedz Iekš­lietu ministrijas izveidota apsardzes darbības kvalifikācijas komisija (turpmāk - Apsardzes darbības kvalifikācijas komisija) fiziskai personai, kura apguvusi apsardzes sertifikāta iegūšanai nepieciešamo profesionālās izglītības (apmācības) programmu un nokārtojusi apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu.
3. Izglītības (apmācības) programmu apsardzes darbinieka sertifikāta iegūšanai izstrādā Iekšlietu ministrija un to saskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju. Minēto apmācību var veikt juridiska persona, kura noteiktā kārtībā ir saņēmusi licenci šīs programmas īstenošanai.
4. Persona, kas vēlas saņemt apsardzes sertifikātu, iesniedz iesniegumu Apsardzes darbības kvalifikācijas komisijai. Iesniegumā norāda personas vārdu, uzvārdu un personas kodu.
5. Iesniegumam pievieno:

5.1. apliecības kopiju par profesionālās pilnveides izglītību, kura apliecina šo noteikumu 3.punktā minētās izglītības (apmācības) programmas apguvi (uzrāda oriģinālu);

5.2. apliecības kopiju par pirmās palīdzības kursu beigšanu vai medicī­niskās izglītības dokumenta kopiju, vai izglītības iestādes diploma un sekmju izraksta kopiju, kas apliecina, ka minētā persona ir apguvusi atbilstošu mācību kursu šajā izglītības iestādē (uzrāda oriģinālu);

5.3. vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm);

5.4. valsts nodevas samaksu apliecinoša dokumenta kopiju (uzrāda oriģinālu).
6. Ja iesniegumu nosūta pa pastu, dokumentu oriģinālus uzrāda pirms pārbaudījuma kārtošanas.
7. Ja iesniegumam nav pievienotas šo noteikumu 5.punktā minēto doku­mentu kopijas, Apsardzes darbības kvalifikācijas komisija izgatavo nepiecie­šamās dokumentu kopijas.
8. Persona ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc iesnieguma iesniegšanas kārto apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu. Pirms pārbaudījuma kārtošanas Apsardzes darbības kvalifikācijas komisija pārliecinās par personas identitāti.
9. Ja persona šo noteikumu 8.punktā noteiktajā termiņā vai citā ar Apsar­dzes darbības kvalifikācijas komisiju saskaņotā laikā neierodas kārtot apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu, tā iesniegumu iesniedz atkārtoti.
10. Iesniedzot iesniegumu atkārtoti šo noteikumu 9.punktā minētajā gadījumā, personai nav atkārtoti jāmaksā valsts nodeva par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu, ja no valsts nodevas samaksas nav pagājis vairāk par gadu.
11. Ja persona nenokārto apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu, tā pārbaudījumu var kārtot atkārtoti.
12. Apsardzes darbības kvalifikācijas komisija piecu darbdienu laikā pēc apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma nokārtošanas personai izsniedz apsardzes sertifikātu (pielikums). Apsardzes sertifikāta derīguma termiņu skaita no dienas, kad nokārtots apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījums.
13. Persona, kura vēlas pagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termiņu, 30 dienas pirms apsardzes sertifikāta derīguma termiņa beigām iesniedz Apsar­dzes darbības kvalifikācijas komisijai attiecīgu iesniegumu un kārto apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu.
14. Šo noteikumu 13.punktā minētajam iesniegumam pievieno:

14.1. fotogrāfiju (3 x 4 cm);

14.2. apsardzes sertifikāta kopiju;

14.3. valsts nodevas samaksu apliecinoša dokumenta kopiju.
15. Ja persona, kura vēlas pagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termi­ņu, nav nokārtojusi apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu un sertifikā­ta derīguma termiņš ir beidzies, tā nodod apsardzes sertifikātu Apsardzes darbības kvalifikācijas komisijai un pēc valsts nodevas samaksas atkārtoti kārto kvalifikācijas pārbaudījumu.
16. Ja persona nav iesniegusi iesniegumu apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai šo noteikumu 13.punktā minētajā termiņā un no sertifikāta derīguma termiņa beigām ir pagājuši vairāk kā trīs mēneši, apsardzes sertifikāts saņemams no jauna vispārējā kārtībā.
17. Ja apsardzes sertifikāts ir pazaudēts, nolaupīts vai sabojāts, persona par to nekavējoties rakstiski paziņo Apsardzes darbības kvalifikācijas komisijai un iesniedz fotogrāfiju un valsts nodevas samaksu par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu apliecinoša dokumenta kopiju. Apsardzes darbības kvalifikācijas komisija piecu darbdienu laikā izsniedz apsardzes sertifikāta dublikātu.
18. Par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu maksā valsts nodevu šādā apmērā:

18.1. par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu - 10 latu;

18.2. par apsardzes sertifikāta izsniegšanu - 10 latu;

18.3. par apsardzes sertifikāta izsniegšanu pēc derīguma termiņa pagarinā­šanas - 10 latu;

18.4. par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu - 5 latus.
19. Valsts nodevu maksā pirms apsardzes darbības kvalifikācijas pārbau­dījuma kārtošanas vai apsardzes sertifikāta dublikāta saņemšanas.
Ministru prezidenta vietā - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs A.Štokenbergs

Iekšlietu ministrs I.Godmanis
Pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.decembra noteikumiem Nr.1058
Apsardzes sertifikāta paraugs

01.JPG (34438 bytes)

Iekšlietu ministrs I.Godmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!