• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgā - foto mūžībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1999., Nr. 446/451 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstī - visu tautu kultūras bagātībā

Vēl šajā numurā

30.12.1999., Nr. 446/451

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgā — foto mūžībā

Tuvās gadumijas noskaņā vakar, 29.decembrī, Reiterna namā Rīgā atklāja starptautisko fotoizstādi "Rīgai 800", ko rīko Latvijas Fotomākslinieku savienība un Rīgas dome sadarbībā ar starptautisko fotomākslas federāciju (FIAP). Izstādē piedalās ASV, Austrālijas, Izraēlas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Somijas un Šveices fotomākslinieki, kopā ar 315 darbiem.

Izstādei iesūtītos darbus vērtēja Latvijas Fotomākslinieku savienības un Rīgas domes apstiprināta starptautiska žūrijas komisija pazīstamā Liepājas fotomākslinieka Huberta Stankeviča vadībā. Rīgas pilsētas mērs Andris Bērziņš Lielo balvu par darbu kolekciju pasniedza Aivaram Āķim. Viņš saņēma arī FIAP speciālmedaļu. Melnbaltajā fotogrāfijā par darbu "Tēvzemei un Brīvībai" FIAP balvu saņēma Gunārs Binde, par darbu kolekcijām — Zigurds Bilzonis un Bruno Alsiņš. Krāsainajā fotogrāfijā no Latvijas māksliniekiem tika apbalvoti Leons Balodis, Jānis Vītiņš, Valdis Brauns un Sergejs Budanovs.

Par fotodarbu kolekcijām savas balvas pasniedza arī birojs "Rīgai 800", firma "Flēra" un fotogrupa "Nord". Fotosalons "Uzvara" ar balvu atzīmēja Tehniskās jaunrades centra fotopulciņa veikumu.

Pasaules elpu izstādes atklāšanas svētkos ienesa greznais zelta kauss, ko Latvijas fotomākslinieki 1997.gadā izcīnīja starptautiskā izstādē Austrijā. Kā atgādināja Aivars Āķis, toreiz "Latvijas Vēstnesis" bija pirmais laikraksts, kas ziņoja par šo uzvaru prestižajā melnbaltās fotogrāfijas skatē. Kaut arī kauss līdz Rīgai ceļojis divus gadus, tas ir patiesi dižens un tiks nodots Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai, lai tas glabātos līdzās citai Latvijas starptautiskajai atzinībai.

Paturot prātā seno brīdinājumu: "Tiklīdz Rīga būs gatava, tā nogrims", fotomeistari tvēruši mūsu galvaspilsētu tās mūžīgajā mainībā: Rīgas nami un parki, ielu muzikanti un ļaudis savās ikdienas gaitās, svētkos un godadienās. Gleznieciskas gaismēnas un krāsu kontrasti, romantika un lietišķība. Tik dažādi mākslinieki, tik dažāda dzīves izjūta!

Aina Rozeniece, "LV" nozares redaktore

Foto no Aivara Āķa kolekcija

AL2.JPG (26305 BYTES)
 
AL1.JPG (18778 BYTES)   AL4.JPG (16487 BYTES)
 
AL3.JPG (23481 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!