• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 28. decembra noteikumi Nr. 1072 "Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2006., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1073

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.764 "Pabalstu un kompensāciju izmaksas noteikumi diplomātiskajā un konsulārajā dienestā"

Vēl šajā numurā

30.12.2006., Nr. 208

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1072

Pieņemts: 28.12.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1072

Rīgā 2006.gada 28.decembrī (prot. Nr.69 4.§)
Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība
Izdoti saskaņā ar Apsardzes darbības likuma 9.panta pirmo un otro daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā iestādes, komersanti un organizācijas, kuru apsardzi veic to darbinieki, Valsts policijā reģistrē iekšējās drošības dienestu, kā arī apmēru un kārtību, kādā maksājama valsts nodeva par iekšējās drošības dienesta reģistrāciju.
2. Iestāde, komersants vai organizācija, kura vēlas izveidot savu apsardzi un nodrošināt iekšējo drošību savā valdījumā esošajos objektos, pieņem darbā trīs vai vairāk personas, kuras ir saņēmušas apsardzes sertifikātu, izveido iekšējās drošības dienestu un reģistrē to Valsts policijā.
3. Iekšējās drošības dienestu reģistrē Valsts policijas teritoriālajā struktūr­vienībā atbilstoši iestādes, komersanta vai organizācijas atrašanās vietai. Valsts policijas struktūrvienība, kas reģistrējusi iekšējās drošības dienestu, nosūta ziņas par to arī Valsts policijas pilsētu (rajonu) struktūrvienībām, ja to darbības teritorijā atrodas iestādes, komersanta vai organizācijas struktūrvienības (filiāles), kuru apsardzei izveidots un reģistrēts iekšējās drošības dienests.
4. Lai reģistrētu iekšējās drošības dienestu, iestādes, komersanta vai orga­nizācijas (turpmāk - iesniedzējs) vadītājs vai viņa pilnvarota persona iesniedz attiecīgajā Valsts policijas struktūrvienībā iesniegumu. Iesniegumā norāda iesniedzēja nosaukumu, juridisko adresi, tālruņa numuru, iekšējās drošības dienesta vadītāja vārdu, uzvārdu, personas kodu un kontakttālruņa numuru.
5. Iesniegumam pievieno:

5.1. komersanta vai organizācijas reģistrācijas apliecības kopiju;

5.2. tāda dokumenta kopiju, kas apliecina iesniedzēja iekšējās drošības dienesta izveidošanu, un iekšējās drošības dienesta amatu sarakstu;

5.3. iekšējās drošības dienesta darbinieku sarakstu, kurā norāda personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, apsardzes sertifikāta numuru un izdošanas datumu, un amata (darba pienākumu) aprakstu kopijas;

5.4. iekšējās drošības dienestā izmantojamo šaujamieroču un speciālo līdzekļu veidu un skaitu;

5.5. sarakstu, kurā norādīti apsargājamo objektu nosaukumi, adreses, posteņu izvietojums (maršruti), darba režīms, maiņu skaits, cilvēku skaits maiņā, katrā objektā un maiņā izmantojamo šaujam- ieroču un speciālo līdzekļu skaits un sakaru līdzekļu veids.
6. Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība 30 dienu laikā no iesnieguma un šo noteikumu 5.punktā minēto dokumentu saņemšanas dienas izskata iesniegumu un izsniedz iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību (pielikums).
7. Saņemot reģistrācijas apliecību, iesniedzēja vadītājs vai viņa pilnvarotā persona:

7.1. uzrāda personu apliecinošu dokumentu;

7.2. uzrāda dokumentu, kas apliecina valsts nodevas samaksu.
8. Pēc reģistrācijas apliecības saņemšanas iesniedzēja vadītājs vai viņa pilnvarotā persona parakstās reģistrācijas žurnālā.
9. Ja šo noteikumu 4.punktā minētajā iesniegumā vai iesniegumam pievienotajos dokumentos nav norādītas pieprasītās ziņas vai tās ir nepietiekamas, lai izsniegtu iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecību, vai konstatēts, ka šo noteikumu 5.3.apakšpunktā minētajā sarakstā norādītās personas nav saņēmušas apsardzes sertifikātu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, Valsts policijas struktūrvienība pieprasa iesniedzējam nepieciešamo informāciju vai veic nepieciešamo ziņu pārbaudi.
10. Ja Valsts policijas teritoriālā struktūrvienība 30 dienu laikā nav saņēmusi pieprasīto papildu informāciju, iekšējās drošības dienesta reģistrācija tiek atteikta. Lēmumu par atteikumu reģistrēt iekšējās drošības dienestu var apstrīdēt un pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.
11. Valsts nodeva par iekšējās drošības dienesta reģistrāciju ir 25 lati.
12. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.
Ministru prezidenta vietā - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs A.Štokenbergs

Iekšlietu ministrs I.Godmanis
Pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 28.decembra noteikumiem Nr.1072

08.JPG (43937 bytes)

Iekšlietu ministrs I.Godmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!