• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzīvnieku aizsardzības regulu to pārvadāšanas laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2007., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 4.janvāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

09.01.2007., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzīvnieku aizsardzības regulu to pārvadāšanas laikā

 

Piektdien, 5.janvārī, stājās spēkā Eiropas Padomes regula par dzīvnieku aizsardzību pārvadāšanas laikā un ar to saistītās darbības.

Dzīvnieku aizsardzības likums nosaka, ka dzīvniekus jāpārvadā piemērotos transportlīdzekļos un šiem dzīvniekiem jānodrošina veselībai nekaitīgi apstākļi.

Tāpat personai, kura saimnieciskos nolūkos vēlas pārvadāt dzīvniekus, ir jāreģistrējas Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Dokuments arī nosaka, ka dzīvnieka īpašniekam ir pienākums saslimušajiem dzīvniekiem nodrošināt savlaicīgu veterinārmedicīnisko palīdzību un nodrošināt dzīvnieku labturībai nepieciešamos apstākļus.

Savukārt, pārvadājot dzīvniekus, tie jāpasargā no nelabvēlīga klimata ietekmes, dzīvniekus nedrīkst ievainot un radīt tiem ciešanas, kā arī pārvadāšanas telpā jānodrošina apgaismojums, nepieciešamais griestu augstums un izturīga grīda. Dokuments arī nosaka, ka, pārvadājot dzīvniekus, tos jānošķir pa sugām, pēc vecuma, dzimuma, agresīvos vīriešu kārtas vaislas dzīvniekus, kā arī dzīvniekus ar un bez ragiem.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!