• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Pār pakalniem, birzēm un siliem Nāk Ziemsvētku zvaigzne pie mums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1999., Nr. 436/439 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15118

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

23.12.1999., Nr. 436/439

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kārlis Skalbe:

"Pār pakalniem, birzēm un siliem Nāk Ziemsvētku zvaigzne pie mums"

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"
E1.JPG (24586 BYTES) E8.JPG (32994 BYTES)

Vakar Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piedalījās Ziemassvētku ieskaņas vakarā Vecmīlgrāvī, Burtnieku namā, kur bija pulcējusies Barontēva dzimta un vecie ļaudis, kuri dzīvo Rīgas K.Barona ielā

Tuvojas Ziemassvētki, kuru gaišo būtību vislabāk izjūtam kopā ar tuviniekiem un ģimenes locekļiem. Tāpēc, apliecinot ģimenes nezūdošo vērtību sabiedrībā, augstu novērtējot ļaužu vēlēšanos, kā arī prasmi veidot un saglabāt krietnas un stipras ģimenes, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga ar kungu 23.decembrī ielūdz Latvijas ģimenes uz kopīgu egles iedegšanu un pirmssvētku vakaru Rīgas pilī.

Ģimeņu izvēle tika nodota rajonu pašvaldību un rajona ļaužu ziņā, nekādi kritēriji šiem cilvēkiem izvirzīti netika. Vienīgi — ar savu dzīvi šai ģimenei bija jābūt pelnījušai citu cilvēku atzinību, cieņu un mīlestību.

Pirmssvētku brīdī Rīgas pilī kopā ar Valsts prezidenti un Imantu Freiberga kungu būs šādas ģimenes: Romualds un Irēna Fedoroviči, Daugavpils rajons; Indra un Egons Beitiki, Limbažu rajons; Guntas Saulājas ģimene, Jelgavas rajons; Ina un Aivars Celitāni, Kuldīgas rajons; Lauma un Ilmārs Jaunpujēni, Talsu rajons; Sanita un Ilgvars Pauli, Cēsu rajons; Zigmunds un Gunta Viļņi, Liepājas rajons; Ineta un Kārlis Liepnieki, Preiļu rajons; Inguna un Normunds Apriķi, Saldus rajons; Valda un Pēteris Iljanovi, Balvu rajons; Jānis un Dace Vītoli, Madonas rajons; Broņislavs un Ingrīda Mačuļski, Aizkraukles rajons; Vita un Uldis Bērtuļi, Dobeles rajons; Dina un Dainis Miķelsoni, Tukuma rajons; Leontīne un Roberts Zeļči, Ludzas rajons; Zenta un Jānis Štokmaņi, Valkas rajons; Anna un Aivars Medņi, Gulbenes rajons; Māris un Taiga Skaņi, Bauskas rajons; Jānis un Irta Lucāni, Valmieras rajons; Ieva un Tālivaldis Muzikanti, Rīgas rajons; Skaidrīte un Aivars Pugači, Jēkabpils rajons; Pēteris un Valentīna Andrejevi, Rēzeknes rajons; Uldis un Ingrīda Klemperi, Ogres rajons; Gunārs un Ina Zariņi, Ventspils rajons; Uldis un Silvija Stivriņi, Krāslavas rajons; Inita un Agris Veismaņi, Alūksnes rajons.

Valsts prezidenta preses dienests

Vakar Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piedalījās Ziemassvētku ieskaņas vakarā Burtnieku namā, kur Krišjāņa Barona muzeja darbinieki bija pulcējuši Barontēva dzimtu un vecos ļaudis, kuri dzīvo K.Barona ielā. Šo tradīciju — atcerēties un Ziemassvētku sveicienus aiznest vecajiem cilvēkiem, kuru adrese jau gadu gadiem ir Dainu tēva vārdā nosauktā iela —, K.Barona memoriālā muzeja darbinieki iedibinājuši pirms pieciem gadiem. Šoreiz svētki sarīkoti slavenajā Burtnieku namā un pie saimes galda aicināta arī Valsts prezidente. Ziemassvētku egle bija iedegta telpās, kas reiz kalpojušas par dzīves un svinību vietām tādiem Latvijas literatūras dižgariem kā Jānis Jaunsudrabiņš, Kārlis Skalbe un daudziem citiem, tostarp arī Krišjānim Baronam, kura tēlā iejutās Dailes teātra aktieris Juris Strenga. Vakar tur pulcējās tie, kurus vieno Krišjānis Barons un viņa vārds. "Jums ir laimējies, ka ir tādi cilvēki, kas rūpējas, lai šāda kopāsanākšana būtu iespējama," atzīmējot K.Barona muzeja darbinieku veikumu, uzsvēra Valsts prezidente. Viņa atzīmēja, ka daudzus gadus ir strādājusi ar Barontēva savākto tautas mantojumu un, jo ilgāks bijis darbs, jo augusi apbrīna un cieņa. Uz Ziemassvētku ieskaņas sarīkojumu Valsts prezidente bija atvedusi arī dāvanu — Rīgas Skolēnu pils meiteņu kora dziedātās dziesmas.

"LV" informācija

E2.JPG (27396 BYTES) E6.JPG (31395 BYTES) E7.JPG (30679 BYTES)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga sarunā ar Krišjāņa Barona dzimtas jaunajiem zariem Valsts prezidenti sveic Līvānu ansambļa "Jūlijs" dalībniece Helēna Un Krišjāņa Barona tēlā iejuties aktieris Juris Strenga

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

E5.JPG (35962 BYTES)

Koncertē Skolēnu pils ansamblis

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Uzruna Latvijas Neredzīgo biedrības Ziemassvētku eglītē Jūrmalā 1999.gada 22.decembrī

Augsti godātie Ziemassvētku eglītes viesi!

Es esmu ļoti priecīga, ka šodien varu būt jūsu vidū saietā, kas nu jau kļuvis par tradīciju, un sveikt jūs svētku priekšvakarā.

Cilvēks, kurš zaudējis redzi vai kuram ir tās traucējumi, ir cietis smagu zaudējumu un ikdienā viņam ir jārēķinās ar virkni grūtību. Tomēr šīs grūtības nerada nekādu zaudējumu cilvēciskajai vērtībai.

Kā Latvijas Valsts prezidente gribu īpaši uzsvērt, ka cilvēks, kurš zaudējis redzi, ir vajadzīgs Latvijas valstij. Atcerieties katrs savu vērtību. Jūs neesat zaudējuši savu vērtību, pašapziņu. Problēmas ir atrisināmas, un visiem tās kopīgi jārisina, tāpēc jūsu organizācija ir atzinīgi vērtējama. Arī citur pasaulē ir tādas organizācijas, kas palīdz neredzīgiem cilvēkiem iekārtot savu vidi, pašam stāvēt uz kājām, būt neatkarīgam.

Neredzīgam ir iespēja arī atrast savu vietu sabiedrībā, lai arī Latvijā pašlaik vēl ir ekonomisko pārmaiņu laiks un nav viegli. Bet to ir iespējams risināt, un arī jūs to varat darīt, nākot ar savu radošo izdomu, lai atrastu tādu nodarbošanos, veidotu tādus uzņēmumus, kuros neredzīgie varētu strādāt.

Lai Ziemassvētki nāk ar to gaismu, kas katram sirdī, un to siltumu, kas katram sirdī. Novēlu jums prieku, pašapziņu un daudz laimes Jaunajā gadā!

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!