• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 30. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1999., Nr. 436/439 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15120

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zivsaimniecība un Eiropas Savienība

Vēl šajā numurā

23.12.1999., Nr. 436/439

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 30. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca ar septiņpadsmit likumiem, kas pieņemti Saeimā 25. novembrī, un astoņiem Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 30. novembrī. Valsts meža dienesta likums nosaka šīs civiliestādes struktūru, funkcijas, amatpersonu tiesības un pienākumus. Likums stājas spēkā ar 2000. gada 1. janvāri, bet Ministru kabinetam līdz 1. februārim jāpieņem noteikumi attiecībā uz tā izpildi. Likums "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" regulē bezdarba apdrošināšanas kārtību, nosaka personu loku, uz kurām tā attiecas, un šo personu pienākumus un atbildību. Grozījumi izdarīti likumos "Par valsts sociālo apdrošināšanu", "Par sociālo palīdzību", "Par nodokļiem un nodevām", "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", "Par nekustamā īpašuma nodokli" u.c. Jaunais likums "Par akcīzes nodokli" stājās spēkā ar šā gada 9. decembri, bet likums "Par akcīzes nodokli alum" — ar 2000. gada 1. janvāri.

Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par konfiscēto tabakas izstrādājumu un alkohola iznīcināšanas kārtību. Tabakas izstrādājumus iznīcina, sadedzinot putekļveida kurināmā kurtuvēs vai cietā kurināmā katlumājās, kuras aprīkotas ar dūmgāzu cieto daļiņu uztveršanas iekārtām. Ja alkohola ir mazāk par 1000 litriem, to izlej kanalizācijā, bet, ja ir vairāk par 1000 litriem, to izlej reģionālās vides pārvaldes un pašvaldības norādītajās vietās. Alkoholu, kas satur vairāk nekā 40 procentus spirta, atšķaida ar ūdeni līdz minētajai koncentrācijai. Alkoholu likvidējot kopā ar taru, to sasmalcina speciāli aprīkotās iekārtās. Var arī iezīmēt alkoholu, sajaucot ar degvielu attiecībā 2 pret 100, un realizēt to kā kurināmo uzņēmumiem. Saskaņā ar likumu "Par privatizācijas sertifikātiem" izdoti noteikumi par grozījumiem "Noteikumos par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem", bet saskaņā ar likumu "Par zemes privatizaciju lauku apvidos" — noteikumos "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus". Grozījums noteikumos "Kārtība, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi" nosaka, ka tie stājas spēkā ar 2002. gada 1. janvāri. Ministru kabinets izdevis rīkojumus par Akcizēto preču pārvaldes tiesību un saistību nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam un par Mežu un medību valsts inspekcijas likvidāciju.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!