• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par visu mūsu veselību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1999., Nr. 436/439 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemassvētku akciju

Vēl šajā numurā

23.12.1999., Nr. 436/439

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par visu mūsu veselību

Labklājības ministrijā

Pasaules veselības organizācija sabiedrības veselību definē kā zinātni un mākslu izsargāties no slimībām, pagarināt mūža ilgumu, sekmēt garīgo un fizisko veselību, efektīvi šajā jomā piesaistot sabiedrības pūliņus.

Pirmais starpnozaru seminārs par sabiedrības veselības jautājumiem Latvijā notika 1998.gada septembrī. Šajā seminārā tika nolemts, ka ir jāizveido Starpnozaru koordinācijas komisija sabiedrības veselības jautājumos. Šis lēmums saskan arī ar Latvijas valdības un Pasaules bankas 1998.gada 18.novembrī parakstītā līguma noteikumiem, kas paredz dažādu Latvijas sabiedrības sektoru iesaistīšanos un līdzdalību "Sabiedrības veselības stratēģijas un rīcības programmas" formulēšanā un īstenošanā. Sabiedrības veselības stratēģija tiks izstrādāta Latvijas veselības projekta ietvaros, izstrādes termiņš ir 2000.gada decembris. Aizvadītās nedēļas nogalē Labklājības ministrijā notika "Sabiedrības veselības stratēģijas" izstrādes starpnozaru koordinācijas komisijas pirmā sēde.

Komisijas priekšsēdētājs ir Labklājības ministrijas valsts sekretāres vietnieks Tālis Talents. Komisijā pārstāvētas Labklājības, Aizsardzības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Zemkopības, Ekonomikas un Iekšlietu ministrija, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, Pašvaldību savienība, Nevalstisko organizāciju centrs, Pasaules veselības organizācijas pārstāvniecība Latvijā, Latvijas Medicīnas akadēmija (Stradiņa universitāte), Valsts bērnu tiesību aizsardzības centrs, Nacionālā radio un televīzijas padome un Latvijas Zinātnes padome.

Armīda Priedīte, "LV" informācijas redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!