• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 21. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1999., Nr. 436/439 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem"

Vēl šajā numurā

23.12.1999., Nr. 436/439

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 21. decembra sēdē

Akceptēts "Izglītības valsts inspekcijas nolikums". Izglītības valsts inspekcija ir Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas kontrolē Izglītības likuma, Vispārējās izglītības likuma, Profesionālās izglītības likuma, Augstskolu likuma, Profesionālās izglītības likuma un citu ar izglītību saistīto normatīvo aktu ievērošanu izglītības iestādēs neatkarīgi no to dibinātāja.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu projektu likumā "Par nodokļiem un nodevām". Likumprojekts paredz ieviest valsts nodevu par iesniegumu par atteikšanos no Latvijas pilsonības un iesniegumu par Latvijas pilsonības atjaunošanu izskatīšanu.

Akceptēti noteikumi "Profesionālās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas kārtība".

Valdība akceptēja noteikumus "Par Preiļu rajona Līvānu novada izveidošanu".

Akceptēti "Noteikumi par Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka apliecības paraugu un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušās personas apliecības paraugu" un "Noteikumi par valsts sociālo pabalstu Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekam un mirušā Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka ģimenei".

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — izvešana (eksports)".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par likvidēto un maksātnespējīgo uzņēmējsabiedrību bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu". Nolemts atļaut Privatizācijas aģentūrai piemērot Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumus Nr.34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība": likvidētās sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Daiļrade–Rīga" bijušās darbinieces Maijas Šicanes prasījuma apmierināšanai par kaitējuma atlīdzību 614,88 latu vērtībā sakarā ar arodslimību par trim gadiem uz priekšu no pēdējās kaitējuma atlīdzības izmaksas dienas; likvidētās paju sabiedrības "Zlēkas" bijušā darbinieka Ziedoņa Tomkalna prasījuma apmierināšanai par kaitējuma atlīdzību 6686,95 latu vērtībā sakarā ar nelaimes gadījumu darbā (no tiem 3466,75 lati — kaitējuma atlīdzības parāds, 3220,20 latu — kaitējuma atlīdzība par trim gadiem uz priekšu no pēdējās kaitējuma atlīdzības izmaksas dienas; maksātnespējīgās akciju sabiedrības "Rinar" darbinieku prasījumu apmierināšanai 78 762,49 latu vērtībā (no tiem 47 941,71 lats — darbinieku, ar kuriem darba attiecības izbeigtas pirms maksātnespējas, prasījumi sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību, 23 194,73 lati — darba samaksa un ar to saistītie nodokļi par pirmajiem trim mēnešiem, skaitot no dienas, kad pārtraukta darba algas izmaksa, 7626,05 lati — atlaišanas pabalsts un ar to saistītie nodokļi sakarā ar darba attiecību izbeigšanos.

Akceptēts rīkojums "Par maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma "Valsts Rēzeknes skaitļošanas centrs" bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu". Tas paredz atļaut Privatizācijas aģentūrai piemērot Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumus Nr.34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība" maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma "Valsts Rēzeknes skaitļošanas centrs" bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanai izmantot 1925,93 latu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas". Paredzams, ka grozījumi atvieglos robežas šķērsošanas kārtību transportlīdzekļu vadītājiem ar B kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecībām, kā arī precizēs valsts robežas šķērsošanas vietas.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas programmas īstenošanu".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 9.decembra noteikumos Nr.406 "Ozona slāņa aizsardzības noteikumi". Grozījumi paredz par vienu gadu paildzināt iespēju importēt vairākas ozona slāni noārdošas vielas.

Valdība akceptēja ārējās tirdzniecības nacionālo programmu.

Akceptēšanai Satversmes 81.panta kārtībā valdība atbalstīja šādu normatīvo aktu projektus: "Par Slīteres nacionālo parku", "Par Grīņu dabas rezervātu", "Par Moricsalas dabas rezervātu", "Par Teiču un Krustkalnu dabas rezervātu", grozījums likumā "Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm", grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, grozījumi Ārstniecības likumā, grozījumi Medību likumā, grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās", Par Eiropas Savienības — Latvijas Republikas Asociācijas padomes lēmuma projekta par grozījumiem Eiropas līguma 3.protokolā pagaidu piemērošanu, grozījumi Augstskolu likumā un grozījumi Farmācijas likumā.

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumiem, kas veicami Bēgļu lietu apelācijas padomes juridiskā statusa un cilvēkresursu nostiprināšanai.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par tirgus intervences gaitu labības tirgū.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts budžeta izpildes gaitu 1999.gada novembrī (arī pārskats par akcīzes nodokļa naftas produktiem iekasēšanu un par ieņēmumiem no maksājumiem par valsts kapitāla daļu izmantošanu).

Akceptēts rīkojums "Par meža ciršanas tāmi 2000.–2004.gadam". Tas paredz apstiprināt mežu ciršanas tāmi minētajam laika posmam 8349,3 tūkstoši kubikmetru gadā, to skaitā galvenajā cirtē — 5675 tūkstoši kubikmetru.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 30.aprīļa rīkojumā Nr.210 "Par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdi". Baltijas Tranzīta aģentūras viceprezidenta V.Jansona vietā valdē turpmāk darbosies Saeimas priekšsēdētāja biedra palīgs M.Diduns.

Akceptēti noteikumi "Par Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbību reglamentējošo Ministru kabineta noteikumu attiecināšanu uz Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem pēc tās nodošanas Tieslietu ministrijas pārraudzībā".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" darbiniekiem".

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "KREMERata BALTICA"".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumus "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Ērgļu vidusskola"", "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Barkavas arodvidusskola"", "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Rīgas pārtikas ražotāju vidusskola"" un "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bulduru dārzkopības vidusskola"". Tie paredz likvidēt Zemkopības ministrijas pārziņā esošās minētās Valsts budžeta iestādes un uz to bāzes izveidot bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par Skrundas radiolokācijas stacijas objektu turpmākās apsaimniekošanas modeli. Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai uzdots nosūtīt visiem ministriem un attiecīgajām pašvaldībām uzaicinājumu izvērtēt to vajadzības un iespējas izmantot savā pakļautībā un pārraudzībā esošo institūciju un pārziņā esošo uzņēmējsabiedrību funkciju veikšanai pārņemtos dzīvojamos, sabiedriskos un saimnieciskos objektus pilsētiņā "Skrunda –1" un mēneša laikā iesniegt savus priekšlikumus Valsts nekustamā īpašuma aģentūrā, ņemot vērā, ka par optimālāko uzskatāms pilsētiņas kā vienota objekta kompleksas apsaimniekošanas modelis. Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai uzdots izvērtēt iespējas saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" sagatavot attiecīgu Ministru kabineta rīkojuma projektu par pilsētiņas "Skrunda –1" dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai. Privatizācijas aģentūrai uzdots izvērtēt pilsētiņas "Skrunda –1" objektu privatizācijas iespējas, ņemot vērā iepriekš izteiktos priekšlikumus, un mēneša laikā par to ziņot Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai. Ja trīs mēnešu laikā netiks rasts risinājums pilsētiņas "Skrunda –1" objektu turpmākai izmantošanai, Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par turpmāko rīcību.

Valdība nolēma neapstiprināt konkursa par personu apliecinošo dokumentu un ceļošanas dokumentu izgatavošanu rezultātus. Koncepcijas projektu par pasu tipa dokumentiem paredzēts izskatīt Ministru kabineta sēdē līdz 2000.gada 15.janvārim. Iekšlietu ministram Marekam Segliņam uzdots izvērtēt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka Inta Zītara atbilstību ieņemamajam amatam.

Ministru kabinets atzina par nepieciešamu izstrādāt Ceļu satiksmes drošības nacionālo programmu.

Akceptēts rīkojums "Par darba grupu elektronisko dokumentu ieviešanai". Finansu ministram Edmundam Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 1999.gadam uzdots piešķirt 6000 latu darba grupas darba nodrošināšanai. Uzņēmumu reģistram līdz 2000.gada 31.decembrim uzdots veikt pasākumus, lai sagatavotu elektronisko dokumentu ieviešanu Uzņēmumu reģistra reģistrācijas sistēmās kā pilotprojektu elektronisko dokumentu ieviešanai Latvijā.

Valdība pieņēma zināšanai tieslietu ministra Valda Birkava un iekšlietu ministra Mareka Segliņa sniegto informāciju par Ieslodzījuma vietu pārvaldes un tās pakļautībā esošo iestāžu pārņemšanas procedūru. Iekšlietu ministrijai uzdots nodot un Tieslietu ministrijai ar 2000.gada 1.janvāri pārņemt savā pārraudzībā Ieslodzījuma vietu pārvaldi un tās pakļautībā esošās iestādes: Valmieras, Matīsa, Šķirotavas, Brasas, Iļģuciema, Olaines, Pārlielupes, Jelgavas, Liepājas, Daugavpils, Grīvas, Jēkabpils un Vecumnieku cietumus, Centrālcietumu, Cēsu audzināšanas iestādi nepilngadīgajiem un Mācību metodisko centru. Iekšlietu ministrijai uzdots nodrošināt Brasas, Jelgavas, Jēkabpils, Matīsa, Pārlielupes, Šķirotavas un Valmieras cietumu ārējo apsardzi. Lai šajā protokollēmumā minētie cietumi pārietu uz profesionālu apsardzi, Tieslietu ministrijai uzdots izstrādāt ieslodzījuma iestāžu reformas plānu un līdz 2000. gada 1.februārim iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju un Finansu ministriju uzdots vispusīgi izvērtēt jautājumu par cietumu parādu izveidošanos, šo parādu dzēšanai piešķirto valsts budžeta asignējumu izlietošanu un saskaņotus priekšlikumus par cietumu parādu dzēšanas kārtību iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Valdība izskatīja jautājumu par finansiālo atbalstu bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai "Liepājas psihoneiroloģiskā slimnīca". Finansu ministram E.Krastiņam uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt līdz 52464 latiem (saskaņā ar tāmi) bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai "Liepājas psihoneiroloģiskā slimnīca" jumta seguma remontam.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!