• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar tieslietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2007., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.01.2007., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar tieslietu ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 11.janvārī, Rīgas pilī ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu apspriedās par aktuālākajiem tieslietu sistēmas jautājumiem. Īpašu uzmanību prezidente pievērsa nepieciešamībai turpināt aktīvu darbu pie tiesu sistēmas attīstības, kā svarīgākos uzdevumus minot Tieslietu padomes izveidošanu, tiesnešu kvalifikācijas jautājumus, tiesu nolēmumu caurskatāmību, veidus, kā risināt tā dēvēto atlikto lietu sindromu, kas kavē lietu izskatīšanu. V.Vīķe-Freiberga atzinīgi vērtēja aizsākto darbu pie lietu elektroniskās sadales sistēmas ieviešanas Latvijas tiesās, kas mazina korupcijas risku.

Apspriežoties par citiem jautājumiem, prezidente izteica bažas par bijušo cietumnieku sekmīgu atgriešanos sabiedrībā, kā arī par nodarbināšanas un izglītības situāciju Latvijas cietumos, vispārējiem cietumu apstākļiem. “Mūsu mērķis ir ar soda sistēmu nevis veicināt, ka pirmo reizi cietumā ievietotais kļūst par rūdītu noziedznieku un cietuma klientu, bet gan lai pēc atgriešanās vispārējā sabiedrībā viņi spētu pilnvērtīgi iesaistīties darba tirgū un nodrošinātu savu dzīvi,” sacīja prezidente.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!