• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas zivju produkcijas ievešanu Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2007., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krīzes vadības padomes sēdi Ventspilī

Vēl šajā numurā

16.01.2007., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas zivju produkcijas ievešanu Krievijā

 

12.janvārī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju, lai pārrunātu Latvijas zivju produkcijas eksporta problēmas uz Krieviju.

Viktors Kaļužnijs izteica nožēlu par radušos situāciju un solīja no savas puses darīt visu iespējamo, lai problēmu atrisinātu. Viņš arī atzina, ka viens no šīs problēmas iemesliem ir bijis attiecīgu Krievijas dienestu nesaprašanās, tādēļ daļa Latvijas zivju produkcijas eksporta kravu netika ielaistas Krievijas teritorijā.  

“Latvijas uzņēmējiem Krievijas tirgus ir ļoti nozīmīgs un nepieciešams, un situācija, kas izveidojusies ar Latvijas zivju produkcijas eksportu uz Krieviju, jāatrisina pēc iespējas ātrāk, jo īpaši tāpēc, ka faktiski nav nekādu pamatotu iemeslu aizturēt un nelaist Krievijas teritorijā Latvijas uzņēmumu ražoto zivju produkciju,” norādīja Mārtiņš Roze un izteica cerību, ka risinājums pēc tikšanās ar Viktoru Kaļužniju vairs nav ilgi jāgaida.

Krievijas vēstnieks informēja Mārtiņu Rozi, ka 11.janvārī ir nosūtīta vēstule Krievijas atbildīgajiem dienestiem ar prasību steidzami rast situācijas risinājumu. Savukārt zemkopības ministrs informēja vēstnieku, ka Latvijas puse iesniegs diplomātisko notu Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijai, kurā informēs un lūgs paskaidrot radušos situāciju. Tāpat Mārtiņš Roze izteica vēlmi pēc iespējas ātrāk saņemt arī Krievijas dienestu skaidrojumu par notiekošo ar Latvijas zivju produkciju uz Krievijas robežas.

Tikšanās laikā abas puses bija vienisprātis, ka svarīgs ir jautājums arī par produkcijas kvalitāti. Zemkopības ministrs informēja, ka, tiekoties ar Latvijas zivju nozares pārstāvjiem, tika nolemts izskatīt iespējas, kā izstrādāt un ieviest vienotu valsts standartu zivju konserviem, kas vienlaikus būtu arī kvalitātes apliecinājums. Tāpat gan Mārtiņš Roze, gan Krievijas vēstnieks Latvijā atzina, ka pozitīvi ir vērtējama novembrī panāktā vienošanās par Latvijas un Krievijas atbildīgo dienestu darba grupas izveidi. “Tagad šīs starpvalstu darba grupas ietvaros pēc iespējas ātrāk jāsāk darbs par benzopirēna normām un to noteikšanas metodēm,” norādīja zemkopības ministrs. Latvijas eksperti jau strādā un izvērtē esošās Eiropas benzopirēna normas kūpinātu zivju konservos, iesniedzot priekšlikumus Eiropas Komisijā.

Šī bija pirmā oficiālā Mārtiņa Rozes tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!