• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta 6.sasaukuma darbības pirmo pusi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2007., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Eiropas Parlamenta prezidentu

Vēl šajā numurā

17.01.2007., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta 6.sasaukuma darbības pirmo pusi

 

Vakar, 16.janvārī, atklājot kārtējo plenārsesiju Strasbūrā, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Josē Borels, kas šodien noliek savas amata pilnvaras, atskatījās uz Parlamenta paveikto iepriekšējo divarpus gadu laikā. Parlaments vakar ievēlēja jaunu priekšsēdētāju. Deputāti ar kancleri Angelu Merkeli apsprieda ES Padomes prezidējošās valsts Vācijas prioritātes š.g. pirmajā pusē, balsoja par Eiropas dzelzceļa pakalpojumu tālāku liberalizāciju un pieņēma ziņojumu par ceļu satiksmes drošību.

Plenārsesijas atklāšanā deputāti noturēja klusuma brīdi, atceroties basku teroristu organizācijas ETA pēdējā uzbrukuma upurus. Pirms klusuma brīža Parlamenta priekšsēdētājs aicināja paust “atbalstu visām demokrātiskajām iestādēm Spānijā un nosodīt terorisma aktus”. “Tie nav savienojami ar 2006.gadā uzsāktajām miera sarunām,” teica deputāts.

Atskatoties uz Eiropas Parlamenta 6.sasaukuma pirmo pusi, Josē Borels uzsvēra, ka Parlaments laikā no 2004.gada jūnija līdz 2006.gada decembrim veiksmīgi stājies pretim paplašināšanās izaicinājumam, jauno dalībvalstu deputātiem lieliski iekļaujoties EP struktūrās. Paplašinātajam Parlamentam izdevies panākt vienošanos par tādiem sarežģītiem un darbietilpīgiem jautājumiem kā Pakalpojumu direktīva, REACH, kā arī vienoties ar Padomi par personas datu uzglabāšanu. Ar savu prasīgumu pret komisāru amatu kandidātiem Parlaments “sasniedzis pilngadību”, apstiprinot jauno Eiropas Komisijas sastāvu.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!