• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības ministra lēmumu atstāt amatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2007., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildot uz plašsaziņas līdzekļu jautājumiem - pēc tikšanās ar Ministru prezidentu 17.janvārī Rīgas pilī

Vēl šajā numurā

18.01.2007., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības ministra lēmumu atstāt amatu

 

Veselības ministrs Gundars Bērziņš vakar, 17.janvārī, Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim iesniedzis oficiālu iesniegumu par aiziešanu no amata.

Šādu lēmumu ministrs apsvēris ilgāku laiku, uzklausot vairāku ārstu ieteikumus nopietni pievērst uzmanību savas veselības uzlabošanai. Diemžēl to nevar panākt, intensīvi un pilnvērtīgi pildot ministra pienākumus, kā arī aktīvi turpinot politiķa darbu.

Gundars Bērziņš uzskata, ka ministru maiņa šobrīd – budžeta gada sākumā – neradīs problēmas veselības organizācijas sistēmā. Jaunajam ministram būs daudz vieglāk turpināt un izvērtēt gan iesāktos darbus, gan arī realizēt jaunas ieceres.

Valdībai un Veselības ministrijai sadarbībā ar visu mediķu sabiedrību un arodbiedrībām izdevies pārvarēt krīzi medicīnā un izvirzīt jaunus mērķus sistēmas attīstībai. Ir izdevies iegūt būtisku pieaugumu veselības nozares finansējumam. Veiksmīgi norit ārstniecības iestāžu modernizācija, telpu remonti, jaunu diagnostikas un ārstniecības iekārtu iegāde. Būtiski ir sakārtota veselības sistēmas likumdošana, ieviests vienots primārās aprūpes finansēšanas modelis.

Gundars Bērziņš visiem veselības aprūpē strādājošajiem – ārstiem, māsām, māsu palīgiem, administratoriem, kolēģiem, arodbiedrību un visu sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem – izsaka lielu pateicību par atbalstu un sadarbību:  

“Esmu pārliecināts, ka Latvijas medicīnā strādā viszinošākie un labākie speciālisti. Mans kā ministra galvenais uzdevums bija palīdzēt jums tam noticēt, izmantojot tos instrumentus un iespējas, kādi ir ministra rīcībā – finansējumu, sistēmas sakārtošanu un modernizāciju. Visvairāk esmu gandarīts par to, ka pēc sākotnējās skepses un neuzticības esmu sajutis mediķu sabiedrības atbalstu, kas īstenībā nozīmē jūsu atbalstu un ticību Latvijas medicīnas nākotnei un attīstībai. Varbūt tieši tāpēc lēmums par aiziešanu nebija viegls. Tomēr tam ir tikai viens iemesls, uz kuru ir tiesības jebkuram cilvēkam, – veselība un ģimene.”

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!