• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Mežaparka Lielās estrādes renovāciju un būvniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2007., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 16.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

18.01.2007., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Mežaparka Lielās estrādes renovāciju un būvniecību

 

12.janvārī Kultūras ministrijā notika tikšanās, kurā piedalījās Kultūras ministrijas amatpersonas, Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētājs Raimonds Pauls un Rīgas domes amatpersonas, lai apspriestu jautājumus par Mežaparka Lielās estrādes renovācijas uzsākšanu un jaunas estrādes būvniecības iespējām.

Tika nospriests, ka 2008.gada Vispārējie dziesmu un deju svētki notiks līdzšinējā estrādē, kurā tiks veikti apjomīgi renovācijas darbi. Savukārt 2010.gada Skolēnu dziesmu un deju svētkiem jānotiek jaunā estrādē.

Kultūras ministre Helēna Demakova uzsvēra: “Līdzšinējie Rīgas domes rīkotie konkursi par Mežaparka Lielās estrādes renovāciju nav izdevušies objektīvu iemeslu dēļ, jo pašmāju arhitekti ir pārslogoti un nevēlas iesaistīties projektos ar paaugstinātu sabiedrības un masu mediju uzmanību. Tāpēc, lai nacionālas nozīmes objekta kā Dziesmu svētku estrāde Mežaparkā būvniecība iegūtu starptautisku rezonansi un prestižu, jārīko starptautisks konkurss. Kultūras ministrija apņēmusies palīdzēt Rīgas domei sakārtot šo valstiski nozīmīgo objektu.”

Ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Radzēvičs norādīja, ka “Kultūras ministrija veiks izpēti par iespējamajiem juridiskajiem risinājumiem, lai varētu paātrināt Lielās Mežaparka estrādes rekonstrukcijas darbus, kas jāsāk pēc iespējas ātrāk, lai nodrošinātu veiksmīgu tuvojošos Dziesmu un deju svētku norisi estrādē”.

Kultūras ministrijas 2007.gada budžetā ir iezīmēti līdzekļi – 3,8 miljoni latu, kas paredzēti Lielās Mežaparka estrādes rekonstrukcijai.  

“Kultūras ministrija estrādes rekonstrukcijā un jaunas estrādes būvniecībā piedalīsies ar finansiālo atbalstu, bet konkurss būs jārīko Rīgas domei, lai izslēgtu iespēju, ka personiskas nepatikas vai partiju ķīviņu rezultātā estrādes būvniecība un rekonstrukcija varētu tikt kavēta vai pat apstādināta,” uzsvēra kultūras ministre.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!