• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Šis ir izaicinājuma laiks gan Latvijai, gan Čehijai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1999., Nr. 358/361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Šis ir izaicinājuma laiks gan Latvijai, gan Čehijai" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.11.1999., Nr. 358/361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Šis ir izaicinājuma laiks gan Latvijai, gan Čehijai"

31.oktobrī Rīgā trīs dienu oficiālā vizītē ieradās Čehijas premjerministrs Milošs Zemans

Pie Valsts prezidentes

C2.JPG (20909 BYTES) Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 1.novembrī, tikās ar Čehijas premjerministru Milošu Zemanu. Sarunā Valsts prezidente un Čehijas premjerministrs bija vienisprātis, ka starp Latviju un Čehiju valda ļoti draudzīgas attiecības.

Pēc M.Zemana sacītā, abas valstis vieno kopīga nesenā pagātne, kas sniedz izpratni par valsts pārmaiņu procesā veicamajām reformām. Ir svarīgi sadarboties, lai varētu kopīgi risināt uzdevumus, kas saistīti ar iekļaušanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka turpmāk arī mazām valstīm būs pietiekami liela ietekme Eiropas nākotnes veidošanā. Pēc Valsts prezidentes sacītā, ir būtiski piedalīties debatēs par Eiropas nākotni, lai aizstāvētu savas valsts intereses. Viņa arī uzsvēra, ka Latvija augstu novērtē iespēju pārņemt Čehijas pieredzi, iekļaujoties ES, NATO.

Abas amatpersonas apsprieda valsts prezidenta un premjerministra lomu valsts attīstībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētāja

C4.JPG (18048 BYTES) Vakar, 1. novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Čehijas Republikas premjerministru Milošu Zemanu.

"Esam priecīgi jūs sveikt Saeimā. Pirms neilga laika Saeimas delegācija viesojās Čehijas Republikā, bet šajā laikā starp mūsu tikšanās reizēm bijuši daudzi notikumi. Latvija saņēmusi Eiropas Komisijas progresa ziņojumu ar pozitīvu vērtējumu mūsu valstī notiekošajiem politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem. Ceru, ka Helsinku sanāksmes lēmums būs Latvijai labvēlīgs," pieņemdams oficiālā vizītē Latvijā ieradušos Čehijas Republikas premjerministru un viņa vadīto delegāciju. Saeimas priekšsēdētājs informēja viesus par Latvijas parlamentāriešu darbu, sagatavojot 2000. gada valsts budžetu, kā arī par referendumu Pensiju likuma grozījumu jautājumā.

Tika pārrunāti ar ES un NATO paplašināšanos saistītie jautājumi. M.Zemans atzina — kaut arī Čehija ir NATO dalībvalsts, ceļš uz Eiropas Savienību (ES) esot ļoti sarežģīts. Čehijas valdībai un parlamentam jāpieņem vairāk nekā 5000 jaunu likumu.

Saeimas preses dienests

C15.JPG (33371 BYTES)

 

 

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 1.novembrī, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Čehijas Republikas premjerministru Milošu Zemanu. Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu sadarbība aizsardzības lietās. Čehijas premjerministrs izteica atbalstu Latvijas uzņemšanai NATO. A.Šķēle informēja Čehijas premjerministru par Latvijas Republikas NATO politikas aktualitātēm un pateicās par iespējām Latvijas militārpersonām iegūt izglītību Čehijas militārajās augstskolās.

Sarunu laikā tika pārrunāta Latvijas sadarbība ar CEFTA (Viduseiropas brīvās tirdzniecības līgums), kurā ietilpst arī Čehija. A.Šķēle uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta sadarbību aktivizēt un ar interesi sekos līdzi CEFTA tālākai konceptuālajai attīstībai pēc ES sanāksmes Helsinkos.

Tika pārrunāta abu valstu sadarbība lauksaimniecībā un iespējas apmainīties pieredzē par administratīvo reformu īstenošanu.

Valdības preses departaments

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!