• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Lai nekad neaizmirstos priekšvēlēšanu solījumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1999., Nr. 358/361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Lai nekad neaizmirstos priekšvēlēšanu solījumi" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.11.1999., Nr. 358/361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Lai nekad neaizmirstos priekšvēlēšanu solījumi"

Ministru prezidents Andris Šķēle:

Intervijā Latvijas radio 29.oktobra raidījumā "Atbalss" pulksten 15.05. Raidījumu vada radio žurnālists Aidis Tomsons.

— Šoreiz mūsu saruna notiek vienu dienu agrāk, un tā ir ierakstīta magnetofonā.

A.Šķēle:

— Es esmu uzlicis vienas dienas mācības kabinetam — kā jāstrādā komandai.

Un ko jūs mācāties?

A.Šķēle:

— Kā strādāt komandā, kā pieņemt lēmumus, ja cilvēki sanāk no dažādām partijām, ar dažādām programmām; kā jāmāk saskaņot viedokļus, kā veidojas saprātīgi kompromisi, kādā veidā ir jāformulē uzdevumi, kā šiem uzdevumiem jāorganizē darbs, kā jāmāk saskaņot šos dažādos uzdevumus prioritārā secībā.

Kas jums to māca?

A.Šķēle:

— Ir tāda neliela Apvienoto Nāciju Organizācijas palīdzības programmiņa — viņi to dara daudzās valstīs — un mūsu pašu UNDP birojs.

Šoreiz, tātad, saruna ir ierakstā, un lielākoties mēs atbildēsim uz tiem jautājumiem, kādi radušies arī man, ir arī pāris jautājumu gan vēstulēs, gan arī no pagājušās reizes. Un pirmais sāpīgākais jautājums, Bērziņas kundze no Cēsīm jautā: kāpēc vienmēr iznāk tā, ka nepietiek algas tieši skolotājiem?

A.Šķēle:

— Gribētu gan teikt, ka tikpat pamatotas prasības stāda daudzās nozarēs strādājošie. Es nedomāju, ka medicīnas māsas vai ārsti, lauku feldšeri ir apmierināti. Nedomāju, ka arī par to atlīdzību, kādu valsts maksā šobrīd policistiem, viņi jūt milzīgu degsmi ļoti patriotiski, arī riskējot ar savu dzīvību, karot ar visādiem noziedzniekiem un nešķīsteņiem. Es domāju, jautājums ir par to, cik jāmaksā un kam tās naudas pietrūkst. Pedagogi ir tiešām iezīmēti šā gada budžetā kā prioritāte, tātad tas ir pirmais būtiskais algu pielikums, ko kāda valdība jebkad ir Saeimā iesniegusi. Tas, ka mēs nespējam 28 miljonus naudas iedot vienā gadā, kas būtu gandrīz puse no algu fonda, kāds tiek tērēts Izglītības ministrijas sistēmā, tā diemžēl ir taisnība. Nav uzreiz iespējams par veselu pusi vairāk naudas izdalīt. Un līdz ar to acīmredzot kavēsies un būs kaut kādos posmos jāveic arī tie pārkārtojumi, kuriem ir gatavi pedagogi, kuri ir izzināti ar izglītības darbinieku arodbiedrību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!