• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas vēstnieka tikšanos Saeimas Eiropas lietu komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2007., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151776

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 18.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

19.01.2007., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas vēstnieka tikšanos Saeimas Eiropas lietu komisijā

 

Trešdien, 17.janvārī, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un komisijas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eberhardu Šupiusu (Eberhard Schuppius).

Vācijas vēstnieks E.Šupiuss ziņoja par Vācijas kā pašreiz prezidējošās valsts Eiropas Savienībā (ES) noteiktajām prioritātēm. Vācijas prezidentūra ilgs līdz šā gada 30.jūnijam.

Kā vienu no galvenajiem risināmajiem jautājumiem vēstnieks uzsvēra Līguma par Konstitūciju Eiropai tālāko virzību. Plānots izstrādāt grafiku, nosakot termiņus un rīcības plānu līguma ratifikācijas procesam. Tāpat būtisks ir jautājums par vienotas enerģētikas politikas izveidi, proti, svarīgi panākt netraucētu enerģijas piegādi un diversificēt piegādātājus.

Vēstnieks informēja arī par izstrādāto vienošanos par 18 mēnešu programmu, ko veidos trīs prezidējošās valstis – Vācija, Portugāle un Slovēnija.

E.Šupiuss akcentēja, ka svarīgi rast risinājumu nelegālās imigrācijas plūsmai, kas virzās no austrumiem un pār Vidusjūru. Šo jautājumu plānots apspriest arī Vidusjūras valstu tikšanās laikā šā gada novembrī.

Vācijas darba programmā iekļauti arī tādi jautājumi kā ES ārējās robežas apsardzība, kopīgas drošības un aizsardzības politikas veidošana, attiecības ar kaimiņvalstīm, sarunas ar Krieviju par jauno līgumtiesisko attiecību dokumentu, transatlantisko attiecību paplašināšana, sadarbības aktivizēšana ar Āfrikas un Āzijas valstīm un ES dalība konfliktu risināšanā dažādās pasaules valstīs, tostarp Kongo, Irānā un Sudānā.

Tikšanās gaitā vēstnieks E.Šupiuss atbildēja uz deputātu jautājumiem par gāzes vada izbūvi Baltijas jūrā, kā arī par ES attiecībām ar Krieviju. Viņš norādīja, ka ārējās robežas jautājums ir būtisks visām ES valstīm. Pārrunājot turpmākos ES paplašināšanās plānus ar Eiropas lietu komisijas deputātiem, viņš norādīja, ka Turcijas, Horvātijas un Maķedonijas iestāšanās ES ir atkarīga no noteikto priekšnosacījumu un kritēriju izpildes.

Sarunas noslēgumā Vācijas vēstnieks informēja, ka 25.martā, Romas līguma 50.gadadienā, paredzēts pieņemt deklarāciju par ES nākotnes mērķiem un perspektīvām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!