• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mūsu darbi lai runā par mums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1999., Nr. 358/361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu Lauksaimniecības universitāte ar savu starojumu iet tālu pasaulē

Vēl šajā numurā

02.11.1999., Nr. 358/361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Mūsu darbi lai runā par mums"

L3.JPG (24510 BYTES)

Dejo Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tautas deju ansamblis "Kalve", kas dibināts 1947.gadā, ko vadījuši Vera Singajevska, Harijs Sūna, Pauls Tonigs, Valters Ozols, Vilis Ozols, Maija Sālszirne un Guntis Skuja un ko pazīst visā Latvijā un tāpat Zviedrijā, Lietuvā, Turcijā, Kiprā, Itālijā, Ungārijā un citur pasaulē

No Kārļa Ulmaņa runātā 1939. gadā. Aktiera Ulda Vazdika lasījumā Latvijas Lauksaimniecības universitātes 60 gadu jubilejas sarīkojumā Jelgavā 1999. gada 29. oktobrī. Pēc ieraksta "LV" diktofonā

Mūsu valsts un mūsu tautas spēka avots, stipruma pamats, nākotnes ķīla ir mūsu lauki, mūsu lauksaimniecība, mūsu zeme, mūsu zemnieks.

Mūsu dzīvē lauksaimniecība nav tikai materiālu vērtību radītāja, tā pasniedz arī auglīgas garīgas un tikumiskas vērtības, kas visos laikos ir bijušas, ir tagad un arvien būs varens spēks mūsu nacionālajā kultūrā. Un šo simbolisko gaismu, gaismiņu es atvedu jums no Rīgas, no mūsu Latvijas galvaspilsētas. Lai šī gaisma ar visiem rīdzinieku laba vēlējumiem turpmāk apgaismo jūsu grūto, bet skaisto ceļu uz zināšanām!

Akadēmijas studējošā jaunatne ir tuvāka lauku dzīvei, tuvāka vietām, no kurām viņa nākusi un uz kurām atgriezīsies sava dzīves darba piepildīšanai.

Latviešu studēšanas pirmsākumā un arī vēlāk Valdemārs, Barons, Alunāns un vēl citi studēja tikai ar vienu domu prātā un vienu vienīgu degsmi sirdī — ar savām zināšanām kalpot tautai un zemei.

Kā es vēlētos šinī brīdī jūsu sirdis iesildīt, kā es vēlētos redzēt jūsu sirdis liesmās liesmojam!

Nekad neaizmirstiet mierīgā darbā, satrauktības dienās, ka mēs paši savu likteni turam savās rokās, ka mūsu tagadne un mūsu nākotne atkarīga no mums pašiem. Vienoti, līdzīgi tam, kā tas bija Viestura dienās, vienoti latvieši arvien palika uzvarētāji, viņus uzvarēja tikai pašu nesaskaņu un nevienprātības brīžos.

Mūsu darbi lai runā par mums un priekš mums tagad un vēlāk. Mūsu pienākumu noteic patstāvīgās un neatkarīgās Latvijas gods un slava.

Tikai tā tauta un valsts aug, kas savus ideālus tur augsti. Mums šie ideāli jātur augstāk par visu. Šai ziņā latviešu tautai ir gājis grūti. Bet tagad tā varēs remdēt slāpes pēc ideāliem zinātnes dziļajos avotos.

Latvijas augstskola mācīs audzināt Latvijas dēlus un meitas tā, lai tie ar paceltu galvu atzītos, ka viņi ir Latvijas dēli un meitas. Lai aug, plaukst un zied Latvijas augstskola!

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!