• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par goda doktora grāda piešķiršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1999., Nr. 358/361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ir svarīgi sadarboties kopīgas nākotnes vārdā"

Vēl šajā numurā

02.11.1999., Nr. 358/361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Senāts

Lēmums   Jelgavā 1999.gada 13.oktobrī

Par goda doktora grāda piešķiršanu

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Senāts 1999.gada 13.oktobra sēdē piešķīris Latvijas Lauksaimniecības universitātes goda doktora grādu šādiem ievērojamiem cilvēkiem, kuri veicinājuši universitātes sekmīgu darbību laikā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Par nozīmīgiem pētījumiem un ieguldījumu universitātes zinātniskajā un akadēmiskajā darbībā — Jānim Stradiņam, Baltijas valstu zinātnes vēstures, tajā skaitā lauksaimniecības zinātnes vēstures pētniekam, kura uzmanības centrā ir Latvijas un Rīgas vēsture, Baltijas valstu intelektuālā kooperācija, ievērojamam zinātniekam molekulārās elektroķīmijas jomā Latvijas Zinātņu Akadēmijas prezidentam, habilitētajam ķīmijas zinātņu doktoram, akadēmiķim.

Par ievērojamu ieguldījumu universitātes zinātniskajā un akadēmiskajā darbībā — Larsam Sjoflotam, Latvijas un Norvēģijas sadarbības programmas "Lauku attīstība Latvijā" izstrādes vadītājam, Latvijas un Norvēģijas kopprojekta "Lauku attīstības studiju un pētījumu centrs", kura ietvaros kopš 1.septembra universitātē uzsākta jauna maģistru studiju programma "Ekonomika un agrobizness", kuratoram, vienam no "Novaba" programmas dibinātājiem, "Novaba" valdes priekšsēdētājam, Norvēģijas Lauksaimniecības universitātes profesoram.

Par ievērojamu atbalstu universitātes zinātniskajai un akadēmiskajai darbībai — Annai Seilei, likuma "Par LLU mācību un pētījumu saimniecību "Vecauce"" izstrādātājai, likuma, ar kuru "Vecauce" ir nodota universitātes īpašumā un nodrošināts "LLU Vecauces mācību centra" un demonstrēšanas un izmēģinājumu lauka bāzes finansējums, ģeogrāfijas zinātņu doktorei, 7.Saeimas deputātei, Lauksaimniecības un mežsaimniecības apakškomisijas priekšsēdētājai.

Par ievērojamu atbalstu universitātes zinātniskajai un akadēmiskajai darbībai — Jānim Lapšem, lauksaimniecības likumdošanas aktu, attīstības programmu un atbalsta projektu izstrādes vadītājam, Zemkopības ministrijas un Lauksaimniecības universitātes sadarbības tiešajam nodrošinātājam, Zemkopības ministrijas valsts sekretāram.

Par ievērojamu atbalstu universitātes zinātniskajai un akadēmiskajai darbībai — Jurim Biķim, universitātes kokapstrādes tehnoloģiskā centra izveides iniciatoram, finansiālā atbalsta sarūpētājam Krimuldas un Andrupenes kokaudzētavu izveidošanai un Kokapstrādes katedras zinātniskās aparatūras un tehnoloģiskā aprīkojuma atjaunināšanai, asociācijas "Latvijas koks" un a/s "Latvijas finieris" prezidentam.

L10.JPG (19266 BYTES) L12.JPG (19853 BYTES) L11.JPG (17095 BYTES) L13.JPG (18338 BYTES)
Latvijas Lauksaimniecības universitātes Goda locekļa diplomu saņem: Jānis Stradiņš ... ... Larss Sjoflots ... ... Anna Seile ... ... Jānis Lapše ...
L14.JPG (19777 BYTES) L5.JPG (20229 BYTES) L1.JPG (20178 BYTES) L7.JPG (23110 BYTES)
... Juris Biķis Jubilāri — Universitāti sveic Latvijas Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja Baiba Rivža Svinību viesi Lauksaimniecības universitātes rektoru portretu galerijā A/s "Staburadze" dāvana — torte "Jelgavas pils". Autori: konditorejas ceha pasūtījumu nodaļa
L2.JPG (21606 BYTES) LL3.JPG (13489 BYTES) LL1.JPG (14455 BYTES) LL2.JPG (12727 BYTES)
Svinībās sēdes laikā dzied Lauksaimniecības universitātes vīru koris "Ozols" un koris "Naktstaureņi". Attēlā: apvienotais koris LLU rektors Voldemārs Strīķis iepazīstina Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu ar universitātes muzeju Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente Baiba Rivža sveic universitāti lauksaimniecības zinātnisko iestāžu un selekcijas staciju vārdā Latvijas Zinātņu akadēmijas sveicienus nodod akadēmijas viceprezidents Juris Ekmanis. Svinībās piedalās visa LZA vadība

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!