• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas ārlietu ministra tikšanos ar Latvijas Valsts prezidenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2007., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vētras radīto zaudējumu kompensāciju pašvaldībām

Vēl šajā numurā

24.01.2007., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas ārlietu ministra tikšanos ar Latvijas Valsts prezidenti

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Jūrmalas rezidencē, tiekoties ar Zviedrijas ārlietu ministru Karlu Biltu (Carl Bildt), augstu novērtēja viņa ieguldījumu Latvijas neatkarības un demokrātijas stiprināšanā pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas, kad Karls Bilts bija Zviedrijas premjerministrs.

“Tajā laikā jebkura palīdzība, kas mums tika sniegta, bija kritiski nepieciešama un jūsu paustais atbalsts bija svarīgs gan morālā atbalsta ziņā, gan praktiskās sadarbības kontekstā,” sacīja prezidente.

Karls Bilts atzinīgi novērtēja Latvijas izaugsmi, atjaunotās valsts neatkarības 16 gados, uzsverot, ka valsts ir sasniegusi gan politisko stabilitāti, gan atzīstamu ekonomisko attīstību.

Viņš arī augstu novērtēja pie Valsts prezidenta dibinātās Vēsturnieku komisijas padarīto darbu 20.gadsimta Latvijas vēstures izpētē. K.Bilts ir starptautiskās Latvijas Vēsturnieku komisijas ārzemju loceklis.

Tāpat Zviedrijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka V.Vīķes-Freibergas vadībā valsts ir panākusi gan lielu starptautisku atpazīstamību, gan spējusi veikt nepieciešamos demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanas darbus.

Abas puses sarunā pievērsa uzmanību Latvijas un Zviedrijas divpusējai ekonomiskai sadarbībai, kā arī Eiropas Savienības (ES) kopējai konkurētspējai globalizētajā pasaulē. Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, Latvija uzskata, ka taisnīga konkurence starp ES dalībvalstīm stiprina kontinenta kopējo konkurētspēju.

Abas puses lielu uzmanību sarunā pievērsa arī identitātes nozīmei Eiropas un globālajā aspektā. Pēc K.Bilta sacītā, tikai apzinoties savas valodas un kultūras savdabību, ir iespējams dziļāk izprast citas tautas, to valodu un kultūru. V.Vīķe-Freiberga un K.Bilts bija vienisprātis, ka šodienas pasaulē svešvalodu zināšanai ir milzīga nozīme, jo tā ļauj izmantot mūsdienu pasaules sniegtās iespējas, tajā pašā laikā nezaudējot savu identitāti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!