• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju palielināt maksājumus zemniekiem mazāk labvēlīgajos Latvijas apvidos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2007., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespēju uzlabot pensiju un pabalstu saņēmēju dzīves kvalitāti

Vēl šajā numurā

25.01.2007., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju palielināt maksājumus zemniekiem mazāk labvēlīgajos Latvijas apvidos

 

Apkopojot lauksaimnieku un zemnieku organizāciju priekšlikumus, Zemkopības ministrija (ZM) radusi iespēju mainīt maksājumu kārtību, kas paredzēta sākotnējā Lauku attīstības programmas variantā sadaļā atbalstam mazāk labvēlīgo apvidu (MLA) zemniekiem.

“Pieredze sarunās ar Eiropas Komisiju iepriekšējā programmēšanas periodā 2004.–2006.gadā mums noteica pakāpeniski samazināt atbalstu saimniecībām, kas strādā mazāk labvēlīgos apvidos,” skaidro zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, “taču, veicot savus aprēķinus un izstrādājot Lauku attīstības programmu, mums tomēr vairāk jāņem vērā reālais stāvoklis Latvijas laukos, kas, protams, radikāli atšķiras no veco Eiropas Savienības dalībvalstu situācijas.” Tādēļ Zemkopības ministrija radusi iespēju palielināt mazāk labvēlīgo apvidu paredzētās likmes Lauku attīstības programmā.

“Mūsu aprēķini liecina, ka programmas līdzekļus iespējams pārgrupēt un tādējādi ievērojami palielināt rekomendācijās paredzētos maksājumus,” uzsver M.Roze. “Praksē tas nozīmē, ka līdz pat 2010.gadam mums būs iespēja saglabāt gandrīz tādus pašus maksājumu apjomus par hektāru, kas maksāti arī iepriekšējā plānošanas periodā – no 2004. līdz 2006.gadam. Tie būs būtiski lielāki par Lauku attīstības programmā sākotnēji paredzēto,” saka zemkopības ministrs.

Šobrīd Zemkopības ministrija veic pēdējos aprēķinus par MLA paredzētajām likmēm un maksājumu kārtību, bet jau tuvākajās dienās ministrija plāno jauno MLA maksājumu pieeju piedāvāt apspriešanai lauksaimnieku organizācijām un koalīcijas partneriem valdībā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!