• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas vēstnieka viesošanos Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2007., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektronisko sakaru tīklu drošību

Vēl šajā numurā

25.01.2007., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas vēstnieka viesošanos Saeimā

 

Otrdien, 23.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Henu Ivri (Chen Ivri).

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis un Izraēlas vēstnieks H.Ivri bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Izraēlu vērtējamas kā labas un intensīvas, un apliecināja parlamentāro kontaktu svarīgo lomu, sevišķi parlamentu sadarbības grupu līmenī. Atzinīgi tika novērtēta deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Izraēlas parlamentu izveide Saeimā, kā arī Izraēlas un Latvijas parlamentārās draudzības līgas izveide Knesetā. Puses atzina, ka Latvija un Izraēla ir ieinteresētas turpināt augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņu, kas veicinātu vēl ciešāku savstarpējo dialogu.

Izraēlas vēstnieks iepazīstināja ar pašreizējo iekšpolitisko un ārpolitisko situāciju savā valstī, kā arī informēja par Izraēlas un Palestīnas atsākto politisko dialogu.

Sarunā uzmanība tika pievērsta arī starptautiskajām aktualitātēm, tostarp svarīgākajiem notikumiem Tuvo Austrumu reģionā, aktualitātēm Latvijas un Krievijas attiecībās un jautājumam par mūsu karavīru piedalīšanos starptautiskajās operācijās.

Tikšanās noslēgumā puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Izraēlas attiecības vērtējamas kā labas un nākotnē vēl intensificējamas.

Otrdien, 23.janvārī, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš tikās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Henu Ivri (Chen Ivri).

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Izraēlas divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš un Izraēlas vēstnieks H.Ivri bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Izraēlu vērtējamas kā labas. Lai sekmētu valstu turpmāko sadarbību, intensificējama sadarbība parlamentu grupu un komisiju līmenī. Vēstnieks informēja, ka šā gada februārī plānota Izraēlas sadarbības grupas ar Latviju vizīte Saeimā.

Sarunas laikā Izraēlas vēstnieks H.Ivri pastāstīja par aktualitātēm savā valstī un situāciju Tuvo Austrumu reģionā. Libānas dienvidos mieru nodrošina starptautiskie miera uzturēšanas spēki, atzīmēja H.Ivri. Vēstnieks atzina, ka šobrīd būtisks ir jautājums par Izraēlas un palestīniešu pašpārvaldes politiskā dialoga turpināšanu, lai panāktu konflikta noregulējumu.

Puses pārrunāja arī jautājumus, kas skar Irānas kodolprogrammu, kā arī rezolūcijas projekta par holokaustu pieņemšanu. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs pauda viedokli, ka mūsu valsts atbalsta šo rezolūciju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!