• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas komisijā - Lielbritānijas Ārlietu ministrijas pārstāvis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1999., Nr. 362/363 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs - Reikjavīkas apspriedē

Vēl šajā numurā

03.11.1999., Nr. 362/363

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas komisijā:

— Lielbritānijas Ārlietu ministrijas pārstāvis

Vakar, 2.novembrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvji tikās ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas Viduseiropas un Ziemeļvalstu departamenta direktoru Džonu Ramzdenu.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja Latvijas un Lielbritānijas sadarbības iespējas aizsardzības jomā, militārā budžeta nozīmi valsts aizsardzības spēju nostiprināšanā, NATO paplašināšanās jautājumus un jauno Eiropas drošības iniciatīvu.

Dž.Ramzdens informēja, ka sadarbībai ar Baltijas valstīm aizsardzības sfērā Lielbritānijas valdība piešķīrusi vienu miljonu sterliņu mārciņu gadā, no kurām trīssimt tūkstoši paredzēti "Baltbat" un "Baltron" projektiem. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Juris Dalbiņš iepazīstināja viesus ar aizsardzības budžeta palielināšanās plānu, kas ir Rīcības plāna dalībai NATO sastāvdaļa. Lielbritānijas Ārlietu ministrijas pārstāvji interesējās par parlamenta un sabiedrības attieksmi pret izdevumu palielināšanu militārajām vajadzībām un par piešķirto līdzekļu racionālu izmantošanu. Kā pastāstīja Aizsardzības un iekšlietu komisijas sekretārs Romāns Mežeckis, socioloģiskie pētījumi liecina par arvien pieaugošu iedzīvotāju, īpaši jaunatnes, atbalstu aizsardzības struktūru finansēšanai. Savukārt J.Dalbiņš apliecināja Saeimas apņēmību 2000.gada valsts budžetā aizsardzībai atvēlēt 1,06% no iekšzemes kopprodukta, kā arī pastāstīja par komisijas izstrādāto plānu budžeta līdzekļu racionālas izlietošanas kontrolei.

Pārrunājot NATO paplašināšanās jautājumus, Dž.Ramzdens pauda domu, ka svarīga loma NATO aizsardzības spēju nostiprināšanā Eiropā ir Lielbritānijas un Francijas ierosinātajai Eiropas aizsardzības iniciatīvai, kas paredz Ziemeļatlantijas alianses Eiropas dalībvalstu aktīvu piedalīšanos efektīvas aizsardzības sistēmas veidošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!